RTX5070 + Amd ryzen 5 7600

Hudson

80+
Reaksiyon skoru
2
Bütçe
60000
Arkadaşlar Selam burada yeniyim ve bilgisayardan çok fazla anlamam desteğinize ihtiyacım var sistem toplayacağım

*Asus Prime B650M-K AMD B650 6400 MHz (OC) DDR5 Soket AM5 mATX Anakart

*AMD Ryzen 5 7600 3.8 GHz AM5 38 MB Cache 65 W İşlemci Tray

*Patriot Viper Venom 16GB (1x16GB) DDR5 6000MHz CL30 Gaming Ram (PVV516G60C30

*XPG Valor Mesh Siyah RGB Mid Tower 750W 80+ Gold Gaming Kasa

*Kioxia Exceria 1TB m.2 NVME LSD10Z001TG8 3D 5000/3900

*Inno3D N50702-12D7-195064N GeForce RTX5070 Twin x2 12GB 192Bit GDDR7 Ekran Kartı

Ve kule tipi soğutucu düşünüyorum ona daha bakmadım bu sistemin beni uzun süre götüreceğini düşünüyorum siz ne dersiniz bide galiba monitörü 2k almamı tavsiye ettiler 1080pde darboğaz olur gibisinden bir şeyler dendi ama bilmiyorum 2klık monitör önerisi de yaparsanız sevinirim ekipmanı cartı curtu 60bini geçmesin istiyorum

bu ürünleri tek tek mi topluyorsun
hazır sistem içinde mi
hangisi ise fiyat ne tuttu

işlemci 7500f olduğunda anakart b650m-r olduğunda fiyat düşüyorsa düşürülebilir
buradaki kazanç rami 2x16 yapmakta kullanılabilir
sisteme stok fan yeterli olmaz
sıvı soğutma da şart değil
kule tipi soğutucu yeter

Ekipman da yazmışsınız sadece monitör ve sistem için mi 60k mouse klavye vb dahil mi?

bu ürünleri tek tek mi topluyorsun
hazır sistem içinde mi
hangisi ise fiyat ne tuttu

işlemci 7500f olduğunda anakart b650m-r olduğunda fiyat düşüyorsa düşürülebilir
buradaki kazanç rami 2x16 yapmakta kullanılabilir
sisteme stok fan yeterli olmaz
sıvı soğutma da şart değil
kule tipi soğutucu yeter
Tek tek topluyorum hocam hazır sistem önerisi varsa buna yakın ona da bakabilirim tabi ama hazır sistemde ciddi bi indirim yoksa tek tek toplamak daha karlı dendi youtubedan izlediğim kadarıyla fiyatları da yazayım tabi
Asus anakart 5.000 TL
Amd r5 7600 6.600 TL
Patriot 16GB ram 2.000 TL
XPG 750w kasa 4.500 TL
Kioxia 1 TB SSD 2.300 TL
inno3d RTX 5070 TwinX2 - 28.000 TL
RAM'i yükseltmek sistemde yapacağım ilk upgradelerden biri ama 32 yapmaya ilk etapta gerek var mı sizce? Tek fan ya da çift fanlı kule tipi soğutucu bana da yeterli gibi geldi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ekipman da yazmışsınız sadece monitör ve sistem için mi 60k mouse klavye vb dahil mi?

Evet hocam ekipmanlar vs dahil 60k mouse klavye daha hiç araştırmadım fiyatları hakkında bilgim yok. Attığınız monitör tam aradığım monitörlerden kesinlikle araştıracağım bunu fiyatı da okey gibi. Hazır sistemde fiyatı fena değil ama amd ekran kartına nedense bi ön yargım var sanki alırsam da içim rahat etmeyecekmiş gibi iyi ekran kartı olsa bile siz ne dersiniz

Tek tek topluyorum hocam hazır sistem önerisi varsa buna yakın ona da bakabilirim tabi ama hazır sistemde ciddi bi indirim yoksa tek tek toplamak daha karlı dendi youtubedan izlediğim kadarıyla fiyatları da yazayım tabi
Asus anakart 5.000 TL
Amd r5 7600 6.600 TL
XPG 750w kasa 4.500 TL
Kioxia 1 TB SSD 2.300 TL
RAM'i yükseltmek sistemde yapacağım ilk upgradelerden biri ama 32 yapmaya ilk etapta gerek var mı sizce? Tek fan ya da çift fanlı kule tipi soğutucu bana da yeterli gibi geldi
48400 yapmış bu şekilde
tek 16 ram ve soğutucu yok
bir tane daha ram eklesen 50400 tl
bir tane de soğutucu eklesen 52k civarı

52k ya bu şekilde 5070 li sistem atmaktan sa

linkini ve özelleştirilmiş görselini attığım 9070xt yi
52.5k ya almak çok daha mantıklı

7500F İŞLEMCİ
2X120 MM KULE TİPİ SOĞUTMA
B650M-R ANAKART
2X16 6000/30 RAM
1 TB M2 SSD
9070XT EKRAN KARTI
750W PSU LU MESH PANEL KASA

https://www.incehesap.com/u/O6EeK34YJN/

1750949922067.webp

Asus anakart 5.000 TL
Amd r5 7600 6.600 TL
XPG 750w kasa 4.500 TL
Kioxia 1 TB SSD 2.300 TL

Evet hocam ekipmanlar vs dahil 60k mouse klavye daha hiç araştırmadım fiyatları hakkında bilgim yok. Attığınız monitör tam aradığım monitörlerden kesinlikle araştıracağım bunu fiyatı da okey gibi. Hazır sistemde fiyatı fena değil ama amd ekran kartına nedense bi ön yargım var sanki alırsam da içim rahat etmeyecekmiş gibi iyi ekran kartı olsa bile siz ne dersiniz
ön yargılarınızdan kurtulun artık
bu bir ön yargı değil

geçmişte berbat olan ürünlerden yola çıkan
ama bu gün düzeltilen sorunlar karşısında
hala geçmiştek hatalardan yola çıkarak boş yorum yapanların
içinize sardığı korkular

kurtulun önyargınızdan
fiyat performans olarak işinize daha fazla yarayacak ürünü alın

48400 yapmış bu şekilde
tek 16 ram ve soğutucu yok
bir tane daha ram eklesen 50400 tl
bir tane de soğutucu eklesen 52k civarı

52k ya bu şekilde 5070 li sistem atmaktan sa

linkini ve özelleştirilmiş görselini attığım 9070xt yi
52.5k ya almak çok daha mantıklı

7500F İŞLEMCİ
2X120 MM KULE TİPİ SOĞUTMA
B650M-R ANAKART
2X16 6000/30 RAM
1 TB M2 SSD
9070XT EKRAN KARTI
750W PSU LU MESH PANEL KASA

https://www.incehesap.com/u/O6EeK34YJN/

Alıntıyı görüntüle

ön yargılarınızdan kurtulun artık
bu bir ön yargı değil

geçmişte berbat olan ürünlerden yola çıkan
ama bu gün düzeltilen sorunlar karşısında
hala geçmiştek hatalardan yola çıkarak boş yorum yapanların
içinize sardığı korkular

kurtulun önyargınızdan
fiyat performans olarak işinize daha fazla yarayacak ürünü alın
Hocam haklısınızdır tabii ki ama samsung vs iphone kavgasına dönüyor iş onun için dedim objektif bi şekilde artıları ve eksileri neler tam bilmiyorum öğrenmeye çalışacağım RTX teknolojisi mesela amd ekran kartlarında nvidianınki kadar iyi mi bilmediğim için soruyorum gerçekten fazla bilmiyorum çünkü. Tavsiyeleriniz için de teşekkür ederim yine herhangi bi sorum olursa forumdan danışmaya çalışırım ☺️

Hocam haklısınızdır tabii ki ama samsung vs iphone kavgasına dönüyor iş onun için dedim objektif bi şekilde artıları ve eksileri neler tam bilmiyorum öğrenmeye çalışacağım RTX teknolojisi mesela amd ekran kartlarında nvidianınki kadar iyi mi bilmediğim için soruyorum gerçekten fazla bilmiyorum çünkü. Tavsiyeleriniz için de teşekkür ederim yine herhangi bi sorum olursa forumdan danışmaya çalışırım ☺️
amd fsr 4 teknolojisi ile
bu sefer olmuş dedirtti
saf kas gücü olarak daha iyi bir seçim
burada sadece multiframe gen avantajı var 5070 in

ama genel bir performans değerlendirmesinde
çoğunluk 5070 vs 9070xt de 9070xt den tarafa
bende öyleyim

5070 ti desen evet 5070 ti ama
9070xt diyorsan

hele bir de topladığın sistem fiyatına bakıp
attığım sistem fiyatına bakınca (attığım sistem müthiş ucuz fiyat performans kralı demiyorum piyasa malesef yine yükselmeye başladı)

9070xt li sistemi düşün derim

amd fsr 4 teknolojisi ile
bu sefer olmuş dedirtti
saf kas gücü olarak daha iyi bir seçim
burada sadece multiframe gen avantajı var 5070 in

ama genel bir performans değerlendirmesinde
çoğunluk 5070 vs 9070xt de 9070xt den tarafa
bende öyleyim

5070 ti desen evet 5070 ti ama
9070xt diyorsan

hele bir de topladığın sistem fiyatına bakıp
attığım sistem fiyatına bakınca (attığım sistem müthiş ucuz fiyat performans kralı demiyorum piyasa malesef yine yükselmeye başladı)

9070xt li sistemi düşün derim
Teşekkür ederim bu ekran kartını da göz önünde bulundurayım o zaman

Asus anakart 5.000 TL
Amd r5 7600 6.600 TL
XPG 750w kasa 4.500 TL
Kioxia 1 TB SSD 2.300 TL

5070 li sistem olarak bu sistemede bakabilirsin ama banada 9070xt li sistem daha mantıklı geliyo

F/P Olarak alabileceğin en iyi kule tipi soğutma bu. Bu fiyata Noctua performansı veriyor. Bu fiyata daha iyisini bulamazsın.

m2 ssd'ini birazdaha fark vererek buna yükselt arada iyi fark var. Anakartında m2 soğutucuda olduğu için sorun olmaz.

Trendyolda 200 TL indirim kampanyası oluyor bazı kullanıcılara + Kazı kazan tarzı indirim kuponları oluyor onları kovala 2300-2600 arasına alabilen vardı bu ssd'yi.

Ekran kartını aldığın zaman undervolt yaparsan tertemiz çalışır 5-10 derece daha serin, performans farkı olmadan. ayrıca daha az watt tüketir.

Dipnot: Aynı ramden alıp 32 tamamlamayı unutma. Dual kit olarak çalıştığından emin ol. Cpu-id ile kontrol et.

F/P Olarak alabileceğin en iyi kule tipi soğutma bu. Bu fiyata Noctua performansı veriyor. Bu fiyata daha iyisini bulamazsın.

m2 ssd'ini birazdaha fark vererek buna yükselt arada iyi fark var. Anakartında m2 soğutucuda olduğu için sorun olmaz.

Trendyolda 200 TL indirim kampanyası oluyor bazı kullanıcılara + Kazı kazan tarzı indirim kuponları oluyor onları kovala 2300-2600 arasına alabilen vardı bu ssd'yi.

Ekran kartını aldığın zaman undervolt yaparsan tertemiz çalışır 5-10 derece daha serin, performans farkı olmadan. ayrıca daha az watt tüketir.

Dipnot: Aynı ramden alıp 32 tamamlamayı unutma. Dual kit olarak çalıştığından emin ol. Cpu-id ile kontrol et.
Hocam yeni farkettim mesajı kusura bakmayın araştırdım gerçekten iyiler sanırım 2sini de sistemimde kullanmayı düşünüyorum teşekkür ederim tavsiyeniz için

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,277
Üyeler
183,088
Son üye
furkanellibes
Geri