HIGH END PC - ASIRI DONMA VE KASMA SORUNU

felix2k

80+
Reaksiyon skoru
6
Yeni aldigim bilgisayarda asiri donma ve kasma sorunu var hicbir program acik degilken bile windows imlecini bir sey sececek gibi hareket erttirdigim zaman bile gözle görülür bir kasma hissi yasiyorum sanki 240hz monitörü 60hz kullaniyormus gibi ayrica kapanirken ve acilirken cok yavas. Cs2 indirdim ana menüde dondugu icin tam bakamadim. Sistem özellikleri fotograflardaki gibi.

Ekler

• IMG_4241.webp
    IMG_4241.webp
    75.9 KB · Hit: 46
  • IMG_4242.webp
    IMG_4242.webp
    59.2 KB · Hit: 45
Yeni aldigim bilgisayarda asiri donma ve kasma sorunu var hicbir program acik degilken bile windows imlecini bir sey sececek gibi hareket erttirdigim zaman bile gözle görülür bir kasma hissi yasiyorum sanki 240hz monitörü 60hz kullaniyormus gibi ayrica kapanirken ve acilirken cok yavas. Cs2 indirdim ana menüde dondugu icin tam bakamadim. Sistem özellikleri fotograflardaki gibi.
Bilgisayar açılırken de geç açılma durumu var mı? Açılma süresinin gerektiğinden fazla olduğunu düşünüyor musunuz?

Ekler

• Screenshot_1.webp
    Screenshot_1.webp
    37.1 KB · Hit: 17
Son düzenleme:
süre tutmadım ama yaklasık olarak 1 dakikaya yakın sürüyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

doğru mu yaptım tam bilmiyorum lakin sonuclar bu sekilde
Değerler düşük görünmüyor, ancak ssd de sorun olmadığı ihtimalini elemek için anakart üzerinde başka bir m2 slotu varsa oraya takıp bir de orada hız testi ve kasma olup olmadığını test etme şansınız var mı?
Eğer bu şekilde yaptığınız testte de bir fark olmazsa ve hızlar bu seviyede çıkarsa o zaman diğer unsurlara odaklanabiliriz.

Bu aşamada sormam gereken diğer önemli hususlar;
-Bios güncel mi?
-Driverlar güncel mi?
-Windows güncel mi?

Memory context restore aktif et
aktif ettim bu kez 52 saniye sürdü

Değerler düşük görünmüyor, ancak ssd de sorun olmadığı ihtimalini elemek için anakart üzerinde başka bir m2 slotu varsa oraya takıp bir de orada hız testi ve kasma olup olmadığını test etme şansınız var mı?
Eğer bu şekilde yaptığınız testte de bir fark olmazsa ve hızlar bu seviyede çıkarsa o zaman diğer unsurlara odaklanabiliriz.

Bu aşamada sormam gereken diğer önemli hususlar;
-Bios güncel mi?
-Driverlar güncel mi?
-Windows güncel mi?
evet hepsi güncel

The values do not seem low, but in order to rule out the possibility that there is no problem with the ssd, if there is another m2 slot on the motherboard, do you have a chance to insert it there and test whether there is a speed test and contraction there?
If there is no difference in the test you do in this way and the speeds are at this level, then we can focus on other elements.

Other important issues I need to ask at this stage are;
-Is the bios up to date?
-Are the drivers up to date?
-Is Windows up to date? Sl
slot 3 e taktım sonuçlar bu şekilde

Ekler

• Screenshot_2.webp
    Screenshot_2.webp
    33.5 KB · Hit: 12
Tamam zaten ilk slotunuz pci 5.0 diğerleri 4.0 olduğu için hızın azalması normal. Bu durumda ssd lik bir durum yok. İşlemci ısı durumunu izlemek için hw info indirip gözlemleyebilir misiniz? Veya daha önceden gözlemlediniz mi? Sıcaklıklar nasıl?
Ek olarak BİOSDA
-Core performance boost ayarı auto veya enable mı yoksa disable mı bakabilir misiniz?
Eğer disable ise enable veya auto yapabilir misiniz?
-Memory context restore enable yapın, eğer enable değilse.
-Ramler için Expo profili enable değilse enable yapın.

Bunlara ek olarak gigabyte anakart bios ayarları için şu videoyu izleyip ilgili adımları uygulayın. Bazı adımlar benim yukarıda söylediğim adımlar aynı zamanda. İsterseniz önce videoyu izleyebilirsiniz.

Bakalım bir değişiklik olacak mı?
Not: SSD yi en başta taktığınız slota geri alabilirsiniz.

Tamam zaten ilk slotunuz pci 5.0 diğerleri 4.0 olduğu için hızın azalması normal. Bu durumda ssd lik bir durum yok. İşlemci ısı durumunu izlemek için hw info indirip gözlemleyebilir misiniz? Veya daha önceden gözlemlediniz mi? Sıcaklıklar nasıl?
Ek olarak BİOSDA
-Core performance boost ayarı auto veya enable mı yoksa disable mı bakabilir misiniz?

Bunlara ek olarak gigabyte anakart bios ayarları için şu videoyu izleyip ilgili adımları uygulayın. Bazı adımlar benim yukarıda söylediğim adımlar aynı zamanda. İsterseniz önce videoyu izleyebilirsiniz.

hepsini yaptım ama bir degişiklik yok malesef bu arada bios da advanced mod ayarlarına girdigimde yine kasıyor mouse u haraket ettirirken zorlanıyorum.

Ek olarak BİOSDA

Ekler

• Screenshot_3.webp
    Screenshot_3.webp
    121.3 KB · Hit: 10
Son düzenleme:
Geri