Yardım Odyysey G65B vs ROG XG27ACS

Che_

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
Reaksiyon skoru
12,078
En çok bu 2 model arasında kaldım. G65b öğrenci indirimiyle 9k ama hiç tanıdık üniye giden yok.
G65bde çok ghosting var deniyor
Xg27acs daha ucuz

Kutudan dp 1.4 çıkıyor ve şimdi adını hatırlamadığım ama işine yaramayacak bir kablo çıkıyor. Hdmi vermiyor samsung yanında zaten
Daha iyi performans için başka kablo almama gerek kalır mı? Yeterli mi yoksa

G65b aldim amazondan 12k ya gecen ay sadece sunu soylebilirim , klasik va problemlerinin hic biri yok. ara sira oyunlarda alt tab yaptiginiz zaman ekranda biraz titreme olabiliyor oyun agir ise ama o sorunu da VRR Control acarak cozuyorsunuz.

Goruntu kalitesi olarak IPS lerden bile cok daha iyi. QHD IPS 170HZ vardi elimde , samsung u alinca o monitoru sattim. Tabi herkes VA sevemez ve curved ekran kullanamaz. Size kalmis
aga bende monitör gidip geliyo gidip geliyo alt tab atınca vs
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

En çok bu 2 model arasında kaldım. G65b öğrenci indirimiyle 9k ama hiç tanıdık üniye giden yok.
Xg27acs daha ucuz
fiyat yakınından 12k ya kadar en az gecikme samsung g65b fps vb oyunlart oynarsan diye dedim

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
aga bende monitör gidip geliyo gidip geliyo alt tab atınca vs

fiyat yakınından 12k ya kadar en az gecikme samsung g65b fps vb oyunlart oynarsan diye dedim
Oynayacam da çoğunluk hikayeli olacak

Oynayacam da çoğunluk hikayeli olacak
siyah renginide en iyi veren samsung g65b ama hikayeli oyunlar için ips panel daha iyi olucağını düşünüyorum da samsung g65b de televizyon bildiğin netflix vs açıp kullanabiliyorsun ben pc yi açmadan yatakta uzanırken kumandasıyla açıp film vs izliyorum hikayeli oyunları konsol vs ile oynuyacağınıda düşünüyorum bence samsung g65b diye yorumluyorum yani sadece oyun değilde farklı amaçlar maç film video izleme vs gibi durumlarda pc açmadan daha fp gibi

fiyatına göre daha çok özellik

daha haporlörünü söylemedim monitörün onuda söyliyim

• Beğen
G65b aldim amazondan 12k ya gecen ay sadece sunu soylebilirim , klasik va problemlerinin hic biri yok. ara sira oyunlarda alt tab yaptiginiz zaman ekranda biraz titreme olabiliyor oyun agir ise ama o sorunu da VRR Control acarak cozuyorsunuz.

Goruntu kalitesi olarak IPS lerden bile cok daha iyi. QHD IPS 170HZ vardi elimde , samsung u alinca o monitoru sattim. Tabi herkes VA sevemez ve curved ekran kullanamaz. Size kalmis
Katılıyorum, benim elimede yeni geldi.. Görüntü olarak kesinlikle IPS'i aratmıyor.. Smart Tv özelliğine de bayıldım. Kendi WiFi'ı ve kumandası var. Samsung'un klasik arayüzünden Amazon, youtube, netflix her şeyi kullanabiliyorum bilgisayar kapalı olsa bile

OLED dışında bütün monitörlerde Ghosting olur, onun önüne geçemezsin. Bir de Samsung VA panel olduğu için ghosting olayı IPS panele göre daha yüksek oluyor. Ayrıca VA panellerde siyah problemi var fakat VA panellerde gecikme daha düşük olur. cs go gibi rekabetçi oyunlar oynuyorsan daha iyi VA panel ama belirttiğim gibi sıkıntıları var.

Ben yazdığın ASUS'u kullanıyorum. Standart bir 2K monitör çok fazla beklentin olmasın. Yalnız yazılımını bozdular pek iyi durumda değil. Yazılımını zaten çok kurcalamazsın ama yazayım dedim.
Siyahlar kontrast oranıyla alakalı bir durum. Va ise ips’ten kat kat daha iyi kontrast oranı sunar. Haliyle siyahlarda va üstündür.

Ghosting’in daha fazla olmasının sebebi zaten va’nın yavaş olması, tepki süresi berbat olduğu için ghosting oluşuyor. Cs go gibi rekabetçi oyunlarda ips daha iyi çünkü daha hızlı. İps ortalama 5-6ms iken va paneller 8-10ms civarı. Koyu renklerde ise 20-40-60ms görebilen modeller var.

Va kullanan profesyonel e sporcu gördünüz mü?

Soldaki ips, sağdaki ise va panel monitör.
IMG_3587.webp

IMG_3588.webp

Kaynak: https://www.rtings.com/tv/tests/picture-quality/contrast-ratio

• Beğen
Siyahlar kontrast oranıyla alakalı bir durum. Va ise ips’ten kat kat daha iyi kontrast oranı sunar. Haliyle siyahlarda va üstündür.

Ghosting’in daha fazla olmasının sebebi zaten va’nın yavaş olması, tepki süresi berbat olduğu için ghosting oluşuyor. Cs go gibi rekabetçi oyunlarda ips daha iyi çünkü daha hızlı. İps ortalama 5-6ms iken va paneller 8-10ms civarı. Koyu renklerde ise 20-40-60ms görebilen modeller var.

Va kullanan profesyonel e sporcu gördünüz mü?

Soldaki ips, sağdaki ise va panel monitör.
Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
Kaynak: https://www.rtings.com/tv/tests/picture-quality/contrast-ratio
Samsung G65b monitör ile normal VA ları kiyaslamaniz o kadar saçma ki. Rtings'i madem kaynak olarak gösterdin , ac bak bakalım G65b nin incelemesine. IPS monitörlerden daha hızlı bir monitör olduğu yazıyor. buradan bakabilirsiniz. her VA aynı değildir. Iyi bir VA > IPS . Nedense insanlarda genel bir yargı var VA monitorlere karşı.

• Beğen
Xg27acs daha ucuz
hocam 12.5k ya Asus Tuf gaming ml1a düşüyor onuda değerlendirin isterseniz 240hz oda

• Beğen
hocam 12.5k ya Asus Tuf gaming ml1a düşüyor onuda değerlendirin isterseniz 240hz oda
Onun yerine g65b daha mantıklı arada 500 lira fark var. Smart TV özelliğini ve konsol desteğini de kullanacam

Geri