AM4 e geri geçiyorum AM5 pişmanlıktır işlemci anakart ram önerisi lazım

Dostlar AM5 ile uğraşmak istemiyorum artık iyice dert ettim kendime geç açılması cabası dün valorant oynuyorum yanlışlıkla alt f4 attım fn tuşuna basıyorum diye sonra oyunu açtım açılırken google a da tıkladım bilgisayar güçlü olmasına rağmen kastı ve pc kendine reset attı sonra bazen açılışta kasması vs yordu açılma süresi ztn hak getire i5 7500 sistem çok çok daha hızlı açılıyor o yüzden canıma tak etti yeter artık ben geri b550 ve x3d işlemciye geçeceğim parça önerisi lazım anakart ram işlemci olarak
biosta ramle alakalı bir ayar var onu kapatınca düzeliyor. aynı sıkıntı bende de vardı. anakartınızın marka modeli nedir. birde valorant çok illet bir oyun bende bazen donup kalıyor. bence am4 geçmek yerine çözüm arayabilirsiniz

biosta ramle alakalı bir ayar var onu kapatınca düzeliyor. aynı sıkıntı bende de vardı. anakartınızın marka modeli nedir. birde valorant çok illet bir oyun bende bazen donup kalıyor. bence am4 geçmek yerine çözüm arayabilirsiniz
Msi PRO b650 s wifi hocam xmp kapatınca bebek gibi oluyor

Garip. 9700x sistemde max 15 saniyede açılıyor.
AM4 sistem 9 saniyede açılıyordu benim, ama muhtemelen windows 11 kullanıyorsanız ondandır windows10 hala en hızlı işletim sistemi açılış konusunda stabilite konusunda. Bide AM4 kullananlar Win11 de stabil performans alamıyor.

AM4 sistem 9 saniyede açılıyordu benim, ama muhtemelen windows 11 kullanıyorsanız ondandır windows10 hala en hızlı işletim sistemi açılış konusunda stabilite konusunda. Bide AM4 kullananlar Win11 de stabil performans alamıyor.
win 10 kullanıyorum orijinal iso

Anladığım kadarıyla problem tamamen ve sadece ramlerin anakart ile uyumsuzluğundan kaynaklanıyor, expo kapayınca hızlı açıldığını, sorunsuz çalıştığını söylemişsiniz. Bios'un son değil de sondan bi önceki sürüm olduğunu da söylemişsiniz. Bir bios update edip tekrar deneyin, eğer sorun devam ederse ssd falan değiştirmektense anakartın QVL listesinde olan yeni ramlere geçerseniz sorun çözülecektir diye düşünüyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

EXPO varsa onu kapatıp dener misin
EXPO açıkmış, kapayınca sorun olmuyor demiş bi kaç mesaj önce

Anladığım kadarıyla problem tamamen ve sadece ramlerin anakart ile uyumsuzluğundan kaynaklanıyor, expo kapayınca hızlı açıldığını, sorunsuz çalıştığını söylemişsiniz. Bios'un son değil de sondan bi önceki sürüm olduğunu da söylemişsiniz. Bir bios update edip tekrar deneyin, eğer sorun devam ederse ssd falan değiştirmektense anakartın QVL listesinde olan yeni ramlere geçerseniz sorun çözülecektir diye düşünüyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

EXPO açıkmış, kapayınca sorun olmuyor demiş bi kaç mesaj önce
bu qvl listesinde best olarak geçior
buda aynı şekilde hangisi alınmalı

bu qvl listesinde best olarak geçior
buda aynı şekilde hangisi alınmalı
Genelde 6000mhz üzeri stabilite problemi oluyor am5 de ama herkes yaşamıyor bunu, 6400 sorunsuz çalıştıranlar da çok. Patriot 6400 stabil çalışırsa daha hızlı olur, corsair'e göre chipi daha iyi sk hynix'in a-die'i, 6400 de çalışmazsa 6000/30 a çekilir.

Ama belirteyim süper bilgili değilim bu konuda, daha iyi bilen arkadaşlar da yorum yapsın.

CrystalDiskInfo ile SSD'yi kontrol et
Knk testi açtım ömrü öyle aman aman birmemiş ama yeni nesil bir m2 alsak daha iyi pci 3.0 benim ssd
Foto yüklenmiyor mb sınrından 3795 saat çalışmış 27 bin gb okumuş 15 bin gb yazmış 990 kez çalışmış 58 derece 94 sağlık

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,165,211
Üyeler
185,047
Son üye
Pawnn877
Geri