BIOS'unu son sürüme güncelledin mi?1dk 20 saniyede açılıyordu bu ayarı enabled yaptım. Şimdi biosa girince bile çöküyor. Sistem daha yeni. Mavi ekran yiyorum.
guncel evetBIOS'unu son sürüme güncelledin mi?
biostan fabrika ayarlarina dondum duzeldi (f5). expo actim rebar actim kapattim hocam daha dokunmak istemiyorumMerhaba, benzer bir problemi yaşadım ve çözüldü.
inceleyebilirsiniz.Merhaba,
Asus prime b650m-r anakart ve
Patriot viper venom 2 adet 1x16 gb 6000 mhz cl30 PVV516G60C30 sistemde sırasıyla ;
windows updatelerı tamamladım, ekran kartı güncellemelerini tamamladım ve son olarak bios update'i başarılı bir şekilde gerçekleştirdim.
Bios update sonrası pc açılmadan tekrar biosa girip expoyu aktif hale getirdim. Default olarak 4800 olan ramler 6000'e yükseldi. Sistem daha da hızlı açılsın diye "memory context restore" ayarını da auto'dan disabled'a çektim. (mantığını pek bilmiyorum ama genel olarak her asus bios videosunda bu ayarın yapılması tavsiye...
- benatakanyigit
- Cevaplar: 11
- Forum: PC Teknik Sorunlar
EXPO'yu açmışsın. İstersen tekrardan bir dene. Sadece Memory Context Restore ayarını Enabled konuma getir.guncel evet
biostan fabrika ayarlarina dondum duzeldi (f5). expo actim rebar actim kapattim hocam daha dokunmak istemiyorum