- Konu Sahibi Konu Sahibi
soğutucun neydi?
soğutucun neydi?
yeterli olur hayırlı olsun şimdiden
Çok teşekkür ederim hocam yeter diye düşünüyorum bendeyeterli olur hayırlı olsun şimdiden
arada bir fan bakımı ve macun yenileyin ısı sorunu çekmezsinizÇok teşekkür ederim hocam yeter diye düşünüyorum bende![]()
Küçük dostum okuma yazman yok mu? Sorduğun sorunun cevabı cümlemin içerisinde geçiyor, algılayamıyor musun?7500F ile 7800x3d aynı nesil neden bios güncellemesi gereksin ki ?.. 9800x3d olsaydı dediğiniz olabilirdi.
Burada konu biosu güncel tutmak değil ki.. o kartın 7800x3d'yi tanıması.. 7500f'i tanıyorsa 7800x3d'yi de tanıyacaktır. aynı nesil işlemci için bios güncellemesi gerekmez.sıkıntı yapmaz hocam sadece wattın yetmediği yerde performans kaybı yaşarım az biraz. testler var bununla ilgili çok az performans kaybı yaşanıyor. zaten valorant oynayacağım için işlemci yükse bile binmez. performans kaybetmem o yüzden
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
biosu güncel tutmak her yönden iyi güncellesin bence
evet o konuda haklısın işlemciyi güncellemeden taksada sıkıntı olmaz. Ben güncellemenin yararlı olduğunu anlatmak istedim o yüzden güncelle dedimBurada konu biosu güncel tutmak değil ki.. o kartın 7800x3d'yi tanıması.. 7500f'i tanıyorsa 7800x3d'yi de tanıyacaktır. aynı nesil işlemci için bios güncellemesi gerekmez.
küçük dostun ? haddini bil.. konu 7500f ile 7800x3d üzerine açılmış.. siz neden gereksiz yere bios güncellemesi öneriyorsunuz onu düşünün.. algı problemi olan kim belki farkına varırsın.Küçük dostum okuma yazman yok mu? Sorduğun sorunun cevabı cümlemin içerisinde geçiyor, algılayamıyor musun?
ASRock BIOS Güncelleme Kılavuzundan'dan doğrudan alıntı:küçük dostun ? haddini bil.. konu 7500f ile 7800x3d üzerine açılmış.. siz neden gereksiz yere bios güncellemesi öneriyorsunuz onu düşünün.. algı problemi olan kim belki farkına varırsın.
İşlemci güncellemek diye bir şey yok. Anakartın BIOS sürümü güncellenir. Ayrıca hiçbir cümlemde BIOS güncellemesi şart olduğu yazmıyor.evet o konuda haklısın işlemciyi güncellemeden taksada sıkıntı olmaz. Ben güncellemenin yararlı olduğunu anlatmak istedim o yüzden güncelle dedim
Ancak işlemciyi değiştirirken BIOS güncellemesi yapmanız gerekebilir,
çünkü yeni nesil işlemciler için genellikle BIOS'un en güncel sürümüne ihtiyaç duyulabiliyor.
İşlemciyi takmadan önce anakartınızın BIOS'unu en güncel sürüme yükseltmenizi öneririm.
ASRock BIOS Güncelleme Kılavuzundan'dan doğrudan alıntı:
Yeni işlemciler eklendiğinde veya performans iyileştirmeleri için BIOS güncellemesi tavsiye edilir.
“Updating BIOS to support latest Ryzen processors is mandatory to ensure system stability and compatibility.” (Yeni Ryzen işlemcileri desteklemek için BIOS güncellemesi sistem stabilitesi ve uyumluluk için zorunludur.)
Yeterince anlaşılır mı küçük dostum? Başka bir dile de çevireyim mi?
İşlemci güncellemek diye bir şey yok. Anakartın BIOS sürümü güncellenir. Ayrıca hiçbir cümlemde BIOS güncellemesi şart olduğu yazmıyor.
ASRock BIOS Güncelleme Kılavuzundan'dan doğrudan alıntı:
Yeni işlemciler eklendiğinde veya performans iyileştirmeleri için BIOS güncellemesi tavsiye edilir.
“Updating BIOS to support latest Ryzen processors is mandatory to ensure system stability and compatibility.” (Yeni Ryzen işlemcileri desteklemek için BIOS güncellemesi sistem stabilitesi ve uyumluluk için zorunludur.)
ASRock B650 LiveMixer ve PG Lightning modelleri 7800x3D ile sistem açmak için BIOS güncellemesi istemiyor. Ekstra iyileştirmeler için yapabilir.ASRock BIOS Güncelleme Kılavuzundan'dan doğrudan alıntı:
Teşekkür ederim hocam eline sağlık inceleyeceğim dediğini7500f için çipset driverları varsa öncelikle onları kaldır, hatta mümkünse B650 çipset driver'ı usbye yükle ve beklet. BIOS güncellemesini de koy istersen.
Driverları en temiz kaldırmak için Microsoft Troubleshooting uygulaması var. Tek tek oradan silersen kalıcı silinir. Amd'nin kendi uygulaması tam silmiyor.
Linkten sorun gidericiyi indir:
Programların yüklenmesini veya kaldırılmasını engelleyen sorunları düzeltme - Microsoft Desteği
Program Yükleme ve Kaldırma sorun gidericisi, programları yüklemeniz veya kaldırmanız engellediğinde sorunları otomatik olarak gidermenize yardımcı olur.support.microsoft.com
B650 chipset linki:
ASRock B650 Livemixer BIOS:
![]()
ASRock B650 LiveMixer
Supports AMD Ryzen™ 9000, 8000 and 7000 Series Processors; 14+2+1 Phase Power Design, SPS; 4 x DDR5 DIMMs, Supports Dual Channel, up to 7200+ (OC); 3 PCIe 4.0 x16, 1 M.2 Key-E for WiFi; Graphics Output Options: 1 HDMI, 1 DisplayPort; 7.1 CH HD Audio (Realtek ALC897 Audio Codec), Nahimic Audio; 1...www.asrock.com
BIOS'u güncellemeden de açarsın sistemi de çipset driverlarını B650 için yükledikten sonra BIOS ayarlarını bi yap bakalım stabil mi değil mi diye.
Eğer stabil değilse sistem ve çok mavi ekran veriyorsa BIOS ayarlarını default'a çekip, BIOS güncellemesini indir. Tavsiyem 3.25 olur ama o BIOS'ta da stabil olmuyorsa 3.20'nin aşağısındaki ilk BIOS güncellemesini seç.
Güncel 3.30 çıkmış ama o yeni işlemciler falan için sanırsam. Stabil olmayabilir o.
ASRock B650 LiveMixer ve PG Lightning modelleri 7800x3D ile sistem açmak için BIOS güncellemesi istemiyor. Ekstra iyileştirmeler için yapabilir.