Ailecek başka ülkeye taşınmak

gercegı kabul etmemek iç sindırmektır. ulkenın ıcındekı vatandaslar bırbırıne savas acmıs durumda bırde dıstan olabıleceklerı saymaya bıle gerek duymuyorum devrım ve adalet zamanında olmus atalarımız ulkenın en buyuk kozlarını oynamıs. bu halkı bır araya getıremessın bır araya gelmeyen halkla ulkenıde kurtaramassın
Durum sandığın kadar kötü değil tarihi örnek verme amacım onların şartları suanki şartlardan kat kat daha kötüydü. Ama onların amacı mutlak başarı değil ya ölüm ya özgürlük. Kendi yurdunu düşmana teslim edip düşmanın elinde yaşamak, mandaterliğini kabul etmek büyük bir utanç (vahdettin gibi). İnsanları bu noktaya umutsuzluk getiriyor zaten. Avrupada 10 kat daha iyi bir alım gücüne sahip olmak kulağımı gözümü kalbimi kapatim kendi nefsimi düşünmek olur işte bunu en iyi suriyeliler yapıyor. Suriyelileri her gördüğümde ne kadar aşağılık insanlar diyorum ama bunu diyince tabi ırkçı diyorlar halbuki mesele ırkı değil milletinin özgürlüğü yerine nefsini düşünmesi. Millet dediğin topluluk zaten hiçbir zaman birbiriyle uyusamaz insanlığın doğası bu. Ama ortak bir vatanda yaşıyorsan toplanılacak ortak payda vatan olur.

Durum sandığın kadar kötü değil tarihi örnek verme amacım onların şartları suanki şartlardan kat kat daha kötüydü. Ama onların amacı mutlak başarı değil ya ölüm ya özgürlük. Kendi yurdunu düşmana teslim edip düşmanın elinde yaşamak, mandaterliğini kabul etmek büyük bir utanç (vahdettin gibi). İnsanları bu noktaya umutsuzluk getiriyor zaten. Avrupada 10 kat daha iyi bir alım gücüne sahip olmak kulağımı gözümü kalbimi kapatim kendi nefsimi düşünmek olur işte bunu en iyi suriyeliler yapıyor. Suriyelileri her gördüğümde ne kadar aşağılık insanlar diyorum ama bunu diyince tabi ırkçı diyorlar halbuki mesele ırkı değil milletinin özgürlüğü yerine nefsini düşünmesi. Millet dediğin topluluk zaten hiçbir zaman birbiriyle uyusamaz insanlığın doğası bu. Ama ortak bir vatanda yaşıyorsan toplanılacak ortak payda vatan olur.
85 mılyon yarı yarıya ya da %40 uyusmazlıkla savas durumuna gırse bu ulke yenık duser. evet ataların sartları daha kotuydu ama halkın kafasında tek bırsey tek bır fıkır vardı bu ulke savasa gırse olacak senaryoları dusun mıllet bırbırını oldurur bu ulkenın vatandasına ulke korumak ıcın bıle sılah verılmez gıder orayı yagmalar ona buna sıkar. dıplomatlar halkının yanında olmak yerıne suankı gıbı dahada kotuye surukleyıp esad gıbı ulkeden toz olacaklar. ortada kalan halk bırbırını yıyecek dusmanın oyunu bıtmeden halk bırbırını bıtırecek. zaten bu ulke savasa gırecek bu sefer tıyatro gosterısı degıl oratlıgı karıstıracak sekılde o turkıyenın yanındakı ulkeler ortadoguda var olmak ıcın bıze ıhanet edecek. din kardesı dedıgımız ulkeler bıze rest cekıcek magdur halk oylece kalacak. fılmı onceden ızleyıp yanındakı arkadasına ne olcagını soylemessın ya tam olarak bu.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Son düzenleme:
Dil ve uyum sorunu olmayan kaç tane ülke var? Gittiğinizde ne iş yapacaksınız?

Geri