Rehber 7000-12000TL, 2K 144-180Hz monitör tercih rehberi (+240Hz mini rehber eklendi!)

Hocam 8 bit sanırım bu. 16.7 milyon yazanları direkt eliyorum. Almışken renk kalitesi iyi olsun istedim. https://www.epey.com/monitor/karsilastir/900814-973314/msi-g274qpx_msi-mag-275cqrf-qd-e2/ bu ikisi arasındaki va nin da özellikleri iyi aslında IPS olandan çok mu kötüdür.
8 bit ve 10 bitin sizin kullanımız için görüntü kalitesine bir etkisi yok. Konuyu okuyun:

8 bit ve 10 bitin sizin kullanımız için görüntü kalitesine bir etkisi yok. Konuyu okuyun:
Merhabalar hocam konuya tam dahil değil ama Gigabyte M28U monitör hakkında yorumunuz nedir sizce alınır mı

8-10K arası alınabilecek en iyi monitörü ben de merak ediyorum.
Farklı alternatifler var ama insan çok arada kalıyor.
Evet ben dellaw2724dm aldim ama kontrastini begemmedim renkler harika ama msi 2724qpffe2 duusunuyorum kontrasti yuksek renkleri guzel birsey bulamadim gitti lenovo r27qe aldim ida cok sorunlu guzel ama ve renkelri aman aman degil hdr acmayinca

Evet ben dellaw2724dm aldim ama kontrastini begemmedim renkler harika ama msi 2724qpffe2 duusunuyorum kontrasti yuksek renkleri guzel birsey bulamadim gitti lenovo r27qe aldim ida cok sorunlu guzel ama ve renkelri aman aman degil hdr acmayinca
O zaman ne alacaz, bizi aydınlatın. :monkahmm:

O zaman ne alacaz, bizi aydınlatın. :monkahmm:
Hiçbir monitör mükemmel değil. Hepsinin iyi ve kötü yönleri var. Görüntüleme aygıtları zaten problemli cihazlar. Oled alıyorsun burn oluyor, ips alıyorsun ölü piksel problemi çok yaygın, fast va alıyorsun scanline problemi oluyor. Hepsiburada 6500 liraya R27qe satarken stok yapmak lazımdı. Mediamarkt sorunsuz iade alıyorsa bugün yine 8300 lira fiyata R27qe en mantıklı seçeneklerden biri. 10k bandında öğrenci indirimiyle G65b çok iyi bir seçenek. Curved olmasında rahatsız olanlar için indirimde alınması koşuluyla en mantıklı tercih Vg27aqml1a. Oled tarafında hala indirim devam ediyorsa Samsung G6 240hz alınır. Bu modelleri güvenilir satıcılardan uygun fiyata alıp elimizdeki ürünle mutlu olmalıyız.

Ayrica R27QE renkleri gayet iyi. Daha genis renk gamutu yalnızca QD modellerde bulursunuz.

Şu an fiyatları kontrol etmedim. En son ettiğimde R27QE dışında seçenek yoktu. Philips, AOC, MSI önerdiğim modeller hep stokta yoktu.

Vaktim olunca tekrar bakarım.

Ayrica R27QE renkleri gayet iyi. Daha genis renk gamutu yalnızca QD modellerde bulursunuz.

Şu an fiyatları kontrol etmedim. En son ettiğimde R27QE dışında seçenek yoktu. Philips, AOC, MSI önerdiğim modeller hep stokta yoktu.

Vaktim olunca tekrar bakarım.
N117700 tl ye geliyor medimarkt satiyot delli. Iade aedip alsammi acaba yoksa msi qpfe e2 nasildir biraz daha lenovoya yakinsa kontrasti onu alim 1300 vs olcmuslerde emin olamaidm
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hiçbir monitör mükemmel değil. Hepsinin iyi ve kötü yönleri var. Görüntüleme aygıtları zaten problemli cihazlar. Oled alıyorsun burn oluyor, ips alıyorsun ölü piksel problemi çok yaygın, fast va alıyorsun scanline problemi oluyor. Hepsiburada 6500 liraya R27qe satarken stok yapmak lazımdı. Mediamarkt sorunsuz iade alıyorsa bugün yine 8300 lira fiyata R27qe en mantıklı seçeneklerden biri. 10k bandında öğrenci indirimiyle G65b çok iyi bir seçenek. Curved olmasında rahatsız olanlar için indirimde alınması koşuluyla en mantıklı tercih Vg27aqml1a. Oled tarafında hala indirim devam ediyorsa Samsung G6 240hz alınır. Bu modelleri güvenilir satıcılardan uygun fiyata alıp elimizdeki ürünle mutlu olmalıyız.
N117700 tl ye geliyor medimarkt satiyot delli. Iade aedip alsammi acaba yoksa msi qpfe e2 nasildir biraz daha lenovoya yakinsa kontrasti onu alim 1300 vs olcmuslerde emin olamaidm

Hiçbir monitör mükemmel değil. Hepsinin iyi ve kötü yönleri var. Görüntüleme aygıtları zaten problemli cihazlar. Oled alıyorsun burn oluyor, ips alıyorsun ölü piksel problemi çok yaygın, fast va alıyorsun scanline problemi oluyor. Hepsiburada 6500 liraya R27qe satarken stok yapmak lazımdı. Mediamarkt sorunsuz iade alıyorsa bugün yine 8300 lira fiyata R27qe en mantıklı seçeneklerden biri. 10k bandında öğrenci indirimiyle G65b çok iyi bir seçenek. Curved olmasında rahatsız olanlar için indirimde alınması koşuluyla en mantıklı tercih Vg27aqml1a. Oled tarafında hala indirim devam ediyorsa Samsung G6 240hz alınır. Bu modelleri güvenilir satıcılardan uygun fiyata alıp elimizdeki ürünle mutlu olmalıyasus
Asus olana baktim 14k hem kontrasyi iyi fenkleride fena degil gibi

9 - 10k bandında şuan alınabilecek en iyi monitör nedir peki?

3 yıl önce Dell S2721DGFA modelini almıştım, ikinci bilgisayar için monitör bakıyorum. G2724D modeli aynı paneli kullansa belki alabilirdim. Aşağıdaki modeller sanıyorum bu fiyat aralığında mümkün olan en iyileri.

Asus ROG Strix XG27ACS (vatan kutulu satıyor)
MSI G274QPF E2 (n11'den almak zorundayım)
Philips Evnia 27M2N5500/00 (stokta yok sanırım)
Lenovo Legion R27qe (media markt)
Asus TUF Gamıng VG27AQL3A (vatan kutulu satıyor)

3 yıl önce Dell S2721DGFA modelini almıştım, ikinci bilgisayar için monitör bakıyorum. G2724D modeli aynı paneli kullansa belki alabilirdim. Aşağıdaki modeller sanıyorum bu fiyat aralığında mümkün olan en iyileri.
G2724D de iyi değil, uzak durulması lazım. Bknz.:
- Dell G2724D:
Artık çok geri kaldı + çok daha kötü panele sahip bir varyantının satılmaya başlandığı söyleniyor.)
Ek: çok fazla sorduğunuz için yazıyorum. Bu monitörün temel alinabilir yanı 1400 gibi geçen sene için rekor kontrast ve SDR parlaklığın yüksek (420 nit) olmasıydı. Önerdiğim rakipleri kontrastını geçti (1430-1450) ve parlaklıkları arasındaki fark ihmal edilebilir (380vs420). Ama Dell bunlara kıyasla çok daha düşük gamuta sahip ve çok daha yavaş.
Panel olayı da şu: yaklaşık 300 nit parlakliğs ve 900-1000 kontrasta sahip yeni bir panelle gönderilebiliyor iddiaya göre. Ki bu durumda giriş seviyes 2K segmentine kadar düşüyor. Karşilastirma yapmaya bile değmez.
Bunu öneren bu işten anlayan arkadaşlar geçen seneden kalmışlar. Güncel monitörleri incelemeden körlemesine önermişler.
S2721DGFA ise çok eski bir model.
10000'i geçmediği sürece şu anki fiyatlara göre tercih edilebilir. R27QE'ye göre artıları kalite kontrolün daha iyi olması ve VRR oyun performansının çok iyi olması. Kalan hepsinde daha geri. Bir de bu modele özel bir eksi var: ekran kaplamasını çok kötü ve çok agresif mat bulan pek çok kullanıcı vardı.
MSI G274QPF E2 (n11'den almak zorundayım)
3-4. tercihiniz olsun. Kötü değil ama diğerleri varken almanın mantığı yok.
AQ3A (Epey linkini eklediğiniz) ile yazdığınız AQL3A tamamen farklı modeller. Eğer AQ3A'yı kastettiyseniz kesinlikle uzak durmanız lazım.

R27QE satıcısı iyi olmak şartıyla alınabilir, gayet iyi. Daha yeni bir tane daha aldım akrabama. Gerçekten görüntü açısından çok iyi bir model fiyatıan ve segmentine göre.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,157,504
Üyeler
183,846
Son üye
Sercio
Geri