Bu yaptığınızda ırkçılığa giriyor, ön yargıyla yaklaşıyorsunuz. Çinli olduğu için güvenmiyorsunuz. Başka bir ırk olsa böyle söylemeyecektiniz. Her neyse kimin hakkında nasıl düşündüğünüz beni ilgilendirmez.
Ben zaten monitör kıyaslamasına bakmıyorum, ölçüm cihazı sonuçlarına bakıyorum.
Renk gamutunu ölçmüş, yüksek mi yüksek.
Parlaklığı ölçmüş, yüksek mi yüksek.
Renk doğruluğunu ölçmüş iyi mi iyi (üniteden üniteye göre değişebilir
kontrast oranını ölçmüş ortalamanın altında mı evet ortalamanın altında.
ghosting testini yapmış mı? Evet. Peki ghosting testinde gözle görülür ghosting veya overshoot var mı, hayır. Peki yapılan ufo testinde monitörün hareket performansı anlaşılıyor mu? Yani doğru yapılmış mı evet.
Tepki süresi testi yapılmış mı? evet
Servis menüsü açılmış panel bilgisi verilmiş. Panel bilgisinde panelin %93 DCI-P3 verebileceği yazıyor, test sonuçlarına bakarsak bu değeri de sağlıyor. Yani arka aydınlatma kalitesi de bunun sağlayabilmiş.
Marka güvenilir mi? Evet
Videodaki kişinin ne dediği mi önemli ölçüm cihazı verileri mi önemli? Ölçüm cihazı verileri önemli, videodaki kişinin ne dediği zerre umurumda olmaz. Çünkü 1+1=2 matematik yalan söylemez, ölçüm cihazı yalan söylemez. Bunu örtemezsin veya saklayamazsın.
En ucuz 2k 240hz monitörlerden birisi olduğu için kontrast oranının zaten ortalamanın biraz altında olması normal, bütçesi çıkmayanlar için ergonomi ve kontrast oranı haricinde eksisi yok.
Ekstra 2 farklı inceleme daha birisi endonezyadan.
Bu da ingilizce bir kaynak.
There’s no shortage of gaming monitors promising the world for under Rs 25,000, but very few actually deliver a balanced mix of high refresh rate, good colour performance, and usable build quality. The ViewSonic VX2758A-2K-Pro-3 sits in that rare space where the specs don’t feel like marketing...
www.digit.in
Birinde 925:1 diğerinde ise 1055:1 çıkmış. Yine benzer sonuçlar yine benzer sonuçlar. Belki 100 tane daha kaynağa baksan yine bu monitör içinn kontrast oranı 920:1-1050:1 civarında olacak. Yani ister inan ister inanma bu monitörün kontrast oranı bu kadar. Yanlış bir şey yok.