130 FPS'e düştüğü zaman kasma hissiyatı

Yok hocam yok sağolun.Güncelledim korkulu rüyam takılmalar başladı.590.26 sürümüne geri döndüm.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yani genellikle her oyunda yapıyor bazı oyunlarda yapmadığıda oluyor.İşlemci sıcaklığı 73 derecelerde.Voltaj sabitleme derken detaylı açıklar mısın?
Anlık olarak işlemci voltajında dalgalanmalar olabiliyor, bu da takılmalara neden oluyor. Bunu sabitlersen daha stabil oyun oynayabilirsin, biraz araştır istersen işlemci OC rehberlerine, undervolt rehberlerine falan bak. Bir ihtimal de Ram'de sıkıntı olabilir haberin olsun.

Undervolt yapar gibi düşün sadece voltajı örnek 1100 kullanıyorsa 1000 de sabitle sabit olan noktadan mhz değerlerinin eğrisini yatay yapcan.
Hocam oc,uv kaç kere yaptım fayda etmedi.

Anlık olarak işlemci voltajında dalgalanmalar olabiliyor, bu da takılmalara neden oluyor. Bunu sabitlersen daha stabil oyun oynayabilirsin, biraz araştır istersen işlemci OC rehberlerine, undervolt rehberlerine falan bak. Bir ihtimal de Ram'de sıkıntı olabilir haberin olsun.
Neden ramlerde olsun ki? tam anlamadım 6400 mhz cl 46 ramler.

Yok hocam yok sağolun.Güncelledim korkulu rüyam takılmalar başladı.590.26 sürümüne geri döndüm.

Yani genellikle her oyunda yapıyor bazı oyunlarda yapmadığıda oluyor.İşlemci sıcaklığı 73 derecelerde.Voltaj sabitleme derken detaylı açıklar mısın?
1753191677911.webp

Yeni sürücü yayınlandı az önce, senin kullandığın sürüm 2026 da çıkacak haberin olsun 6 ay betada yani.

CL46 mı ne bu ilk çıkan DDR5 ram mi?

Ramler işlemciye veri sunmaya anlık olarak hazır kısımdır, SSD'den gelen verileri işlemciye hazır halde sunar, yani işlemci önbelleği görevindedir. Burada bir aksaklık bu şekilde anlık kasmalara donmalara neden olabilir, çok kez gördüğümüz bir durumdur. Yani bu arızaları elinde bir Ram varsa deneme yanılmayla test edip çözebilirsin.

Ayrıca işlemciye OC yaptım dedin ama stabilite sorunun olabilir, sabit bir voltaj ve hıza ayarlayıp örneğin 4.3GHZ ve ya 4.2 GHZ gibi işlemcinin boostclock hızının daha altında bir hızda, daha rahat çalışabileceği konumda olsun ki sorun işlemcide mi anlayasın, eğer sıkıntın geçer de, daha düşük fps'te ama kasmadan, takılmadan oynarsan anla ki işlemci stabilitesinde sorun vardır, aman gözünü seveyim vereceğim voltaja da dikkat et hızı karşılasın yeter, fazla verme.

CL46 mı ne bu ilk çıkan DDR5 ram mi?
Sana ne? Napcan daha iyisini mi hediye edeceksin?

Ramler işlemciye veri sunmaya anlık olarak hazır kısımdır, SSD'den gelen verileri işlemciye hazır halde sunar, yani işlemci önbelleği görevindedir. Burada bir aksaklık bu şekilde anlık kasmalara donmalara neden olabilir, çok kez gördüğümüz bir durumdur. Yani bu arızaları elinde bir Ram varsa deneme yanılmayla test edip çözebilirsin.

Ayrıca işlemciye OC yaptım dedin ama stabilite sorunun olabilir, sabit bir voltaj ve hıza ayarlayıp örneğin 4.3GHZ ve ya 4.2 GHZ gibi işlemcinin boostclock hızının daha altında bir hızda, daha rahat çalışabileceği konumda olsun ki sorun işlemcide mi anlayasın, eğer sıkıntın geçer de, daha düşük fps'te ama kasmadan, takılmadan oynarsan anla ki işlemci stabilitesinde sorun vardır, aman gözünü seveyim vereceğim voltaja da dikkat et hızı karşılasın yeter, fazla verme.

B450'ne montajlicam :)

Alıntıyı görüntüle

Yeni sürücü yayınlandı az önce, senin kullandığın sürüm 2026 da çıkacak haberin olsun 6 ay betada yani.
Yani hocam tamam sizde öneri sundunuzda,takılma sorunlar tekrar karşıma çıktı.Beta haliyle bile iyiydi.Şimdi eski sürümüme geçtim Smoot optimize açınca RDR2'de mesela 95 fpsten 160 fpslere çıktı ama anlık takılma rahatsız etmeye başladı.Keike kaldırmasaydım eski sürümümü.Ah hocam ah şimdi full tribe gireceğim ne güzel kurtulmuştum.

Hocam ben anlamadım sizi.Her türlü oc yaptım ama o dediğiniz mantığı hala çözemedim.RAM'e gelirsek yani ramler sıfır ama bilmiyorum elime geçince denerim.

Son düzenleme:
Yani hocam tamam sizde öneri sundunuzda,takılma sorunlar tekrar karşıma çıktı.Beta haliyle bile iyiydi.Şimdi eski sürümüme geçtim Smoot optimize açınca RDR2'de mesela 95 fpsten 160 fpslere çıktı ama anlık takılma rahatsız etmeye başladı.Keike kaldırmasaydım eski sürümümü.Ah hocam ah şimdi full tribe gireceğim ne güzel kurtulmuştum.
Ben sana sadece driver değiştir demedimki, monitör ayarlarından sync ayarlarını açtınmı driverdakini aktif ettinmi? ayrıca sadece metin tabanlı yazıyorsun görsel atman lazım tüm fps değerlerini %99 %1 ve latency ve voltaj hepsini atman lazım böyle yarım yamalak iş yapılmaz. Kain değiliz sonuçta tüm değerlerini görsel olarak atman lazım buraya kontrol edelim. Eksik bilgiyle öneri yapıyoruz böyle çözüme gidilmez zaten, Daha BIOS ayarlarını bilmiyoruz hepsini atman lazım buraya dostum.

Ben sana sadece driver değiştir demedimki, monitör ayarlarından sync ayarlarını açtınmı driverdakini aktif ettinmi? ayrıca sadece metin tabanlı yazıyorsun görsel atman lazım tüm fps değerlerini %99 %1 ve latency ve voltaj hepsini atman lazım böyle yarım yamalak iş yapılmaz. Kain değiliz sonuçta tüm değerlerini görsel olarak atman lazım buraya kontrol edelim. Eksik bilgiyle öneri yapıyoruz böyle çözüme gidilmez zaten, Daha BIOS ayarlarını bilmiyoruz hepsini atman lazım buraya dostum.
Yaptıklarım:
1-Önceden AMD ekran kartı vardı dedim herhalde AMD ekran kartı sorumlu RTX 4070'e geçtim aynı mevzular takılmalar vs.
2-Ryzen 5 5600 vardı darboğaz oluyor dedik belkide Ryzen 7 7700'e geçtim yine aynı mevzu
3-1080P monitör keza darboğaz yapıyor dedik 2k monitör'e geçtik.
4-Arka plan uygulamaları vs her şey kapalı aklınıza ne gelirse.
5-Ekran kartına oc,İşlemciye oc undervolt her şeyi yaptım fayda etmedi.
6-OCCT test yaptım hepsi temiz çıktı.
7-Bios sıfırladım,bios güncelledim,format attım aynı terane
8-O kadar çok uğraştım bios ayarlarımıda bozdum JBAT1 kısa devre yapıp bios sıfırladım
9-Hatta dün CPU led ışığıda yandı kendini kapattı PC.Sonra pc'yi açtım 1 saat sorun yoktu yine ışık yandı yien kapandı.Bugünde tüm donanımları çıkartıp taktım şuanlık sorun yok gibi.
10-CPU sıcaklık 85'e kadar max çıktığı oluyor.Sıcaklık sorun oluyor desem undervolt yaptım vs yine aynı mevzular.Gerçi gücünü düşürdükten sonra sıcaklığı düşürsekte pek anlamı kalmıyor ama.Önemli olan sıcak 65 derece civarı gerçek gücünde çalışması.
11-RDR2,Spiderman 2,Tlou2'de özellikle FPS dalgalanmları,salisiyelik droplar yaşıyorum.Ve bunlarlada optimize ayar,mod aklınıza ne geldiyse yaptım.

Kısaca böyle anlatayım.Tamamda hocam benim sinir olduğum şey geri dönünce böyle tepki vermem normal değil mi? 3 Senedir bu sorunla uğraşıyordum takılma mevzusuyla.Ben anlamadım ki bu pc den soğudum.

Ve G-SYNC hep otomatik aktif oluyor.120 FPS sabitleme mevzusuda boşa çıktı.

Şu 2 ayarı seçtim.
1-Genel ayarlardaki ölçeklemeyi kapattım.
2-RDR2 ayarlarından dikey'i hızlıya aldım şuanlık gitti gibi hem takılma hemde 120 ye düşün fps kaybı olayı.
Hızlı=120 FPS'ye sabit bende.

SPİDERMAN 2'de denemedim.Onuda deneyip sonuçlarını atacağım.Ama benim şansım yoktur elbet yine takılma mevzusu karşıma çıkacak :)

Ekler

• 1.webp
    1.webp
    14.5 KB · Hit: 13
  • 2.webp
    2.webp
    2.1 KB · Hit: 14
Dlss swapper ile son sürüm dlss ve son sürüm preset kullan. DLAA aç dlss kapat. Oyunda vsync kapalı kontrol panelinden açık yap ve fps limitini 100 yap.

Şu 2 ayarı seçtim.
1-Genel ayarlardaki ölçeklemeyi kapattım.
2-RDR2 ayarlarından dikey'i hızlıya aldım şuanlık gitti gibi hem takılma hemde 120 ye düşün fps kaybı olayı.
Hızlı=120 FPS'ye sabit bende.

SPİDERMAN 2'de denemedim.Onuda deneyip sonuçlarını atacağım.Ama benim şansım yoktur elbet yine takılma mevzusu karşıma çıkacak :)
Hızlı yapma.

Garip bir durum gerçekten, VSYNC açınca bile düzelmiyorsa senkron sorunu var muhtemelen, cevaplar çok komik bu arada , 4070 gibi bir kartta Doku kısmak nedir aksine High Quality yap x16 filtreleme yap, 1fps kayıp veriyor ama görüntü kalitesini daha iyi yapıyor.

144hz monitörde 120fps normal şartlarda kasıyor gibi göstermez buda yanlış bilgi, tam tersi 144hz monitörde 145fps ve üstü kasıyor gibi gösterir, Gsync gibi teknolojiler 60 fps de bile akıcı gösteriyor.

DDU ile driveri komple pc den temizle sonra en güncel sürümü + en güncel app sürümü indir, monitör ayarlarından Gsync freesync yada adaptive sync hangisi destekliyorsa aktif et, sonra nvidia driverdan gsync fullscreen aktif et ve alttaki kutucuğu işaretle.

Kasma hissi yaşadığın oyunda 120 - 100 - 90 olarak sabitle fps leri ve test et sorun devam edicekmi diye, bide 200 fps aldığın bir oyuna girip 200 kare alarak test et kasma hissi gidiyormu diye.

Sorun muhtemelen monitörle ekran kartı sync problemi dediklerimi yapıp dönüş yapar mısın.

BETA sürüm o WHQL imzalı en son sürümü geçip dene

Gsync - Freesync - Adaptive sync bunlardan hangisi varsa aç monitör ayarları + driverdan 120 fps yağ gibi akar, kapalı tutuyorsan 120 fps kasıyor gibi gözükür, hz düşürmek daha zahmetli iş teknoloji varken.
Neeeyy 1fps mi kayıp veriyor

Doku 1 FPS etkiliyorsa ne gerek var o kadar Sistem toplamaya zaten 1 FPS fark ediyormuş

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,632
Üyeler
183,149
Son üye
ferhat2112
Geri