Öneri Full Size / %98 Klavye Önerisi Lazım

OrkunJJ

80+ Gold
Reaksiyon skoru
2,561
Bütçe
4000
Merhabalar,
Full size ya da %98 klavye arıyorum.
Numpadli klavyelere alıştığım için vazgeçemiyorum ve bütün tuşları fazlasıyla kullanıyorum.

Araştırdığım üzere aklımda AJAZZ AK980 vardı. Fiyatı çok yüksek diye vazgeçtim. İkinci elden buldum ama satıcı sonra satmaktan vazgeçti.
Alternatif ikinci elden sıfır kullanılmamış AJAZZ AK992 buldum. Ekran olmaması dışında devasa farklar göremedim. Ama bataryası biraz düşük geldi yine de.
Ek olarak Sinerji den Royal Kludge klavyelerin fiyatının uygun olduğunu gördüm.
Royal Kludge S98 fiyatına göre özellikleri çok iyi gibi duruyor.
Bu tarz full size ya da %98 klavye önerisi yapabilir misiniz bana?

Ajazz AK980 ve AKP815 yakında GamingGene'e gelecek.
AttackShark X98 Pro
Machenike K500 Pro Tri-Mod
Akko 5098B (pahalı buluyorum).
Aigo S99 ama hotswap değil, keşke olsaydı.
Aula F99 knob ve ekran yok maalesef.
Aula F98 pro
Akko 3098B, knob ve ekran yok.
Asus TUF K3 Gen2 var ama ses yalıtımlı olmayabilir, hatırlamıyorum.
Darmoshark Top98.
VGN S99 knob ve ekran yok.
Yunzii IF99 knob ve ekran yok.
ve Eyooso Z94 var (en ucuzu, ses yalıtımsız)
TR pazarında mekanik, numpadli bildiğim klavyeler bunlar. Önerim AK980, Aula F98 pro veya RK S98 olur.

Son düzenleme:
AttackShark X98 Pro
Aula F98 pro
Darmoshark Top98.
TR pazarında mekanik, numpadli bildiğim klavyeler bunlar. Önerim AK980, Aula F98 pro veya RK S98 olur.
Eline sağlık hocam tam aradığım yorum.
Gönlüm AK980 den yana mouse da Ajazz tek yazılım üzerinden işimi görürüm diye düşündüm.
3. parti satıcılar şuan AK980 i biraz fahiş fiyata satıyorlar.
Dediğin gibi GamingGen e gelecekse biraz bekleyeyim. Uygun fiyatlı gelirse direkt onu alabilirim.

1751549087009.webp

Şu tuş yapısına alıştım. Türkçe Q ve büyük enterli klavye bulabilsem aslında isteklerim doğrultusunda beni çok daha memnun edecek ama o kadar araştırmama rağmen bir türlü bulamadım.

Şu tuş yapısına alıştım. Türkçe Q ve büyük enterli klavye bulabilsem aslında isteklerim doğrultusunda beni çok daha memnun edecek ama o kadar araştırmama rağmen bir türlü bulamadım.
Hocam, sanırım Maxitekno distribütör. Sitede çoğu Aula ürünü var. https://maxitekno.com/arama?q=aula
S99 Retro'nun Türkçesi mevcut ama membran. F99'un da Türkçe versiyonu burada var. Bir göz at istersen. N11 mağazasında fiyatkarı daha uygun https://www.n11.com/urun/aula-f99-m...e-q-klavye-lacivert-82811507?magaza=maxitekno

Son düzenleme:
AttackShark X98 Pro
Aula F98 pro
Darmoshark Top98.
Apk815 gelirse 10k falan yaparlar herhalde. Zaten yurtdışında da pahalı.

Apk815 gelirse 10k falan yaparlar herhalde. Zaten yurtdışında da pahalı.
5 Mayıs’ta Trendyoldan 2.700 küsur liraydı, aldım fakat satıcı barkod hatası var diye siparişi iptal etti :)
Bence 5.000 TL’yi geçmez, hatta daha ucuza bile gelebilir. Şu an Amazon’da 5.200 TL civarında gerçi. Geçen aylarda fiyatı 3.500–4.500 TL arasındaydı.
Ekran görüntüsü 2025-07-03 180754.webp

Hocam, sanırım Maxitekno distribütör. Sitede çoğu Aula ürünü var. https://maxitekno.com/arama?q=aula
S99 Retro'nun Türkçesi mevcut ama membran. F99'un da Türkçe versiyonu burada var. Bir göz at istersen. N11 mağazasında fiyatkarı daha uygun https://www.n11.com/urun/aula-f99-m...e-q-klavye-lacivert-82811507?magaza=maxitekno
F99 da güzel ama Pro su gibi ses knob u olaydı iyiydi

F99 satın alıyorum. Başka bulamadım açıkçası bu isteklerime göre. Ses knob u olmasa da olur. Alalım bir deneyelim bakalım.

Son düzenleme:
Hocam bugün geldi kargodan F99 Türkçe Q olanı.
Yazılım nereden yükleyebilirim? Globalden indirdim Aula F99 için olanı ancak Eng Q şeklinde gözüküyor tuş atamalarında ve klavyeye niyeyse hiçbir etki ettiremedim.

Hocam bunu yükledim zaten, alternatif farklı yerlerden de indirip yükledim. Ne renk profili değiştirebiliyorum ne başka bir şey yapabiliyorum. Hiçbir şey işlemiyor.

1751728856948.webp
Tuş atama kısmı da böyle gözüküyor. Türkçe karakterler yok ve < tuşu da yok. Eng Q olarak gözüküyor ve F1,F2 tuşlarına da tuş ataması değiştirme vs. için tıklanmıyor. Yazılımını hiç beğenemedim ya niyeyse.

Tuş atamayı denedim A tuşuna B tuşunu atadım ve çalıştı ama renklere vs. müdahale edemiyorum.

Edit: Yapacakları yazılıma ya :D renk profili seçince sağ alttan kaydet butonu gibi bir şey koymuşalar ona tıklamak gerekiyormuş. Şu anda renk ataması da yapabildim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Pek ısınamadım klavyeye ya. F tuşlarının atamasını değiştirememek vs. can sıkıcı. Kendi FN kombinasyonum ile varsayılan olan atamaları değiştirmek istedim çok alışılmışın dışında atama yapmışlar. Ama değişmiyor.

Son düzenleme:
Hocam bir de virgül tuşu çalışmıyor enterin yanındaki. Yazılımda zaten öyle bir tuş yok gözükmüyor. Türkçe Q olduğu için var ama tık yok.
Edit: FN+ESC ile klavyeyi resetlediğimde virgül tuşu çalışıyor ancak yazılımdan herhangi bir ayarı değiştirdiğimde virgül tuşu iptal oluyor arayüzde hiç varolmadığı için ya da yazılımsal bir sorun herhalde. Bunu düzeltmenin bir yolu yok mu acaba?

bende düm aula f99 siparisi verdim kendim eyooso z94 kullaniyorum girisi bozulmaya basladi diye ins pişman olmam

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,493
Üyeler
183,128
Son üye
mehmtcln
Geri