Yardım 1000mbps internet için modem router önerisi

hawkddf

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
264
Arkadaşlar bu hafta içinde türk telekom eve interneti bağlamaya gelecek (tarihi tam bilmiyorum) wifi 7 destekli bir modem önerir misiniz?. Daha çok oyun için kullanıyorum interneti o yüzden ping sıkıntısı vs. çıkarmayacak bir modem olursa sevinirim. Bir arkadaş BE230 önermişti alınır mı?

b230 alır kaçarım şuan fiyatı baya avantajlı kendim kullanıyorum baya memnunum

Zaten wifi6 modem getiriyorlar hocam ek ugrasa gerek yok bence

B230 modem değil ki router.Hali hazırda modemin varsa kullanabilirsin.Direk gpon cihazından çıkan ethernet kablosunu takamazsın.

B230 modem değil ki router.Hali hazırda modemin varsa kullanabilirsin.Direk gpon cihazından çıkan ethernet kablosunu takamazsın.
Bak ben bunu bilmiyodum. Bu cihazlar modem router olarak geçmiyor mu? Ben şimdiye kadar vdsl internet kullandığım için pek bilgili değilim bu konuda
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Zaten wifi6 modem getiriyorlar hocam ek ugrasa gerek yok bence
iyi değil falan dediler ona para vereceğime az daha ekleyip iyi bi modem alayım dedim

Keenetic önerimdir. Gizliliğe önem veriyorsan OpenWRT desteği olmasına özen göster. Bufferbloat yaşamamak için de qos özelliği olmasına da dikkat et.

Tenda dan uzak dur arkana bile bakmadan kaç görürsen.

Bak ben bunu bilmiyodum. Bu cihazlar modem router olarak geçmiyor mu? Ben şimdiye kadar vdsl internet kullandığım için pek bilgili değilim bu konuda
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

iyi değil falan dediler ona para vereceğime az daha ekleyip iyi bi modem alayım dedim
Alacagin 5k da az ise inan ki farkı olmaz

Keenetic modemi ont cihazına ethernet ile bağlayabiliyorum sanırım. Onun dışında bu be230 gibi modelleri ethernet ile modem gibi kullanabiliyor muyuz?

Wifi7 destekli modem-rüter yok.
Şu an vdsl kullanıyorsanız; mevcut modeminizi kullanmaya devam edin.
Tt fiber bağlandığında size rüter verecekler. İsterseniz kendiniz daha sonra alıp kullanabilirsiniz. Ama kira ödemekten kurtulmazsınız.
Vdsl destekli modem-rüterler var ama; 80 mhz destekli wifi6.
1000 mb için wifi6 veya yedi; 160 mhz destekli cihazlara bakın. 1000 mb için.

Geri