Hocam yani rog olsada alınmamak lazım çok fazla va diye her monitör kötü olacak değil
Ben rekabetçi oyun çok fazla oynarım yine de va aldım çünkü testlerde çoğu ipsden daha hızlı çıktı ve inanılmaz memnunum şuan bu standartlarda bir şey almak için 14 15k çıkarmak gerekiyor elden her türlü pivot yükseklik ayarı da cabası
Renk gamutu. %68 rec 2020, %93.47 DCI-P3 coverage, %85 Adobe RGB coverage ve %100 sRGB coverage. Tahminimce sRGB volume değeri de %140 civarıdır. Güzel bir renk doygunluğu elde edebileceğiniz değerlere sahip 4 farklı renk uzayında da...
www.technopat.net
Sunduğu özellikleri saymakla bitmez.
Renk gamutu iyi.
Kontrast iyi.
Parlaklık iyi.
Tepki süresi ve overshoot durumu iyi.
Piksel overdrive optimizasyonunu o kadar iyi optimize etmişler ki tek bir ayarda “standart” mod en iyi performansı veriyor. Çoğu monitörde en iyi ayar 180-240Hz de farklı 60-100Hz de farklı olur. Düşük yenileme hızlarında overshoot yaşamamak için tepki süresi ayarını ikide bir değiştirmen gerekir. Örneğin 180hz de fastest ise 60hz de fast yapman gerekir ki overshoot sorunu olmasın. Bunda öyle bir dert yok.
İps glow derdi yok
Siyahlar ips’ten iyi
Wifi, hoparlör ve bluetooth gibi ekstra özellikler var.
Tv olarak kullanabiliyorsun.
İçerisinde bulunan browser bile Youtube'dan 4K 60FPS videoları takılmadan oynatabilmekte.
Stremio gibi servislerini yükleyebiliyorsunuz.
Airplay üzerinden iPhone'u rahatlıkla yansıtabiliyorsunuz.
Dahili Hopörlör'ün ses yüksekliği ve netliği iyi.
Kumandası var, mis gibi uzaktan kontrol edebiliyorsun. Smarth things uygulaması sayesinde telefondan bile kontrol edebiliyorsun.
Gsync ve freesync var
10 bit 240Hz de kayıpsız verebiliyor. Örneğin ASUS'un TUF VG27AQML1A 260Hz 2K monitörü 14K'ya satılıyor ancak 10bit için 144Hz'ye düşüyor. Bu daha ucuza bunu sağlıyor. (Çok önemli olmasa da + yazar).
HDMI 2.1 var.
Ultrawide modu var, monitörü 21:9 yapıyor.
Pivot ve yükseklik ayarı var.
Samsung hesabını bağlayıp monitöre şifre konulabiliyor.
Samsung DeX de destekliyor.
Multi wiew özelliğide mevcut.
Disney+, prime video, netflix vs var.
Quantum dot arka aydınlatma var.
Fabrikadan kalibrasyonlu olarak geliyor.
VRR control ayarı var
DisplayHDR600 sertifikası (Çok önemli olmasa da + yazar)