Çözüldü✓ Ryzen 7600 95 derece

Lipton

80+
Reaksiyon skoru
2
Arkadaşa GameGaraj’dan hazır sistem aldık. İşlemci Ryzen 7600, anakart ASUS Prime B650M-R, sıvı soğutucu Aigo DarkFlash Nebula DN360D. Fakat boşta 60-64 derece, Cinebench R23 testini yaptığımız zaman 94-97 derece arasında gidip geliyor. Boost’u kapatıp 3.8 GHz olduğunda ise yükte 60 derece oluyor. Ne yapmalıyız? Sıvı soğutucu değişikliğine mi gitmeliyiz?

Soğutucu tam oturmamış olabilir oturduğundan eminsen undervolt yapabilirsin masrafa gerek yok bence

Soğutucu tam oturmamış olabilir oturduğundan eminsen undervolt yapabilirsin masrafa gerek yok bence
Soğutucuyu çıkarıp tekrar taktı yine aynı durum. PBO + Curve optimizer ile bu şekilde yaptım sıcaklık yine aynı. Manuel undervolt mu yapmalıyım?
boost overrride cpu -150
edc 90
ppt 88
tdc 65
all core value -15

bendede aynı işlemci var https://www.incehesap.com/team-t-fo...SOWzfEVun1tTC9HsduYHKNZe8vNY1Y_-fFjEQFj14TLOj bu sıvı soğutma ile kullanıyorum maks. yükte 79-80 dereceleri görüyor muhtemelen yanlış yaptığınız birşeyler var yada soğutucuda problem olabilir
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

işlemci 95 dereceden sonra kendini kısıtlıyor zaten. Stok fan ile kullanmıştım 1 2 gün kadar aynı şekilde performans göstermişti

bendede aynı işlemci var https://www.incehesap.com/team-t-fo...SOWzfEVun1tTC9HsduYHKNZe8vNY1Y_-fFjEQFj14TLOj bu sıvı soğutma ile kullanıyorum maks. yükte 79-80 dereceleri görüyor muhtemelen yanlış yaptığınız birşeyler var yada soğutucuda problem olabilir

işlemci 95 dereceden sonra kendini kısıtlıyor zaten. Stok fan ile kullanmıştım 1 2 gün kadar aynı şekilde performans göstermişti
Yani aslında hazır sistem olarak alındı.

Soğutucuyu çıkarıp tekrar taktı yine aynı durum. PBO + Curve optimizer ile bu şekilde yaptım sıcaklık yine aynı. Manuel undervolt mu yapmalıyım?
boost overrride cpu -150
edc 90
ppt 88
tdc 65
all core value -15
undervolttan çok anlamıyorum internette işlemcine göre videolar olabilir ben kendi işlemcimi öyle yaptım çok daha serin çalışıyor

bende de aynı islemci ve anakart var. Hava sogutma ile maks 75 gördüm. Bir sıkıntı olabilir maalesef sizde

Sıvı soğutma varsa pompa kontrol et, çalışıyor mu, ekstra olarak pompa altında bakır kısmın jelatini kontrol ederdim. Çıkarmışlar mi diye
Bu durum tamamen pompa ile alakalı gibi duruyor

ya hocamlar bende de 7500f var imzadaki sistem hava soğutucum da iyilerden sayılır max 80 görmesi gerekirken 90 95lere tırmanıyor soğutucu yanı gelen macunu kullanmıştım başta şimdi mx4 kullandım fakat sonuç değişmedi acaba kasamdaki fanlar mı işlev görmüyor egzoz fanı sanki yavaş gibi geldi bana ya da anakartımdan dolayı mı

ya da ben fanı iyice oturtamadım mı diye düşünüyorum bir daha açacağım ama ne yapmalıyım sizce kasa fanlarını mı değiştirsem kasam da küçük olduğu için hava akışı önemli diye düşünüyorum

aynı sorunu 7600x ile yaşadım . Çift fanlı orta seviye sıvı soğutma kullanıyorum. Pc format atınca hiç bir sorun kalmamıştı bende.

Geri