7800x3d Undervolt rehberim olur musun?

Reaksiyon skoru
10
Öncelikle keyfi değil, biraz fazla ısınıyor. Aynı soğutucuyla çok daha iyi değer alan insanlar gördüm.
Yanlış montaj veya macun sıkıntısı yok. Şüphe ile tekrar bile monte ettim.
Sistem henüz yeni, test ettiğim tek oyun "The Last Of Us Part 1". Bu oyunda 84 derece gördüm.
Cinebench 24 testindeki değerlerimi de ekliyorum.
Pek anlamıyorum bu ince ayarlardan o yüzden bir rehber yardımıyla yapmam daha iyi olacak gibi.
Bileşenler ve yazılım:

-windows 11 pro güncel
-AMD chipset güncel
-Bios güncel
-Expo tweaked seçildi.

-Thermalright phantom spirit 120
-Asus Prime B850M-K
-Sapphire Pulse 9070xt
-Corsair Vengeance 2x16 GB DDR5 6000mhz CL30
-Samsung Evo 990 1TB
-Msi Mag Forge 121A
-Msi 750w Bronze

Ekler

• Ekran görüntüsü 2025-06-26 105529.webp
    Ekran görüntüsü 2025-06-26 105529.webp
    282.8 KB · Hit: 75
PBO yu açtınız mı? Multi core değeriniz çok düşük 17500/18000 değerlerinde olması lazım dün yaptığım test benimde soğutucum yetersiz sizin soğucudan almayı düşünüyordum
Ekran görüntüsü 2025-06-24 182859.webp

PBO yu açtınız mı? Multi core değeriniz çok düşük 17500/18000 değerlerinde olması lazım dün yaptığım test benimde soğutucum yetersiz sizin soğucudan almayı düşünüyordumAlıntıyı görüntüle
Hayır hocam şuan bilgisayarda yapılmış olan tek işlem expo açmak. Ben Cinebench 24 kullandım. 23 ile 24 ün skorlama sistemleri farklı sanırım.

çok bi fark olacağını sanmıyorum ama bir de 23 de YT videolara bakarak BPO açıp öyle test edin

benim anakart msi,sizinkinden farklı ama biosunda AMD Overclocking ve Ai Tweaker altında Precision Boost Overdrive. ayarlarını bulman lazım

voltaj değerleri ve saat hızlarına bakacak olursak biraz fazla ısınmış undercurve ryzen master sizin işi çözmesi lazım b serisi anakartta var her şey yeterli deneyin otomatik curve optimize -20 -30 olursa 15 20 derece düşüş ve aynı zamanda hız artışı gözlemlenir, sonuçları bide cinebench r23de yapmanız lazım microsoft storeda var

benim anakart msi,sizinkinden farklı ama biosunda AMD Overclocking ve Ai Tweaker altında Precision Boost Overdrive. ayarlarını bulman lazım
voltaj değerleri ve saat hızlarına bakacak olursak biraz fazla ısınmış undercurve ryzen master sizin işi çözmesi lazım b serisi anakartta var her şey yeterli deneyin otomatik curve optimize -20 -30 olursa 15 20 derece düşüş ve aynı zamanda hız artışı gözlemlenir, sonuçları bide cinebench r23de yapmanız lazım microsoft storeda var
Curve Optimizer / All cores / -25
Cpu boost clock override / +200
platform thermal throttle ctrl / 89

buyrunuz hocalarım, bu değerleri yapıp r23 testi yaptım

Ekler

• Ekran görüntüsü 2025-06-26 121649.webp
    Ekran görüntüsü 2025-06-26 121649.webp
    218.5 KB · Hit: 72
Curve Optimizer / All cores / -25
Cpu boost clock override / +200
platform thermal throttle ctrl / 89

buyrunuz hocalarım, bu değerleri yapıp r23 testi yaptım
çok iyi, ortalama skoru 18193 gözüküyor ve bunu aşmışsınız bile güzel sonuç almışsınız tabi sıcaklık düşürülebilir ama yapacağınız herşeyide yaptınız, soğutucuyu sıkı bir şekilde düzgün taktığınızı varsayıyorum. belki kasada fan eksiği varsa 1-2 fanla 4-5 derece düşürülebilir fakat gerek yok, ztn sentetik test harici bu ısıya oyunlarda ulaşmanızda zor,

edit: sıcaklığı illa düşürmek istiyorsanız çekirdek hızını manuel kısarak güzel bir ayar bulabilirsin ben ryzen 7600 işlemcimi 5.1'den 4.6'ya düşürdüm hep öyle kullanıyorum hem performans nerdeyse hiç fark etmiyor hemde 15 derece daha serin çalışıyor
takıldığın yer olursa çekinme yaz

çok iyi, ortalama skoru 18193 gözüküyor ve bunu aşmışsınız bile güzel sonuç almışsınız tabi sıcaklık düşürülebilir ama yapacağınız herşeyide yaptınız, soğutucuyu sıkı bir şekilde düzgün taktığınızı varsayıyorum. belki kasada fan eksiği varsa 1-2 fanla 4-5 derece düşürülebilir fakat gerek yok, ztn sentetik test harici bu ısıya oyunlarda ulaşmanızda zor
Çok sağ olun. Aklıma takılan şey; herhangi bir voltaj değeri girmedik. Duyduğum kadarıyla aynı skoru daha düşük sıcaklık değerleriyle almak da mümkünmüş. Aslında yapmak istediğim şey performans boost yerine sıcaklık düşürmek idi :D ama başka bir yöntem yoksa da ne yapalım, idare edeceğiz.

Çok sağ olun. Aklıma takılan şey; herhangi bir voltaj değeri girmedik. Duyduğum kadarıyla aynı skoru daha düşük sıcaklık değerleriyle almak da mümkünmüş. Aslında yapmak istediğim şey performans boost yerine sıcaklık düşürmek idi :D ama başka bir yöntem yoksa da ne yapalım, idare edeceğiz.
-30 verebileceğin en yüksek limit oluyor ztn ama mavi ekran vs. olabiliyor 25 güzel bir değer, aslında mesajımı editledim sonradan belki gözünden kaçmıştır regeditten bir komutu editleyerek işlemci hızına müdahale edebileceğin denetim masası güç planı açığa çıkıyor ordan oynamalar yaparsan muazzam ısı düşüşü olur fakat saat hızını sen kendin bulman lazım

-30 verebileceğin en yüksek limit oluyor ztn ama mavi ekran vs. olabiliyor 25 güzel bir değer, aslında mesajımı editledim sonradan belki gözünden kaçmıştır regeditten bir komutu editleyerek işlemci hızına müdahale edebileceğin denetim masası güç planı açığa çıkıyor ordan oynamalar yaparsan muazzam ısı düşüşü olur fakat saat hızını sen kendin bulman lazım
Anladım, sanırım benim istediğim de bu. Yani çok az daha düşük veya aynı performansı daha düşük sıcaklıkla elde etmek. Aslında asıl soru belirlediğim maksimum sıcaklık olan 89 bu işlemci için ideal mi. Aslında bir zararı olmayan bu değeri psikolojik olarak mı düşürmek istiyorum :D

Geri