130 FPS'e düştüğü zaman kasma hissiyatı

İlk zamanlarda çıkar sonra toparlar. Eğer düzelmezse rtss ile de sabitleyin.
1753200916333.webp

Baldurs gate 3 nvidia app den DLSS4 preset K olarak ayarlı oyunun dosyasına dlss 2.4.2 sürümü var swapper böylemi çalışıyor, bu şekilde çalışıyorsa ban yemezsin online oyunlardan.

Alıntıyı görüntüle

Baldurs gate 3 nvidia app den DLSS4 preset K olarak ayarlı oyunun dosyasına dlss 2.4.2 sürümü var swapper böylemi çalışıyor, bu şekilde çalışıyorsa ban yemezsin online oyunlardan.
Dosyayla uğraşmıyorsun. Kendi uygulamasında dlss fsr xess vs ne teknoloji varsa gösteriyor oradan istediğin oyundan istediğin sürümü seçiyorsun ona göre hazır ediyor. Müsait olursam pcden ss atarım.

Dosyayla uğraşmıyorsun. Kendi uygulamasında dlss fsr xess vs ne teknoloji varsa gösteriyor oradan istediğin oyundan istediğin sürümü seçiyorsun ona göre hazır ediyor. Müsait olursam pcden ss atarım.
Kullanmadım hiç ondan soruyorum, eğer oyunun dosyasındaki Dlss.dll değiştirmiyorsa güzel, ama dosyaya müdahale ediyorsa oynadıgım oyunlarda kullanmak riskli olur. Ben App den yapıyom dosyaya müdahele etmiyor yukarda görüntüde gösterdim zaten 2021 dlss sürümü var oyunda ama ben DLSS4 330.2.1 ile oynuyorum. App'e geç düşüyor o konuda hemfikiriz.

Hocam her şeyden önce kafa yapisini degistirmek gerekiyor eskiden ben de böyleydim full fps sayaci takip ede ede oyun oynardim drop yasadim mi stres olurdum 144ün altina düştüğün de üzülurdum falan genel fps degerlerinde sorun yoksa fps sayacini kapat dumduz oyunu oyna ben alıştırdim kendimi arada drop yesem de umurumda olmuyor oynayip geçiyorum çünkü bu psikoloji oyun oynatmiyor adama zevk alamazsin
İnan o pozisyondayım.İşime odaklanamıyorum o derece takıntılı durumdayım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kendi uygulamasına son sürümler geç geliyor.

Değil.

Alakası yok.
Hocam ben mantığı anlamadım aydınlatır mısın? Biz neden en güncel dlss dosyasını swap yaptık açmayacaksam bu özelliği? Bende sanıyorum oyun içinde DLSS KARE ÜRETİMİ kapalı olsada bu swap olayı DLSS otomatik açık sanıyorum :)

İnan o pozisyondayım.İşime odaklanamıyorum o derece takıntılı durumdayım.

Hocam ben mantığı anlamadım aydınlatır mısın? Biz neden en güncel dlss dosyasını swap yaptık açmayacaksam bu özelliği? Bende sanıyorum oyun içinde DLSS KARE ÜRETİMİ kapalı olsada bu swap olayı DLSS otomatik açık sanıyorum :)
DLAA etkiliyor. DLAA, DLSS'nin çözünürlüğü kısılmamış hâli. DLAA açın diye söylemiştim.

RTX 4070 1 Click OC 2X 12 GB ekran kartı.
AMD Ryzen 7 7700 3.80GHz işlemci.
CL46+XPG 8 GB DDR5 5600MHz CL46+XPG 8 GB DDR5 5600MHz CL46 toplam 16 GB RAM.
TUF gaming VG27AQ HDR 1440p 2K monitör.
WD Black SN850 1 TB NVMe SSD.
Snowman kule tipi fan kullanıyorum 100TL'lik termal macun ile.
Pro B650M-P anakart.
MSI MAG A650bnl 650W 80 Plus Bronze güç kaynağı.

Sistemim bu şekilde şu an sorunu yaşadıktan sonra tüm parçaları bu hale getirdim ama düzelme olmadı bütün oyunlarda bu sorunu yaşıyorum 144 FPS'den 120 FPS düştüğü anda 30 FPS'lerde oynuyor gibi hissettiriyor anlık bir FPS düşüşü değil sabit 120 olsa bile aynı etkiyi yaratıyor yardımcı olabilecek olursa çok sevinirim.

-V-Sync aç-kapat denedim olmadı.
-G-Sync aç-kapat denedim olmadı.
-DLSS kapatınca 100-110 FPS aralığında kasma hissiyatı oluşturmuyor gibi. Ama dezavantajıda 80-75 FPS'lere kadar düşüyor yine kasma sorunu.
-Spider-Man 2 oyununda oluyor bu arada.
-FPS sabitlemeyide denedim NVIDIA App olsun oyun içi V-Sync olsun.

Benim bildiğim 90 FPS altına düştüğü an kasma hissiyatı oluşur. Mübarek benimki 130'a düştüğü an kasmaya başlıyor.
tamamen göz ile alakalı 180 hz ekranım vardı 150 140 oldugunda kasma hissi oluşur çünkü göz 180 e alıştı 180 hz vermesi için 5090 5080 almaya zorlayan pazarama hilesi sattım 180 hz 75 hz aldım 3 ayda zor alıştı gözüm şuan eskiden olduğu gibi 75 hz yağ gibi akıyor online oyun oynuyorsan gerekli yüksek hz hikaye tabanlıysa 75 hz dön bence

tamamen göz ile alakalı 180 hz ekranım vardı 150 140 oldugunda kasma hissi oluşur çünkü göz 180 e alıştı 180 hz vermesi için 5090 5080 almaya zorlayan pazarama hilesi sattım 180 hz 75 hz aldım 3 ayda zor alıştı gözüm şuan eskiden olduğu gibi 75 hz yağ gibi akıyor online oyun oynuyorsan gerekli yüksek hz hikaye tabanlıysa 75 hz dön bence
Adamlar 2k 75 hz monitör yapmışlar.Yapmışlarsa vardır bir bildikleri :) Ama katılmıyorum hocam çünkü 120 FPS ye sabitledim çözülüyor gibi.Bu işte yazılım mevzusu dönüyor.DLSS'ler çok etki ediyor gibi akıcılık bira bozuyor gibi.Bazı oyunlarda tabii sorun yok ama bazı oyunlarda dlss bazı oyunlarda fsr bazı oyunlarda ise hiç açmayacaksın.Smoot optimization da işin içine girdi.Mesela RDR2'de smoot özelliğini açtım 90 fps den 150-160 fps ye yükseldi.Ama bilmiyorum kararsızım.Dediğin mevzuyu bir TV ile denesem nasıl olur acaba? gerçi tv 60 hz falan.

Görüntü kalitesini arttırıyor ve kenar yumuşatma görevi de görüyor. 1080pde bile aşırı iyi görünüyor.
Performans açısından pek bir yararı yok o zaman hocam.Akıcılık mevzusu falan?

Neden 3. parti yazılım öneriyorsun ki Nvidia App den en son .dll sürümü ve preset K ayarlanabiliyor tek tıkla. Swapper oyunun dosyasına müdahale ettiği için online oyunlarda büyük sıkıntı, fakat app dosyayı değiştirmiyor driverdan değiştiriyor çok daha iyi.

Sistem toplamayla alakası yok, sen driver ayarlarından doku kalitesini performansa çek demek istiyorsun ben öyle anladım, bu ayar güncel kartlarda saçmalıktır, yani birkaç fps için görüntüyü çamur yapmaya değmiyor. aksine High quality yaparsan hem oyun daha net oluyor hemde kaybın 1-2FPS oluyor test edebilirsin yada youtubdan bak birsürü videolar var ben kendim test ettim fps düşmedi bile bazı oyunlarda :D

Doku filtresi x16 doku kalitesi Yüksek kalite ayarlıyorum yıllardır sizede öneririm. GTX 1070 kullandığım zamanlarda böyle yapıyodum performans düşmüyordu tarihi eser kartınız yoksa denetim masası ayarlarını boşuna düşürmeyin aksine yükseltin.

Ben performansa al demedim filtreleme ve dokuları bir tık aşağı çek dedim adamın FPS takıntısı var 130 dan aşağı istemiyor. Hem illa dokuları geri atmasına gerek yok yine başka bişey düşürse yine FPS yükselecek.

Adamlar 2k 75 hz monitör yapmışlar.Yapmışlarsa vardır bir bildikleri :) Ama katılmıyorum hocam çünkü 120 FPS ye sabitledim çözülüyor gibi.Bu işte yazılım mevzusu dönüyor.DLSS'ler çok etki ediyor gibi akıcılık bira bozuyor gibi.Bazı oyunlarda tabii sorun yok ama bazı oyunlarda dlss bazı oyunlarda fsr bazı oyunlarda ise hiç açmayacaksın.Smoot optimization da işin içine girdi.Mesela RDR2'de smoot özelliğini açtım 90 fps den 150-160 fps ye yükseldi.Ama bilmiyorum kararsızım.Dediğin mevzuyu bir TV ile denesem nasıl olur acaba? gerçi tv 60 hz falan.

60 hz kötü olur deneme bile

Fps arttırmıyor. Sadece Dlss kapatmanız için söyledim. Dlssden çok daha stabil.

Geri