Alınmayacak Gaming Laptoplar

Garantisi dolmadan kesinlikle cihazı garantiye verdin. Yoksa elinizde bozuk ürün kalacak.

Sensör sorununa işaret eden bir şey olmadı daha tek problemim bazen bir anda tamamen donması bilgisayarın. Ağustosta MacBook'a geçeceğim muhtemelen o sıralarda hem garanti uzatma hem termal bakım işlemi yaptırırım servise. Sorunlarım dışında da ürün olarak beni pek tatmin eden bir seviyede olmadı cihaz. Daha önce 5. ayda pil sağlığı hızlı düştüğü için değişim oldu cihazda ama yine aynı durum var. 25 döngü %88 başka gün %85 başka bir gün %80.

Foruma üye olduğum zamandan beri söylüyorum bana düşman oldunuz siz hp fanboyları yüzünden forumda artık zaman geçirmiyorum 40 yılda bi 1 2 posta bakıp çıkıyorum. Bende acer sahibiyim 4 kere söktüm daha garantisi devam ediyor fanlarımda en ufak titreşim gel bul sana para verecem. 😂 Nitro 5 an 515 46 model r2c7 15.6 inç.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ben sırf bunun gibi arkadaşlar yüzünden bu forumda zaman geçirmiyorum hocam. Bilişim sistemleri mezunuyum çocukluğumdan beri bilgisayar parçalarım sökerim takarım hala daha uğraşıyorum freelance olarak ama, cidden bu forumda bilmeyip bilir kişi olan fazla. Hayatında 2 satır kod yazmamış adam burda dilden ondan bundan bahseder eline tornavida almayan sistem uzmanı kesilir 😂 ekibin haklı bence. Bu arada bazen cihaztv denk geliyor ben seviyorum videoları. Ben bu foruma üye olduğumdan beri victuslarda + çoğu hp cihazında sorun var diyorum zaten söyleseydin almazdım diyor bana. Söyledik bize düşman oldunuz toonla konu açıldı forumda neden alınmaz diye 😂

Buyrun örnek @Ruffian adlı kullanıcının açtığı konu konuda benim mesajlarımı da görebilirsiniz.

Buyrun konu linki neden alınmıycağı aşama aşama anlatılıyor.
:ROFLMAO::ROFLMAO: siz bu arkadaşı ti ye mi alıyorsunuz? kendisi konumda rezil oldu haberiniz vardır belki boşverin he deyin geçin uğraşılmaz bunla.

Foruma üye olduğum zamandan beri söylüyorum bana düşman oldunuz siz hp fanboyları yüzünden forumda artık zaman geçirmiyorum 40 yılda bi 1 2 posta bakıp çıkıyorum. Bende acer sahibiyim 4 kere söktüm daha garantisi devam ediyor fanlarımda en ufak titreşim gel bul sana para verecem. 😂 Nitro 5 an 515 46 model r2c7 15.6 inç.

Ben sırf bunun gibi arkadaşlar yüzünden bu forumda zaman geçirmiyorum hocam. Bilişim sistemleri mezunuyum çocukluğumdan beri bilgisayar parçalarım sökerim takarım hala daha uğraşıyorum freelance olarak ama, cidden bu forumda bilmeyip bilir kişi olan fazla. Hayatında 2 satır kod yazmamış adam burda dilden ondan bundan bahseder eline tornavida almayan sistem uzmanı kesilir 😂 ekibin haklı bence. Bu arada bazen cihaztv denk geliyor ben seviyorum videoları. Ben bu foruma üye olduğumdan beri victuslarda + çoğu hp cihazında sorun var diyorum zaten söyleseydin almazdım diyor bana. Söyledik bize düşman oldunuz toonla konu açıldı forumda neden alınmaz diye 😂

Buyrun örnek @Ruffian adlı kullanıcının açtığı konu konuda benim mesajlarımı da görebilirsiniz.

Buyrun konu linki neden alınmıycağı aşama aşama anlatılıyor.
birde bu arkadaş anakart ile watt ın ne alakası var gibi saçma bir yorum yapmıştı anakartın zayıf olduğunu ve yüksek güçlerde yeterli olmayacağını söylediğimde anakart ile gücün alakası ne alakası var güç anakarttan geçmiyor ki gibi bir şey demişti çok gülmüştük açıkcası.

https://forum.donanimarsivi.com/konu/hp-omen-neden-alinmamali.986738/ omen ile alakalı bir konumda var.

:ROFLMAO::ROFLMAO: siz bu arkadaşı ti ye mi alıyorsunuz? kendisi konumda rezil oldu haberiniz vardır belki boşverin he deyin geçin uğraşılmaz bunla.

birde bu arkadaş anakart ile watt ın ne alakası var gibi saçma bir yorum yapmıştı anakartın zayıf olduğunu ve yüksek güçlerde yeterli olmayacağını söylediğimde anakart ile gücün alakası ne alakası var güç anakarttan geçmiyor ki gibi bir şey demişti çok gülmüştük açıkcası.

https://forum.donanimarsivi.com/konu/hp-omen-neden-alinmamali.986738/ omen ile alakalı bir konumda var.
Geldi anakartını sevdiğim gel gel nerelerdesin gel, tahminlerine göre dandik anakartım bozulcaktı hala sağlam 14. ay 60a kadar günceller taglerim seni,öpüldün özletme kendini. Throttlestop limit ışıklarım yanıyor nasıl söndürürüm öğret bana.
2050650_2.webp

@TyShame limitsiz nitrosuyla yarışa davet etti sonra da kaçtı kankan.

Geldi anakartını sevdiğim gel gel nerelerdesin gel, tahminlerine göre dandik anakartım bozulcaktı hala sağlam 14. ay 60a kadar günceller taglerim seni,öpüldün özletme kendini. Throttlestop limit ışıklarım yanıyor nasıl söndürürüm öğret bana.
Alıntıyı görüntüle
@TyShame limitsiz nitrosuyla yarışa davet etti sonra da kaçtı kankan.
öpüyorum canım seni takılacak bir insan değilsin rezil kepaze oldun yeterince.

1751742928080.webp

çok ti ye alınmaması gereken biri olduğunun kanıtı konuyu terk edebilirsiniz..

Son düzenleme:
Uygunsuz Dil
öpüyorum canım seni takılacak bir insan değilsin rezil kepaze oldun yeterince.

Alıntıyı görüntüle
çok ti ye alınmaması gereken biri olduğunun kanıtı konuyu terk edebilirsiniz..
Özlettin kendini arayı uzatma."Hayla"cığım benim.Tiye almak değil kale almak.Turkceyi de ogretecem sana söz.

Alıntıyı görüntüle
r23 ya da timespy skoru da olur.

'benim kısıtlamasız nitromla senin anakart throttle lı cihazın yarışamaz.''
Ya bir şey söyledin arkasında dur madem limitli her yeri sen kazanırsın yarışı.
Bak benchmark mastürbasyon malzemesi bakıp bakıp takıl iyisin gene. @Ruffian

Son düzenleme:
Nasılsınız beyler iyi misiniz, Techolay bana haksız bir ban attığından buraya oradaki rehberimi paylaşıyorum. Uzatmadan listeye göz atabilirsiniz.

Alınmayacak Modeller:
-HP: Victus 15 serisi, 2023 Victus 16 modelleri, Intel HX model Omen 16'lar
-MSI: Thin/Cyborg serisi, fiyatı şişirilmiş Katana modelleri
-Acer: Nitro V15-16 serisi
-Dell: G15-16 serisi
-Asus: TUF serisi ve fiyatı şişirilmiş ROG G16 serisi
-Casper: Tüm modelleri
-Monster: Clevo kasa kullanan modeller ve fiyatı şişirilmiş diğer modeller
-Erazer(Lenovo'nun alt şirketi): Clevo kasa kullanan modeller
-Gigabyte: Clevo kasa kullanan modeller

HP:

Victus 15 serisi:

-İşlemci ve ekran kartı limitli. Tam performans gösteremiyor.
-Thottle yapıyor, cihaz limitli olmasına rağmen ısınıyor.

2023 Victus 16 modelleri:

-Intel modelleri (R0XXXNT) ısınıyor ve throttle yapıyor.
-Hem Intel hem de Ryzen modellerde sensör sorunu görülebiliyor.
DİPNOT: @YüzbaşıJohnPrice Ryzen modellerdeki sorunun bilinçsiz kullanılmasından ötürü ısınıp sensörün bozulduğunu söylüyor. Şahsen bana da mantıklı geldi, Ryzen modeller 80 dereceyi geçmediğinden hafif şüpheli bir durum var ortada. Yine de şimdilik zor durumda kalınmadığı sürece önermiyorum.

Intel HX model Omen 16'lar:

-(2023-2024 modellerden bahsediyorum.) Sensör sorunu çok yaygın.

MSI:

Thin/Cyborg:

-Ekran kartları limitli (40 serisi için bu limit 45W gibi aşırı düşük bir seviye.) Bu yüzden 4060 modelleri klasik bir 4050 modelin gerisinde kalıyor.
-Tek fanlı, ondan dolayı ısınıyor.
-Fiyatları klasik limitsiz modellerle aynı ancak 1 model düşük seviye performans verdiğinden pahalı da sayılırlar.
-Battery Drain yapıyor.

Fiyatı Şişirilmiş Katana'lar:

-Klasik giriş seviyesi bir laptop ancak fiyatları üst segment cihazlara daha yakın.
-Ayrıca diğer giriş seviyesi cihazlara göre ısınıyor.

Acer:

Nitro V15-16:

-Soğutma sistemleri Aspire 7'nin makyajlı hali. Ofis laptopu soğutması bu cihaza yetmiyor.
-İşlemci ve ekran kartı limitli ki işlemci olması gerekenin çok aşağısına limitli.

Dell:

G15-16:

-Anakart sorunları var.
-İşlemcisi aşırı ısınıyor.
-GPU kendisine rastgele 30W limit atıyor.

Asus:

TUF Serisi:

-Özellikle Intel işlemcili modeller ısınıyor.

Fiyatı Şişirilmiş ROG G16'lar:

-Coil Whine yapıyor.
-Fiyatları kalitesinin çok üstünde.

Casper:

Bu markanın ne kadar rezil olduğunu çok uzun anlatmak isterdim ancak kısa bir şekilde anlatacağım.
Kendi ürünlerini alan kullanıcıyı indirimde ucuz fiyata aldı diye dava ettiler.
Yüzsüz gibi içerik üreticilerine para verip kendi ürünlerini övdürdüler.
Çoğu televizyon kanalında her 10 reklamdan 3-4'ü Casper reklamı yani reklamlarla kalitesizliklerini kapatmaya çalışıyorlar.
Neyse modellerin sorunlarına geçelim.
-Çok ısınıyor.
-Çok fazla arızalanıyor.
-Fanları resmen uçak motoru.
-Servisi berbat.

Monster:

Clevo kasa modeller:

-Çok ısınıyor.
-Fan sesleri çok yüksek.

Fiyatları şişirilmiş diğer modeller:

-Giriş seviyesi olmasına rağmen çok pahalılar.
-Bazı Tongfang modeller 90 dereceyi görebiliyor.

Erazer:

Clevo kasa modeller (4060 ve 4070 modelleri genelde):

-Çok ısınıyor.
-İşlemcide çok feci limit var, performansı %5-10 azaltıyor.

Gigabyte:

Clevo kasa modeller (Gigabyte G5 ve G7):

-Çok mu çok ısınıyor.
-Ekran kartları limitli.

Rehber bu kadardı, okuduğunuz için teşekkürler.
Msi pulse 16 ai alınır mı 140w 4060 intel core ultra 7 155h ve 32 gb ram olan modeli???

Valla hocam saldım cevap vermiyorum 😂 silikon kalitesinden anakart throttle'ından anlamayan adamla ne tartışacağız. Hp'nin distürbitörü bu kadar savunmamıştır victusu 😂

Nerde o eski Toshiba laptoplar

Uygunsuz davranış
Valla hocam saldım cevap vermiyorum 😂 silikon kalitesinden anakart throttle'ından anlamayan adamla ne tartışacağız. Hp'nin distürbitörü bu kadar savunmamıştır victusu 😂
Hocam boşverin engelleyin hiç uğraşmaya gerek yok rezil biri zaten.

Bu laptoplar zaten düşük bütçeli gaming laptoplar tıpkı Pegasus Ajet gibi düşünün ne kadar ekmek o kadar köfte kimse 30-40'lık laptoplardan ısınmama gibi sorunsuz bir deneyim beklemesin herkes ister MSI Titan falan ama olmuyor işte

Bu laptoplar zaten düşük bütçeli gaming laptoplar tıpkı Pegasus Ajet gibi düşünün ne kadar ekmek o kadar köfte kimse 30-40'lık laptoplardan ısınmama gibi sorunsuz bir deneyim beklemesin herkes ister MSI Titan falan ama olmuyor işte
İsterseniz 200K'ya laptop alın. Güçlü işlemcisi varsa gene ısınır. Belirli bir dereceye kadar kafaya takılmamalı. Ben insanların çok abarttığını düşünüyorum.

@vada uygunsuz davranışların, uygunsuz üslupler kullanmak, insanları kendinden daha da uzaklaştırmak yerine "Acaba ben hatalı mıyım da insanlar beni sürekli uyarıp duruyor?" şeklinde düşünmeye davet ediyorum. Ben seni sadece iki forumda gördüm. Geçmişte bir Telegram kanalındaki durumundan haberim oldu. Bu ikisi forum olmak üzere üç platformda da insanları kendinden uzaklaştırıyorsun. Böyle yapma artık güzel kardeşim. Her şeyi doğru bileceksin diye bir kayıt yok.

Victus hall sensörü konusuna gelince arkadaşlar. Tahminen bir ay sonra aynı teknoloji kanalına başka bir konu hakkında konuk olacağım. Kesin değil ama belki üstünden geçerek son açıklamamı yaparım. Ama artık bu konuyu salmak istiyorum. Çok yordu beni. HP bu kadar yorumlamıştır.

İnternette sorunu yaşayan herkesin mesajlarını yine analiz ettim. Ve maalesef S1 ve R1 modellerinde de "diğerlerine nazaran daha az" yaşanıyor. Ancak şöyle üzücü bir haber vereyim, S1 ve R1 anakarta tümleşik sensör kartına sahip. O yüzden servis bunu BGA makinesi ile tamir ediyor veya anakartı değiştiriyor. Ancak S0 ve R0 modellerinde ayrı parça olarak durduğu için son kullanıcı gerekli parçayı bulursa rahatlıkla değiştirebilir.

Arızanın ısıya veya yüke bağlı olmadığından da emin olduk. Biz artık bunu "Tasarım hatası" olarak nitelendiriyoruz. HP maalesef konuyu umursamadı.Omen serilerinde ise tüm Victus modellerinden daha az arıza gerçekleşiyor.

"Bende var yahu, 2 yıldır kullanıyorum tık yok!" veya "Şu bu sitede şikayet yok" şeklindeki tüm düşünceler inanılmaz seviyede saçma. Evet bendeki S0 cihazında da arıza yok. Ama kronik sorunlu olduğunu biliyorum. Yaşayanları görüyoruz. "Bendeki cihazda sorun yoksa diğer tüm cihazlarda sorun yoktur." şeklindeki saçma düşünceyi bir an önce bırakmalısınız.

İyi forumlar arkadaşlar.

İsterseniz 200K'ya laptop alın. Güçlü işlemcisi varsa gene ısınır. Belirli bir dereceye kadar kafaya takılmamalı. Ben insanların çok abarttığını düşünüyorum.

@vada uygunsuz davranışların, uygunsuz üslupler kullanmak, insanları kendinden daha da uzaklaştırmak yerine "Acaba ben hatalı mıyım da insanlar beni sürekli uyarıp duruyor?" şeklinde düşünmeye davet ediyorum. Ben seni sadece iki forumda gördüm. Geçmişte bir Telegram kanalındaki durumundan haberim oldu. Bu ikisi forum olmak üzere üç platformda da insanları kendinden uzaklaştırıyorsun. Böyle yapma artık güzel kardeşim. Her şeyi doğru bileceksin diye bir kayıt yok.

Victus hall sensörü konusuna gelince arkadaşlar. Tahminen bir ay sonra aynı teknoloji kanalına başka bir konu hakkında konuk olacağım. Kesin değil ama belki üstünden geçerek son açıklamamı yaparım. Ama artık bu konuyu salmak istiyorum. Çok yordu beni. HP bu kadar yorumlamıştır.

İnternette sorunu yaşayan herkesin mesajlarını yine analiz ettim. Ve maalesef S1 ve R1 modellerinde de "diğerlerine nazaran daha az" yaşanıyor. Ancak şöyle üzücü bir haber vereyim, S1 ve R1 anakarta bağlı. O yüzden servis bunu BGA makinesi ile tamir ediyor veya anakartı değiştiriyor. Ancak S0 ve R0 modellerinde ayrı parça olarak durduğu için son kullanıcı gerekli parçayı bulursa rahatlıkla değiştirebilir.

Arızanın ısıya veya yüke bağlı olmadığından da emin olduk. Biz artık bunu "Tasarım hatası" olarak nitelendiriyoruz. HP maalesef konuyu umursamadı.Omen serilerinde ise tüm Victus modellerinden daha az arıza gerçekleşiyor.

"Bende var yahu, 2 yıldır kullanıyorum tık yok!" veya "Şu bu sitede şikayet yok" şeklindeki tüm düşünceler inanılmaz seviyede saçma. Evet bendeki S0 cihazında da arıza yok. Ama kronik sorunlu olduğunu biliyorum. Yaşayanları görüyoruz. "Bendeki cihazda sorun yoksa diğer tüm cihazlarda sorun yoktur." şeklindeki saçma düşünceyi bir an önce bırakmalısınız.

İyi forumlar arkadaşlar.
Güzel bir laptop soğutucusuyla bir nebze sıcaklığı indirebilir ben Dark Luna ile acer nitro kullanıyorum kullanmamla kullanmamam 5 6 derece fark ediyor. 5 6 derece bile bazen kurtarıcı oluyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,364
Üyeler
183,418
Son üye
ererdo0
Geri