Dini Konularda Bilgili arkadaş bakabilirmi Rica etsem ?

hakan32

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
3,019
İyi günler arkadaşlar Uzun zamandır Kafama takılan ve Ucu çok farklı yerlere giden bir konu hakkında Gerçekleri öğrenmeye çalışıyorum. Gerçekten Doğruları söyleyen birini henüz tanıyamadım çünkü Kuranı Kerimde İnsan vucut verilen zararların haram olduğu yazıyormuş (gerçi bunuda duydum açıp okumadım çünkü bulamadım tam olarak böyle de yazmıyor olabilir )
Şimdi konu şu Madem insan vücüduna zarar vermek haram ise
Yaşadığımız şehirde solduğumuz havadan tutun bildiğiniz zehir soluyoruz vücüt zararı büyük
marketlerde satılan yiyecekler aromalar yapay şekerler Şuruplar İnsan vücüt zararı çok büyük
GDO lu Tarım ürünleri Tohumlar Meyveler sebzeler bilmediğimiz neler neler Vücüt zararı çok büyük
Yani Şöyle dikkatli düşünürseniz İnsan sağlığına zararları ne kadar şey varsa hepsinin Haram olması gerekiyor.
Cola Turkada bile HELAL SERTİFİKASI var eee İçinde yapay şeker aroma Glikoz şrubu felan var Nasıl helal olabiliyor
Yani Ya Kuranda böyle bir şey yazıyorsa ve Müslüman bir ülkede yaşıyorsak herkes Haramın içindeyse Bu kadar günahın bedelini Nasıl ödeyeceğiz yada biz suçlumuyuz Biri beni bu konuda bilgilendirsin lütfen.
İmla kurallarının içinden geçmiş olabilirim aldırmayın İlk okul terkim İmlanın ne olduğunu Uyarı alınca öğrendim :)
Şimdiden değerli cevaplarınız için teşekkür ederim.

Din hayata dar bir bakış açısından baktığı için dövme ve arabesk kesikleri dışında her şey helal. Bununla beraber ait olunan dinin emrettiği ölçüde vücudun fıtratını bozmada da sıkıntı yok. Ayrıca Türkiye anayasal olarak Müslüman bir ülke değil laik bir ülkedir. Anayasada geçmese bile Müslüman ülke demek, sırf içerikteki gıda terörü örnekleri dikkate alındığında bile cesaret ister.

Şuan din ile ilgili geçen çoğu bilgi uydurma şeyler. Kurandaki zarar kasıtlı bir zarardan bahsediyordur herhalde. Ortaokulda din hocasına hocam bizim orada yakın bakkal yok dışarıda su alacak yer yok tekel bayi var sadece oradan su alıyoruz haram mı diye sordular. Hoca bu kadar ince düşünmeden önce yani dört dörtlük bir Müslüman olmak lazım önce büyük sorumlulukları halletmek lazım ondan sonra böyle küçük meseleleri düşünürsünüz dedi

Din hayata dar bir bakış açısından baktığı için dövme ve arabesk kesikleri dışında her şey helal. Bununla beraber ait olunan dinin emrettiği ölçüde vücudun fıtratını bozmada da sıkıntı yok. Ayrıca Türkiye anayasal olarak Müslüman bir ülke değil laik bir ülkedir. Anayasada geçmese bile Müslüman ülke demek, sırf içerikteki gıda terörü örnekleri dikkate alındığında bile cesaret ister.
Prof. Dr. Oktay Uygun Göre Türkiye Müslüman bir ülke olduğunu söylemişti Hatta bir yazısıda vardı oyüzden öyle söyledim.
Şöyle yazıyordu.
"Türkiye’nin nasıl bir ülke olduğu ve Avrupa değerleri ile neölçüde uyum sağlayabileceği konusunda büyük görüş farklılığı var. Bu farklılığın somutlaştığı kilit kavram “Müslüman ülke” tanımlamasıdır. Ülkemize dışardan bakanlar için, AvrupaBirliği’ne aday bir ülke olarak Türkiye’nin en önemli özelliği, ayırt edici niteliği Müslüman bir ülke olmasıdır. Dinsel-kültürel özelliğin öne çıkartıldığı bu algılama tarzı, hem akademik çevrede hem de medyada ve siyasi çevrede yaygındır. Türkiye’nin “Müslüman ülke” olarak tanımlanması, bir bakıma gerçeği yansıtıyor. Nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan ve yüzyıllar boyunca İslam kültüründen önemli ölçüde etkilenmiş bir ülkeden söz ediyoruz. Bununla birlikte, ülkemizi dışardan gözlemleyenler bakımından, “Müslüman” kimliği, Türkiye’nin diğer Müslüman ülkeler ile aynı kategori içinde değerlendirilmesi sonucunu getiriyor"
Konuyu uzatmaya gerek yok Soruya cevap verdiğin için teşekkür ederim.

İyi günler arkadaşlar Uzun zamandır Kafama takılan ve Ucu çok farklı yerlere giden bir konu hakkında Gerçekleri öğrenmeye çalışıyorum. Gerçekten Doğruları söyleyen birini henüz tanıyamadım çünkü Kuranı Kerimde İnsan vucut verilen zararların haram olduğu yazıyormuş (gerçi bunuda duydum açıp okumadım çünkü bulamadım tam olarak böyle de yazmıyor olabilir )
Yaşadığımız şehirde solduğumuz havadan tutun bildiğiniz zehir soluyoruz vücüt zararı büyük
marketlerde satılan yiyecekler aromalar yapay şekerler Şuruplar İnsan vücüt zararı çok büyük
GDO lu Tarım ürünleri Tohumlar Meyveler sebzeler bilmediğimiz neler neler Vücüt zararı çok büyük
Yani Şöyle dikkatli düşünürseniz İnsan sağlığına zararları ne kadar şey varsa hepsinin Haram olması gerekiyor.
Cola Turkada bile HELAL SERTİFİKASI var eee İçinde yapay şeker aroma Glikoz şrubu felan var Nasıl helal olabiliyor
Yani Ya Kuranda böyle bir şey yazıyorsa ve Müslüman bir ülkede yaşıyorsak herkes Haramın içindeyse Bu kadar günahın bedelini Nasıl ödeyeceğiz yada biz suçlumuyuz Biri beni bu konuda bilgilendirsin lütfen.
İmla kurallarının içinden geçmiş olabilirim aldırmayın İlk okul terkim İmlanın ne olduğunu Uyarı alınca öğrendim :)
1) İslam'da kasıt olmadan kendi dışınızda olan olaylardan mesul değilsiniz. Yani içinizde yasağdınız sehrin havasını siz kirletmiyorsanız bir sucunuz yok.
2) Helal sertifikarı %100 Dini hassasiyetle yapılmıyor, Bir sektör oluşmuş bu konuda yoksa Zarar veren içeriklere Helal sertifikası verimesi olağandışı.

1) İslam'da kasıt olmadan kendi dışınızda olan olaylardan mesul değilsiniz. Yani içinizde yasağdınız sehrin havasını siz kirletmiyorsanız bir sucunuz yok.
2) Helal sertifikarı %100 Dini hassasiyetle yapılmıyor, Bir sektör oluşmuş bu konuda yoksa Zarar veren içeriklere Helal sertifikası verimesi olağandışı.
Ama bunların farkında olup devam etmek günah sayılmıyormu Hani bir nevi şey gibi alkol haram ama ben üretmiyorumki içiyorum sadece :D gibi geldi bana

Ama bunların farkında olup devam etmek günah sayılmıyormu Hani bir nevi şey gibi alkol haram ama ben üretmiyorumki içiyorum sadece :D gibi geldi bana
Hayır, demek istediğmi yanlış anladınız. Bu konuda mesuliyet sizde, Ben içiyorum diyemezsiniz ama Hava durumunu siz tek başınıza düzeltemezsiniz. Gıdalar konusunda da %100 Temiz gıda bulmak neredeyse imkansız. Kendi araştırmalarınızı yapar, en iyisi tüketmeye çalısırsınız. Burada fark etmeden haram/zararlı olabilecek bir şey tüketerseniz burada "Farkında Olmadan" tükettiğiniz icin InsaAllah günah olmaz.

Öncelikle, bu zararlı şeylerin haram olması mevzusunda hocalar ve diyanet kıvrak davranıyor. hadislerde ve kuranda gerçektende insanın kendisine bilerek zarar vermesinin haram olduğu yazar. bende bu ayeti örnek göstererek sigara içen akrabalarıma karşı argüman sunuyordum ama hocaların çoğu (muhtemelen kendileride sigara içtiği için) kuranda direkt yazmıyor diye göz ardı ediyorlar. benim kanatimce ise sigara veya kola gibi zararı kesin maddeler mekruhtur. peki normal yiyeceklerde sırf kar için eklenen zararlı maddeler ise yiyenin değil üretenin çok büyük bir kul hakkı günahıdır. AMA BUNU BİZE DEĞİL, BU İŞİ BİLEN BİRİNE SORMANIZ ÇOK DAHA İYİ OLUR. ÇÜNKÜ İNTERNETTE ÇOK FAZLA CAHİL VAR

Öncelikle, bu zararlı şeylerin haram olması mevzusunda hocalar ve diyanet kıvrak davranıyor. hadislerde ve kuranda gerçektende insanın kendisine bilerek zarar vermesinin haram olduğu yazar. bende bu ayeti örnek göstererek sigara içen akrabalarıma karşı argüman sunuyordum ama hocaların çoğu (muhtemelen kendileride sigara içtiği için) kuranda direkt yazmıyor diye göz ardı ediyorlar. benim kanatimce ise sigara veya kola gibi zararı kesin maddeler mekruhtur. peki normal yiyeceklerde sırf kar için eklenen zararlı maddeler ise yiyenin değil üretenin çok büyük bir kul hakkı günahıdır. AMA BUNU BİZE DEĞİL, BU İŞİ BİLEN BİRİNE SORMANIZ ÇOK DAHA İYİ OLUR. ÇÜNKÜ İNTERNETTE ÇOK FAZLA CAHİL VAR
Artık kime soracağımı şaşırdım bu işi bilen birilerine o kadar çok sordumki aldığım cevaplar tatmin etmedi oyüzden buradan cevap bulmayı umut ettim.

senin seçebildiğin zararlar günah örneğin jilet,sigara,alkol,gereksiz fazla dozda madde kullanımı(protein tozu dahil)

Haramlar ikiye ayrılır
Haram i kâti
Haram i zani

Haram i kâti yi inkâr eden kafir olur,haram olduğu kesin olan şeyler alkol kumar zina vs.

Yani senin dediğin şey haram i zani sigara gibi

Ki bunlar da bir nevi gıda malzemesi zararsızı varsa ona yönelmen daha iyi olur
Ben de yiyorum ama bu beni kafir yapar mı yapmaz he ama Allah ahirette kuluna soru soracak ya kulum sana verdiğim bu vücudu nasıl eskittin diye

Herkesin kendi elinden geleni yapması en iyisi olur sanırım.

Geri