hasanmerkit
80+
- Reaksiyon skoru
- 58
Sorunun nedeni %100 çözülemedi.anakart değişimi sonrası ısı kaynaklı olarak tekrar sensör sorunu meydana gelecektir

Sorunun nedeni %100 çözülemedi.anakart değişimi sonrası ısı kaynaklı olarak tekrar sensör sorunu meydana gelecektir
7200 rpm 62 db max fanda bile victustan bir tık kötü soğutması. Victus 5900rpm 57db. Db ölçeği de deprem ölçeği gibi logaritmik artar aradaki 5 db azımsanacak bir değer değil yani.Bu da az mesajlı üyeden nacizane bilgiler.7200 maks rpm e çıkabilen fan ile victusun maks 5000rpm ini mi kıyaslıyosun sen ?Komikmişsin. Victus ve omen cihazlarında fanın otomatik her oyuna girdiğinde 5k rpm çıkıp gürültü yapmasından bahsetmiyorsunda mikrofonu fanın önüne koyup ses testi yapan adamı atıyorsun bana
HP Victus 16'nın fanı çok sesli çalışıyor
Merhaba HP Victus 16 modelini aldım oyunlarda çok yüksek sesli fan çalıştırıyor Omen Gaming Hub'ta 4500 5000 RPM falan çeviriyor ses çok yüksek kullanan arkadaşlar yardım ederse sevinirim. Not: MUX açık, NVIDIA ayarları performansta, Omen Gaming Hub ayarı dengelide performansa çekince 5500 RPM'e...www.technopat.net
Bak bakiyim özet geçersin millete![]()
Çok fazla ısıya gerek yok ki hocam bakırdan + fandan müthiş hava akımı alıyor sensör. Aktif sıcaklığa dayanamıyor sensörler bir anlık sıcağa dayanıyorlar ama o zor yani. Keşke garanti direk sensörü söküp gönderseydi artık throttle geçtim bari sensörü söksünlerSorunun nedeni %100 çözülemedi.Maalesef cihazını aşırı özenle kullanan ve ısınma problemi yaşamayanlar da yaşadıklarını söylediler.
Yazık hocam kendini rezil ediyor. Bazen haklısınız ben bilmiyordum öğrendim demek de büyüklüktür ama diretiyor hayır bir kazancı da yok şuanda kabul etmeyerek. Ama millete tavsiye etmezse bir kazancı olabilir iyilik yapmış olur@TyShame engelle ve aşağıdaki bölüme tıklama geç ya. Her forumda aynı bu şahıs. Yordu artık.
Alıntıyı görüntüle
Bu arada @hasanmerkit hocam konu dışı olacak ama brutal half life modunu oynadınız mı ? Yeni keşfettim çok iyi duruyor.Çok fazla ısıya gerek yok ki hocam bakırdan + fandan müthiş hava akımı alıyor sensör. Aktif sıcaklığa dayanamıyor sensörler bir anlık sıcağa dayanıyorlar ama o zor yani. Keşke garanti direk sensörü söküp gönderseydi artık throttle geçtim bari sensörü söksünler
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Yazık hocam kendini rezil ediyor. Bazen haklısınız ben bilmiyordum öğrendim demek de büyüklüktür ama diretiyor hayır bir kazancı da yok şuanda kabul etmeyerek. Ama millete tavsiye etmezse bir kazancı olabilir iyilik yapmış olurforum amacı öğrenmek değil de bilgi yarıştırmak olmuş bazen technopat adminlerine hak veriyorum
![]()
Sen anakartsal throttle ve güç sınırlamaları hakkında yeterli bilgiye sahip değilsin sanırım ruffian isimli kullanıcının paylaşımını attım7200 rpm 62 db max fanda bile victustan bir tık kötü soğutması. Victus 5900rpm 57db. Db ölçeği de deprem ölçeği gibi logaritmik artar aradaki 5 db azımsanacak bir değer değil yani.Bu da az mesajlı üyeden nacizane bilgiler.
Sana nitro5 lerin fanları hakkında girilen milyon tane giri bulabilirim çeşitli forumlarda bunu istediğine emin misin?
Attığın linkteki adam manuel fan eğrisini keşfedip sorunu çözmüş zaten son mesajında az okusan görcen.
Techolay'a konuk olduğum videoyu izle dostum. Maalesef sensörü sökünce ortaya daha garip olarak ısınma sorunu çıkıyor. Herkes yaşamıyor.Keşke garanti direk sensörü söküp gönderseydi artık throttle geçtim bari sensörü söksünler
Evet ilk defa ben de onlara hak verdim.Bazen technopat adminlerine hak veriyorum![]()
Onu oynamadım. Maalesef Half-Life ile ilgimi keseli yıllar oldu.Bu arada @hasanmerkit hocam konu dışı olacak ama brutal half life modunu oynadınız mı ? Yeni keşfettim çok iyi duruyor.
İzledim hocam nasıl bu kadar hızlı izlediniz derseniz biraz hızlandırdımTecholay'a konuk olduğum videoyu izle dostum. Maalesef sensörü sökünce ortaya daha garip olarak ısınma sorunu çıkıyor. Herkes yaşamıyor.
Evet ilk defa ben de onlara hak verdim.
Onu oynamadım. Maalesef Half-Life ile ilgimi keseli yıllar oldu.Hatıra olsun diye profil resmimi hiç değiştirmedim.
''benim kısıtlamasız nitromla senin anakart throttle lı cihazın yarışamaz.'' Gel yarıştıralım herhangi bir oyunda sen seç.İzledim hocam nasıl bu kadar hızlı izlediniz derseniz biraz hızlandırdımo çok garip mesela muhtemelen dediğiniz gibi ya işlemci çok çalışıyor sensörü aradığı için veya başka bir çip koymuşlar o sensörün olduğunu doğrulayan o işlemciyi kısıtlıyor. Bir biosluk işi var aslında sensör olmasa.
Ben eski oyunlara mod kurup oynamaya bayılıyorum hocam bana daha çok haz veriyor deneyimleyip beğenirsem size de tavsiye ederim görüntüsü çok hoşuma gitti. En son doom için brutal doom oynamıştım harikaydı
Sen anakartsal throttle ve güç sınırlamaları hakkında yeterli bilgiye sahip değilsin sanırım ruffian isimli kullanıcının paylaşımını attımbenim kısıtlamasız nitromla senin anakart throttle lı cihazın yarışamaz.
Soğutma da ona göre performans veriyor. Benim işlemcim + ekran kartım çekebildiği kadar gücü çekiyor maşallah fanlarım da triple a oyunlar dışında 5k rpm i nadir geçiyor hiçbir zaman 7k rpm görmedim. Squad isimli oyunda el basrah haritasında 4 saatlik aktif oyun sonrası ekran kartı 58 59 derece işlemci 71 75 arası seyir ediyor.işlemci 8 çekirdek 3.9 ghz aktif çalışıyor ekran kartı 775 mv 1710 + nvdia boost ile 1725 mhz çıkıyor 3070 ti 90 60 w arası bu performansı alan varsa bana yazabilir model numaram orda yazılı
![]()
Sen gerçekten throttle ne bilmiyosun ya throttle ın sadece ısı ile olduğunu sanıyorsun bideAl sana anakartsal throttle. Zamanında aynı paraya satıldı bu cihazlar. +10bin multicore +300 single core -5db fan sesi. Marvel rivals,the finals, cs2,valorant,apex legends tarzı işlemci gerektiren oyun testlerini at ben de atayım görelim farkı görelim sıcaklık derecelerini görelim anakartsal throttleı hadi.Ben burdayım.2024 Mayıs ayında 37.000 TL'ye aldığım R1067NT kodlu Victus 16 14700HX RTX4060 kullanıcı deneyimlerimi paylaşmak istiyorum.
Cihazın artıları.
-14700HX işlemci bu cihazın en büyük artısı 8x2 performans 12 verimlilik çekirdeğine 33 MB L3 önbelleğine sahip.
-Dengeli modda 55 watt, performans modda 90W PL1 ve 130watt dinamik PL2 limite sahip cihaz Omen hub aracılığıyla sadece CPU Core'una undervolt yapmanıza müsaade ediyor ve 140mv undervoltta stabil çalışıyor.(ThrottleStop uygulamasından UV'ye ve sıcaklık limitine izin vermiyor.)
BIOS'tan Hyper-threading kapalı(yeni nesilde...
- vada
- Cevaplar: 37
- Forum: Kullanıcı İncelemeleri ve Rehberleri
''benim kısıtlamasız nitromla senin anakart throttle lı cihazın yarışamaz.'' Gel yarıştıralım herhangi bir oyunda sen seç.