PTT Kargo 150 TL'lik Ürüne 210 TL Ücret Aldı

Ücreti alıcıdan tahsil özel hizmeti ile kabul edilen gönderilerin, iade edilmesi durumunda tahakkuk eden ücretler göndericiden alınır.

böyle yazıyor ınternette
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

yan i anladığım kadarıyla kapıda ödeme ile yollamış eleman özel ödeme diye belirtilmiş çünkü
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

210₺ her şey dahil yani benlik durum yok verdim parayı ürünü aldım

210₺ her şey dahil yani benlik durum yok verdim parayı ürünü aldım
evet sitede belirtilen ibare bende hiç olmadı kaç kez kağıda ödedim kargo ücretini bu muhabbet o sen yine git postaneye sor

210 TL muhtemelen sadece kargo ücretidir. Adrese teslim, SMS yollama gibi hizmetler kargo fiyatını arttırıyor. Sadece kargo ücreti olduğunu düşünme sebebim 150 TL eksiltildiğinde geriye 60 TL kalması. 60 TL'nin günümüzde herhangi bir kargo firması için fazla düşük bir miktar olduğunu düşünüyorum. Ayrıca 150 TL'nin alıcıdan tahsil edilip gönderen kişiye verilmesi için de ek bir ücret alınır. Yani bu 60 TL'ye onun da dahil olması gerekiyor. Bu da benim gözüme gerçekten imkansız gözüktü. Yani eğer ödenen bu 210 TL'lik ücret sadece kargo ücreti ise gönderen kişi haklı konuma düşüyor.

Beni tehdit etmeye başladılar ama 150'yi atmadım diye bende PTT ye sorun diyorum bir kargo bu kadar tutamaz ben çok gönderdim bireysel küçücük 160 gram 210₺ mouse dan pahalı olamaz 5'e kadar parayı göndermezsen mahkeme bilmem ne stajyer avukatım prova olur hem diyor
Gidere gider ulan diyeydin 🤣

210 TL muhtemelen sadece kargo ücretidir. Adrese teslim, SMS yollama gibi hizmetler kargo fiyatını arttırıyor. Sadece kargo ücreti olduğunu düşünme sebebim 150 TL eksiltildiğinde geriye 60 TL kalması. 60 TL'nin günümüzde herhangi bir kargo firması için fazla düşük bir miktar olduğunu düşünüyorum. Ayrıca 150 TL'nin alıcıdan tahsil edilip gönderen kişiye verilmesi için de ek bir ücret alınır. Yani bu 60 TL'ye onun da dahil olması gerekiyor. Bu da benim gözüme gerçekten imkansız gözüktü. Yani eğer ödenen bu 210 TL'lik ücret sadece kargo ücreti ise gönderen kişi haklı konuma düşüyor.
Aradım müşteri hizmetlerini sadece kargoymuş satıcı ödememiş bunu ürün + kargo değil dedi

Aradım müşteri hizmetlerini sadece kargoymuş satıcı ödememiş bunu ürün + kargo değil dedi
Bu durumda hukuken satıcı haklı oluyor gibi. Tabi ben olsam 150 TL'lik ürüne 210 TL kargo çıktığını görünce alıcıya bilgi vermeden yollamazdım ama o öyle tercih etmemiş.

Normal fiyat. Bilgilendirme kısmında karşılıklı olarak eksik kalmışsınız.

Ben parayı yolladım ancak hakkımı da helal etmediğini söyledim Ptt yi aradım bu sadece kargo bedeli imiş bana bunu söylemedi benim vicdanım rahat senin de rahat mı diye mail attım dekontla birlikte umarım başına gelmez dedim ben iban ına 150 atsam kargo gelince kargocu 210 dese geri gönderecektim sonra ne olacaktı geri dönüş olarak ekstra daha masraflar kendisine dönecekti 150 yi bana o tekrar atar mıydı sanmıyorum cazgırlık yapardı büyük ihtimalle neyse dikkat ederim bundan sonra ben sms de her şey dahil sandım apar topar vermiş ürün allah dan sorunsuz yoksa ben daha cazgır olurdum bunu da dedim zaten ilettim kendisine

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,010
Üyeler
184,095
Son üye
parsinho
Geri