Çift Monitör FPS Düşürür Mü?

Ben Tümay

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
585
Sorum basit. Çift monitör FPS düşürür mü? Biraz daha açıklamak gerekirse ikinci monitör istiyorum, şuan bir adet var. Ben ikinci monitörde bilgisayarımda Valorant oynarken, diğer ekrandan da Google'da video izleyeceğim. Şuan da aynısını yapıyorum fakat video alt tab da oynuyor, Valorant ekranda tek ekranım olduğu için. Bu aynı işleri yaparken birini diğer ekrana yansıttığımda FPS değişir mi?

tam ekran ve yüksek kalite olmadıkça videolar sorun olmaz sanırım (2k gibi) bide chrome yerine farklı bir tarayıcı kullanın opera gibi ama çokta fark edeceğini sanmıyorum

tam ekran ve yüksek kalite olmadıkça videolar sorun olmaz sanırım (2k gibi) bide chrome yerine farklı bir tarayıcı kullanın opera gibi ama çokta fark edeceğini sanmıyorum
Yine arkada oynatmam ile aynı mantığa gelir diyorsun yani, bende öyle düşünüyorum.

Yine arkada oynatmam ile aynı mantığa gelir diyorsun yani, bende öyle düşünüyorum.
yani tek sorun ekran kartının 2. monitör içinde güç harcayacak olması ama sadece bir video açmak çok etkilemez gibi geliyor bana da. dediğiniz şekilde arka planda açmış gibi

tek monitörde tam ekranda oynayınca arkadaki seyleri renderlanmadğı için fps azda olsa artar çift monitörde devamlı arkadaki açtığınız uygulamada renderlandığı için azda olsa fps azalır ama bekledğiniz kadar düşüş olmaz

• Beğen
Reaksiyonlar: buff
Ben FPS de hiç sorun yaşadığımı hatırlamıyorum yinede detaylı araştır karar ver.
Sorum basit. Çift monitör FPS düşürür mü? Biraz daha açıklamak gerekirse ikinci monitör istiyorum, şuan bir adet var. Ben ikinci monitörde bilgisayarımda Valorant oynarken, diğer ekrandan da Google'da video izleyeceğim. Şuan da aynısını yapıyorum fakat video alt tab da oynuyor, Valorant ekranda tek ekranım olduğu için. Bu aynı işleri yaparken birini diğer ekrana yansıttığımda FPS değişir mi?

Ekran kartının gücüne bağlı eğer 1050ti gtx 1660 gibi kartlar kullanıyorsan farkı hissedersin ama 3060 - 4060 - 6600xt gibi kartlar kullanıyorsan hissetmezsin.

ekran kartına bağlı youtubeda vp9 codec kullanıyor. ekran kartın bu codece uygunsa yanlış hatırlamıyorsam rtx 3000 ve üstü o zaman sıkıntı yaşamazsın

FPS'ten ziyade input lag gibi şeyler oluyormuş diye duydum. Fakat çift monitör bir ayrıcalıktır. Aşırı kullanışlı. Tabii oyun oynarken aynı anda yan ekranı kullanamıyorsun, açtığın duruyor o kadar.

Geri