Merhaba, Letgo üzerinden mouse aldım 150 TL'ye fakat 500 TL altı olduğu için bireysel aldık. 210 TL kapıda ödeme yaparak aldım fareyi. Satıcı benden 150 istiyor, o sadece kargo ücreti diyor. Gelen ürün 160 gram, 1 kg ürünler 175 TL; bunda bir yanlışlık mı var yoksa doğru mu? Satıcı da ben de zor duruma girdik. Eğer yanlış ise, satıcı mı yoksa PTT çalışanı mı yanlış girdi? Tek alışverişim değil, ben de gönderdim uzağa bireysel, daha ağır ürün ancak ürün kadar pahalı olduğunu hatırlamam. Ne yapmam lazım? Doğruysa da bana hangi kargoya vereceğini falan da söylemedi.
En boy oranı ve ağırlık, uzaklık vs. Kargoya ücretine etki yapıyor. PTT etiketinde kargo ücreti yazar birde kapı da ödeme seçeneği yüzünden ek ücret alınır yani normal gibi duruyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Yurtiçi falan 40 100 arası kapıda ödeme de ücret alıyor ek öyle hatırlıyorum gexen yıl.
En boy oranı ve ağırlık, uzaklık vs. Kargoya ücretine etki yapıyor. PTT etiketinde kargo ücreti yazar birde kapı da ödeme seçeneği yüzünden ek ücret alınır yani normal gibi duruyor.
Yurtiçi falan 40 100 arası kapıda ödeme de ücret alıyor ek öyle hatırlıyorum gexen yıl.
Bu normal mi yani 160 gram gelen küçücük şeydi PTT de 0-500 gram 70-90 tl diyor 210₺ neye istinaden burada fişi bana satıcı yolladı anlamadım yazmıyor ek bir şey benden 150 daha talep ediyor ben zaten kargocuya verdim 210'u 150 ürün + 60 kargo olmuyor mu emin olup 150'yi göndermem gerekiyor yani
Merhaba, Letgo üzerinden mouse aldım 150 TL'ye fakat 500 TL altı olduğu için bireysel aldık. 210 TL kapıda ödeme yaparak aldım fareyi. Satıcı benden 150 istiyor, o sadece kargo ücreti diyor. Gelen ürün 160 gram, 1 kg ürünler 175 TL; bunda bir yanlışlık mı var yoksa doğru mu? Satıcı da ben de zor duruma girdik. Eğer yanlış ise, satıcı mı yoksa PTT çalışanı mı yanlış girdi? Tek alışverişim değil, ben de gönderdim uzağa bireysel, daha ağır ürün ancak ürün kadar pahalı olduğunu hatırlamam. Ne yapmam lazım? Doğruysa da bana hangi kargoya vereceğini falan da söylemedi.
Bu normal mi yani 160 gram gelen küçücük şeydi PTT de 0-500 gram 70-90 tl diyor 210₺ neye istinaden burada fişi bana satıcı yolladı anlamadım yazmıyor ek bir şey benden 150 daha talep ediyor ben zaten kargocuya verdim 210'u 150 ürün + 60 kargo olmuyor mu emin olup 150'yi göndermem gerekiyor yani
Beni tehdit etmeye başladılar ama 150'yi atmadım diye bende PTT ye sorun diyorum bir kargo bu kadar tutamaz ben çok gönderdim bireysel küçücük 160 gram 210₺ mouse dan pahalı olamaz 5'e kadar parayı göndermezsen mahkeme bilmem ne stajyer avukatım prova olur hem diyor
Beni tehdit etmeye başladılar ama 150'yi atmadım diye bende PTT ye sorun diyorum bir kargo bu kadar tutamaz ben çok gönderdim bireysel küçücük 160 gram 210₺ mouse dan pahalı olamaz 5'e kadar parayı göndermezsen mahkeme bilmem ne stajyer avukatım prova olur hem diyor
Hayır işte konuda belirttiğim gibi 500 aşağısı olduğu için bireysel aldık letgo 500 altına ödeme yaptırmıyor doğru mu bu yanlışlık mı var hem en ucuz Ptt diye biliyorum
Ben atmadım iban ına 150 yi çünkü bana önceden sms geldi Ptt den 210 kapıda ödeme diye bende her şey dahil diye düşündüm iban a yollamadım hemen ürünü de görmedim çünkü
Evet ss ler de mevcut Ptt nin resmi sms i kapıda ödeme diyor 210 ben atmadım iban a çünkü bu sms bana daha önce bilgilendirme amaçlı geldi ondan atmadım
Muhtemelen şu ek hizmetlerden biri veya birkaçı kullanılmış:
Ek HizmetTahmini Fiyat Artışı
Kapıda ödeme hizmeti+20–30₺
Teslimde tahsilat+10–20₺
Kırılabilir eşya+10–15₺
SMS bilgilendirme+2–3₺
Poşet/Kutu ücreti+5–10₺
Teslim alma fişi+5–10₺
Sigorta(değere göre değişir)
Bu hizmetlerden 2–3 tanesi eklense bile, 170₺ → 210₺ olması mümkündür.
---
3. Fişte yazmaması ne demek?
PTT fişlerinde genellikle:
Toplam tutar yazılır (örnek: 210₺)
Ancak alt kalemler (hizmet hizmet) yazmaz
Yani “ürün bedeli şu kadar, hizmet bu kadar” diye ayırmaz
---
4. SMS’te “Kapıda ödeme: 210₺” yazması ne demek?
Bu çok önemli. Çünkü:
> “Kapıda ödeme” demek = her şey dahil, PTT adına tahsil edilen toplam bedel demektir.
Yani:
Bu ücret kargo artı varsa ürün bedeli dâhilse onu da kapsar
Ama genelde bireysel gönderilerde, sadece kargo ücretidir
Yani bu durumda 210₺ → sadece kargo + hizmet bedelleri
---
Sonuç olarak:
210₺ → muhtemelen sadece kargo + hizmet bedelidir
Ama sen bu parayı PTT’ye ödedin, satıcıya değil
Satıcı ekstra 150₺ isteyemez çünkü:
Sana “önce parayı at” dememiş
Ürünü senin rızanla kargolamış
Bedelini PTT alıcıdan tahsil etmiş
“Tahsilatlı gönderi” gibi davranmış ama açıklamamış
---
Yani cevabın çok net:
> Evet, SMS'te yazan 210₺ = her şey dahil tutardır. Satıcının senden fazladan 150₺ istemesi hukuki olarak haksızdır. Ve senin ödediğin kargo tutarı PTT ile alıcı arasında sonlanmıştır.
Hayır işte konuda belirttiğim gibi 500 aşağısı olduğu için bireysel aldık letgo 500 altına ödeme yaptırmıyor doğru mu bu yanlışlık mı var hem en ucuz Ptt diye biliyorum
Ben atmadım iban ına 150 yi çünkü bana önceden sms geldi Ptt den 210 kapıda ödeme diye bende her şey dahil diye düşündüm iban a yollamadım hemen ürünü de görmedim çünkü
Ben atmadım iban ına 150 yi çünkü bana önceden sms geldi Ptt den 210 kapıda ödeme diye bende her şey dahil diye düşündüm
Evet ss ler de mevcut Ptt nin resmi sms i kapıda ödeme diyor 210 ben atmadım iban a çünkü bu sms bana daha önce bilgilendirme amaçlı geldi ondan atmadım
Muhtemelen şu ek hizmetlerden biri veya birkaçı kullanılmış:
Ek HizmetTahmini Fiyat Artışı
Kapıda ödeme hizmeti+20–30₺
Teslimde tahsilat+10–20₺
Kırılabilir eşya+10–15₺
SMS bilgilendirme+2–3₺
Poşet/Kutu ücreti+5–10₺
Teslim alma fişi+5–10₺
Sigorta(değere göre değişir)
Bu hizmetlerden 2–3 tanesi eklense bile, 170₺ → 210₺ olması mümkündür.
---
3. Fişte yazmaması ne demek?
PTT fişlerinde genellikle:
Toplam tutar yazılır (örnek: 210₺)
Ancak alt kalemler (hizmet hizmet) yazmaz
Yani “ürün bedeli şu kadar, hizmet bu kadar” diye ayırmaz
---
4. SMS’te “Kapıda ödeme: 210₺” yazması ne demek?
Bu çok önemli. Çünkü:
> “Kapıda ödeme” demek = her şey dahil, PTT adına tahsil edilen toplam bedel demektir.
Yani:
Bu ücret kargo artı varsa ürün bedeli dâhilse onu da kapsar
Ama genelde bireysel gönderilerde, sadece kargo ücretidir
Yani bu durumda 210₺ → sadece kargo + hizmet bedelleri
---
Sonuç olarak:
210₺ → muhtemelen sadece kargo + hizmet bedelidir
Ama sen bu parayı PTT’ye ödedin, satıcıya değil
Satıcı ekstra 150₺ isteyemez çünkü:
Sana “önce parayı at” dememiş
Ürünü senin rızanla kargolamış
Bedelini PTT alıcıdan tahsil etmiş
“Tahsilatlı gönderi” gibi davranmış ama açıklamamış
---
Yani cevabın çok net:
> Evet, SMS'te yazan 210₺ = her şey dahil tutardır. Satıcının senden fazladan 150₺ istemesi hukuki olarak haksızdır. Ve senin ödediğin kargo tutarı PTT ile alıcı arasında sonlanmıştır.