Yardım 9700x vs 7800x3d 5070 Ti

2k ya 7800x3d alınmassa aşırı mantıksız arada çok önbellek farkı var ileride 7800x3d daha etkili performanslar sunar
Bilmiyor ki bende 9700X'de var 7800X3D'de. Bugün biri deseki 2K farkla 9700X'lerini 7800X3D yapalım mı? 1 sn düşünmem kabul ederim. 2K verip karşılığında alacağın kazanımlar çok daha fazla ama bilmemesi bir kenara insanları yanlış yönlendiriyorlar. Mesut Çevik izlemiş gelmiş konuşuyor işte.

birsi gelmiş 19 haziranda açılan konuya 9700x niye öneriyorsunuz diyor

şuan 30 hazirandayız arkadaşı konu hortlatmaktan şikayet ettim konunun tarihine bakıp ona göre yorumlayın.

• Hahaha
Reaksiyonlar: Che_

şuan 30 hazirandayız arkadaşı konu hortlatmaktan şikayet ettim konunun tarihine bakıp ona göre yorumlayın.
o 6ay dan uzun süreli konular için

• Beğen

Tarihi geç şikayeti de geç, dünyayı kendi deneyimlerinden ibaret sanıyor arkadaş, kendi baloncuğunda yaşıyor dışardaki veriler, benchmarklar falan yok zaten ya.. 9700x çıktığından beri yayınlanıyor karşılaştırmalar, test sonuçları. Kendinin bişeyden haberi yok millete bilmiyor diyor, bunu diyenler beni engellesin, gülücük atmalar falan dalge geçiyor aklınca. kimse burda 9700x, 7800x3d den iyi demedi daha iyi olduğu yönleri olmasına rağmen.

He diyip geç bence, Herkes kendini bilgi yumağı zannediyor forum dünyalarında, komik bir durum.

Son düzenleme:
Bilmiyor ki bende 9700X'de var 7800X3D'de. Bugün biri deseki 2K farkla 9700X'lerini 7800X3D yapalım mı? 1 sn düşünmem kabul ederim. 2K verip karşılığında alacağın kazanımlar çok daha fazla ama bilmemesi bir kenara insanları yanlış yönlendiriyorlar. Mesut Çevik izlemiş gelmiş konuşuyor işte.
O zaman özelleştirmede vs iyi bir soğutma varsa 7800x3d bakayım. Çünkü cidden sıcaklık çok önemli . Adanadayım pc koyacağım tek yer var ora da hava almıyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bir de 7800x3d için 2x120 6 bakır borulu hava soğutma ort kaç derecede tutar

Bu arada mesut çevik izlemedim sevmem de

Son düzenleme:
O zaman özelleştirmede vs iyi bir soğutma varsa 7800x3d bakayım. Çünkü cidden sıcaklık çok önemli . Adanadayım pc koyacağım tek yer var ora da hava almıyor
Bir de 7800x3d için 2x120 6 bakır borulu hava soğutma ort kaç derecede tutar
Thermalright phantom spirit 120 se ile kullanıyorum bir sorun yok.
Bu arada mesut çevik izlemedim sevmem de
Bunu size demedim o kendini biliyor.

Thermalright phantom spirit 120 se ile kullanıyorum bir sorun yok.

Bunu size demedim o kendini biliyor.
Ort kaç derecelerde tutuyor hocam? Üstüne 5 derece falan eklenir bende

Özelleştirmede veya sistemde iyi soğutma olursa ve 7800x3d li sistem/özelleştirme ucuz olursa almayı düşünüyorum ama hem 7800x3d hem soğutucu 5k gibi bir fark olursa almam

Özelleştirmede veya sistemde iyi soğutma olursa ve 7800x3d li sistem/özelleştirme ucuz olursa almayı düşünüyorum ama hem 7800x3d hem soğutucu 5k gibi bir fark olursa almam
7800X3D fiyatları son zamanlarda baya makul seviyeye gerilediği için aradaki fark verilip alınabilir, fakat hardcore rekabetçi bi' oyuncu değilsen 9700X'de üzmez. 7800X3D L3 önbellek ile işlemci odaklı rekabetçi durumda tabii ki önde, diğer türlü 2K oyunlarda ise zaten ekran kartı durumu yüklenmiş olacak; o yüzden farkı hissetmezsin. 9700X'i soğutma tarafında daha rahat edersin, eğer koşulların sıkıntılı ise 7800X3D'yi soğutmak için biraz daha üst seviye malzemelere ihtiyacın olabilir. Bunu özellikle belirttiğine göre hem bulunduğun coğrafya iklimi hem de oturduğun yerin normalin üzerinde sıcak olduğunu düşünüyorum. Özelleştirme konusunda ise genel olarak hazır sistemlerde çok istenen soğutma ekipmanları olmuyor, 7800X3D'yi makul seviyede tutmak için gereken soğutucuları da genelde yüksek fiyatlı olanlardan koyuyorlar.

• Beğen
7800X3D fiyatları son zamanlarda baya makul seviyeye gerilediği için aradaki fark verilip alınabilir, fakat hardcore rekabetçi bi' oyuncu değilsen 9700X'de üzmez. 7800X3D L3 önbellek ile işlemci odaklı rekabetçi durumda tabii ki önde, diğer türlü 2K oyunlarda ise zaten ekran kartı durumu yüklenmiş olacak; o yüzden farkı hissetmezsin. 9700X'i soğutma tarafında daha rahat edersin, eğer koşulların sıkıntılı ise 7800X3D'yi soğutmak için biraz daha üst seviye malzemelere ihtiyacın olabilir. Bunu özellikle belirttiğine göre hem bulunduğun coğrafya iklimi hem de oturduğun yerin normalin üzerinde sıcak olduğunu düşünüyorum. Özelleştirme konusunda ise genel olarak hazır sistemlerde çok istenen soğutma ekipmanları olmuyor, 7800X3D'yi makul seviyede tutmak için gereken soğutucuları da genelde yüksek fiyatlı olanlardan koyuyorlar.
Adanadayım hava sürekli sıcak. PC'yi de yere arkası ve yanı boş olan yere koymak zorunda kalacam soğutma çok önemli o yüzden.

bare aliyorken en iyisini al kral 9800x3d koy geç 😅
O kadar para veremem. 4 yıldır geforce now kullanıyorum. Hikayeli oyun alıp oynamıyorum bile PC alıp hem Türkçe hem daha akıcı oynarım diye. 2k ultrada 10 fps için o kadar para veremem

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,431
Üyeler
183,428
Son üye
Rzgar23
Geri