Öneri Max 12k Monitör Önerisi

2k IPS min 144 hz 27 inç 32 masaya sığmaz
Yükseklik / asansör ayarı KESİN OLMALI

Renkleri canlı ve doğru göstermeli

Tüm ihtiyaçlarımı karşılayan en f/p model şu anda bu
Mağazadan test edip almayı düşünüyorum. En azından sorunu falan olursa hızlıca halletmiş olurum

Asus tufın 2k 260hz modelni gördüm ama yükseklik ayarı çok önemli benim için

Bütçe max 1k artar fazlası olmaz. 9-11k arası iyi olur
Selam dostum baktığın monitör fiyat aralığına göre çok başarılı tavsiye ederim

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Teknik özellik olarak aradaki farka değmez bence
G65B çok daha iyi, teknik özellikler bir şey ifade etmiyor.

Rtings'te incelemeleri var, basit bir kıyaslamayla farkı anlayabilirsin.

G65B best buy güncellenmiş sürüm:

• Beğen
2k IPS min 144 hz 27 inç 32 masaya sığmaz
Yükseklik / asansör ayarı KESİN OLMALI

Renkleri canlı ve doğru göstermeli

Tüm ihtiyaçlarımı karşılayan en f/p model şu anda bu
Mağazadan test edip almayı düşünüyorum. En azından sorunu falan olursa hızlıca halletmiş olurum

Asus tufın 2k 260hz modelni gördüm ama yükseklik ayarı çok önemli benim için

Bütçe max 1k artar fazlası olmaz. 9-11k arası iyi olur
Tuf olan modeli hangisi bilmiyorum ama yükseklik ayarı dediğin pivot özelliği bir tane monitör kolu alarak ta yapabilirsin

• Beğen
Hocam g65b bende de var ips bir monitör'den geçtim renk olarak ips monitörden çok daha iyi yan yana koyunca hdr açınca hangi özellikler daha kötü asus'dan?
Epeyde yazılanların bir önemi yok. Monitörler epeyden bakarak seçilmez. Ölçüm cihazı vasıtasıyla elden edilen verilere göre seçilir. Epey'den monitör kıyaslaması yapan birini görüyorsan bunu söyle, yine devam ediyorsa engelle geç.

• Beğen
Epeyde yazılanların bir önemi yok. Monitörler epeye bakarak seçilmez. Ölçüm cihazı vasıtasıyla elden edilen verilere göre seçilir. Epey'den monitör kıyaslaması yapan birini görüyorsan bunu söyle, yine devam ediyorsa engelle geç.
Hocam çok sıktı artık bu iş yok va alınmaz yok panel kötü falan zorla aldıracak halimiz yok ama ips diye çok daha fazla para verip daha kötü panel ve 8 bit monitör alıyorlar

• Beğen
Hocam çok sıktı artık bu iş yok va alınmaz yok panel kötü falan zorla aldıracak halimiz yok ama ips diye çok daha fazla para verip daha kötü panel ve 8 bit monitör alıyorlar
Monitörde bit değerinin bir önemi yok ancak diğer dediklerinize %100 katılıyorum.

Şu konuda bit'in neden önemli olmadığı (spesifik durumlar hariç) anlatılıyor, okumanızı öneririm:

Monitörde bit değerinin bir önemi yok ancak diğer dediklerinize %100 katılıyorum.

Şu konuda bit'in neden önemli olmadığı (spesifik durumlar hariç) anlatılıyor, okumanızı öneririm:
Anladım hocam sağolun ilk bakışta gördüklerimi söyledim bu rogun panelide çok eski diye biliyorum zaten

• Beğen
Hocam g65b bende de var ips bir monitör'den geçtim renk olarak ips monitörden çok daha iyi yan yana koyunca hdr açınca hangi özellikler daha kötü asus'dan?
Ben sadece kağıt üstündeki değerlere baktım ama karar vermek zor baya

Ben sadece kağıt üstündeki değerlere baktım ama karar vermek zor baya
Hocam yani rog olsada alınmamak lazım çok fazla va diye her monitör kötü olacak değil
Ben rekabetçi oyun çok fazla oynarım yine de va aldım çünkü testlerde çoğu ipsden daha hızlı çıktı ve inanılmaz memnunum şuan bu standartlarda bir şey almak için 14 15k çıkarmak gerekiyor elden her türlü pivot yükseklik ayarı da cabası

• Beğen
Hocam yani rog olsada alınmamak lazım çok fazla va diye her monitör kötü olacak değil
Ben rekabetçi oyun çok fazla oynarım yine de va aldım çünkü testlerde çoğu ipsden daha hızlı çıktı ve inanılmaz memnunum şuan bu standartlarda bir şey almak için 14 15k çıkarmak gerekiyor elden her türlü pivot yükseklik ayarı da cabası

Sunduğu özellikleri saymakla bitmez.

Renk gamutu iyi.
Kontrast iyi.
Parlaklık iyi.
Tepki süresi ve overshoot durumu iyi.
Piksel overdrive optimizasyonunu o kadar iyi optimize etmişler ki tek bir ayarda “standart” mod en iyi performansı veriyor. Çoğu monitörde en iyi ayar 180-240Hz de farklı 60-100Hz de farklı olur. Düşük yenileme hızlarında overshoot yaşamamak için tepki süresi ayarını ikide bir değiştirmen gerekir. Örneğin 180hz de fastest ise 60hz de fast yapman gerekir ki overshoot sorunu olmasın. Bunda öyle bir dert yok.
İps glow derdi yok
Siyahlar ips’ten iyi
Wifi, hoparlör ve bluetooth gibi ekstra özellikler var.
Tv olarak kullanabiliyorsun.
İçerisinde bulunan browser bile Youtube'dan 4K 60FPS videoları takılmadan oynatabilmekte.
Stremio gibi servislerini yükleyebiliyorsunuz.
Airplay üzerinden iPhone'u rahatlıkla yansıtabiliyorsunuz.
Dahili Hopörlör'ün ses yüksekliği ve netliği iyi.
Kumandası var, mis gibi uzaktan kontrol edebiliyorsun. Smarth things uygulaması sayesinde telefondan bile kontrol edebiliyorsun.
Gsync ve freesync var
10 bit 240Hz de kayıpsız verebiliyor. Örneğin ASUS'un TUF VG27AQML1A 260Hz 2K monitörü 14K'ya satılıyor ancak 10bit için 144Hz'ye düşüyor. Bu daha ucuza bunu sağlıyor. (Çok önemli olmasa da + yazar).
HDMI 2.1 var.
Ultrawide modu var, monitörü 21:9 yapıyor.
Pivot ve yükseklik ayarı var.
Samsung hesabını bağlayıp monitöre şifre konulabiliyor.
Samsung DeX de destekliyor.
Multi wiew özelliğide mevcut.
Disney+, prime video, netflix vs var.
Quantum dot arka aydınlatma var.
Fabrikadan kalibrasyonlu olarak geliyor.
VRR control ayarı var
DisplayHDR600 sertifikası (Çok önemli olmasa da + yazar)

• Beğen
Sunduğu özellikleri saymakla bitmez.

Renk gamutu iyi.
Kontrast iyi.
Parlaklık iyi.
Tepki süresi ve overshoot durumu iyi.
Piksel overdrive optimizasyonunu o kadar iyi optimize etmişler ki tek bir ayarda “standart” mod en iyi performansı veriyor. Çoğu monitörde en iyi ayar 180-240Hz de farklı 60-100Hz de farklı olur. Düşük yenileme hızlarında overshoot yaşamamak için tepki süresi ayarını ikide bir değiştirmen gerekir. Örneğin 180hz de fastest ise 60hz de fast yapman gerekir ki overshoot sorunu olmasın. Bunda öyle bir dert yok.
İps glow derdi yok
Siyahlar ips’ten iyi
Wifi, hoparlör ve bluetooth gibi ekstra özellikler var.
Tv olarak kullanabiliyorsun.
İçerisinde bulunan browser bile Youtube'dan 4K 60FPS videoları takılmadan oynatabilmekte.
Stremio gibi servislerini yükleyebiliyorsunuz.
Airplay üzerinden iPhone'u rahatlıkla yansıtabiliyorsunuz.
Dahili Hopörlör'ün ses yüksekliği ve netliği iyi.
Kumandası var, mis gibi uzaktan kontrol edebiliyorsun. Smarth things uygulaması sayesinde telefondan bile kontrol edebiliyorsun.
Gsync ve freesync var
10 bit 240Hz de kayıpsız verebiliyor. Örneğin ASUS'un TUF VG27AQML1A 260Hz 2K monitörü 14K'ya satılıyor ancak 10bit için 144Hz'ye düşüyor. Bu daha ucuza bunu sağlıyor. (Çok önemli olmasa da + yazar).
HDMI 2.1 var.
Ultrawide modu var, monitörü 21:9 yapıyor.
Pivot ve yükseklik ayarı var.
Samsung hesabını bağlayıp monitöre şifre konulabiliyor.
Samsung DeX de destekliyor.
Multi wiew özelliğide mevcut.
Disney+, prime video, netflix vs var.
Quantum dot arka aydınlatma var.
Fabrikadan kalibrasyonlu olarak geliyor.
VRR control ayarı var
DisplayHDR600 sertifikası (Çok önemli olmasa da + yazar)
Gerçekten böyle ben alırken ne kullanıcam ya diyordum şimdi hepsini kullanıyorum 2k bambaşka bi boyutu işin içindeki işletim sistemi takılmadan akıyor dediğim gibi kimseye zorla aldıracak değiliz içinde ne varsa o

Gerçekten böyle ben alırken ne kullanıcam ya diyordum şimdi hepsini kullanıyorum 2k bambaşka bi boyutu işin içindeki işletim sistemi takılmadan akıyor dediğim gibi kimseye zorla aldıracak değiliz içinde ne varsa o
Bu monitörü sırf övüyorum diye samsung fanboyu olduğumu iddia eden var. Böyle dolu monitörü 10-11k bandına nerden bulacaksın? Bırakta öveyim.

Geri