130 FPS'e düştüğü zaman kasma hissiyatı

Dlss swapper ile son sürüm dlss ve son sürüm preset kullan. DLAA aç dlss kapat. Oyunda vsync kapalı kontrol panelinden açık yap ve fps limitini 100 yap.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hızlı yapma.
Yani hocam diyorsunuz ki oyunda ki DLSS kullanma mı diyorsunuz? SPİDERMAN 2 de takılma yine başladı lanet olsun.

Yani hocam diyorsunuz ki oyunda ki DLSS kullanma mı diyorsunuz? SPİDERMAN 2 de takılma yine başladı lanet olsun.
Dlss frame gen tarzı teknolojiler hem ghosting yapıyor hem görüntüyü bozabiliyor hem de donuyormuş hissi verebiliyor. Oyunda iyi çalışmıyor olabilir. Ray tracing kısın.

Dlss frame gen tarzı teknolojiler hem ghosting yapıyor hem görüntüyü bozabiliyor hem de donuyormuş hissi verebiliyor. Oyunda iyi çalışmıyor olabilir. Ray tracing kısın.
RT kapalı hocam.Onu açsam zaten oynanmaz kriz geçiririm.Sizin dediğini bir deneyeyim farklı bir şey gibi geldi.Hiç öneren olmadı deneyip döneceğm.

Ekran Alıntısı.webp

Hocam swap dediğimde böyle bir hata alıyorum.

Son düzenleme:
RT kapalı hocam.Onu açsam zaten oynanmaz kriz geçiririm.Sizin dediğini bir deneyeyim farklı bir şey gibi geldi.Hiç öneren olmadı deneyip döneceğm.

Alıntıyı görüntüle
Hocam swap dediğimde böyle bir hata alıyorum.
yönetici olarak çalıştır. oyun kapalı olması lazım.

310.3 mü?

Farketmez. İstiyorsanız açın.
Evet dediğiniz sürüm ile değiştirdim.Bir farklılık oldu hocam onun için sağolun.100 FPS'lerde kasma hissi gitti fakat FPS'i 100'e sabitlememe rağmen 155 lere 110'lara falan çıkıp geri 100'e iniyor.90 FPS'e düşmeyen oyun düşmeye başladı neden? Takılmada tekrardan gitti gibi çok şükür.

Ekler

• 1.webp
    1.webp
    46.7 KB · Hit: 12
  • 3.webp
    3.webp
    34.7 KB · Hit: 13
Evet dediğiniz sürüm ile değiştirdim.Bir farklılık oldu hocam onun için sağolun.100 FPS'lerde kasma hissi gitti fakat FPS'i 100'e sabitlememe rağmen 155 lere 110'lara falan çıkıp geri 100'e iniyor.90 FPS'e düşmeyen oyun düşmeye başladı neden? Takılmada tekrardan gitti gibi çok şükür.
Hocam her şeyden önce kafa yapisini degistirmek gerekiyor eskiden ben de böyleydim full fps sayaci takip ede ede oyun oynardim drop yasadim mi stres olurdum 144ün altina düştüğün de üzülurdum falan genel fps degerlerinde sorun yoksa fps sayacini kapat dumduz oyunu oyna ben alıştırdim kendimi arada drop yesem de umurumda olmuyor oynayip geçiyorum çünkü bu psikoloji oyun oynatmiyor adama zevk alamazsin

RTX 4070 1 Click OC 2X 12 GB ekran kartı.
AMD Ryzen 7 7700 3.80GHz işlemci.
CL46+XPG 8 GB DDR5 5600MHz CL46+XPG 8 GB DDR5 5600MHz CL46 toplam 16 GB RAM.
TUF gaming VG27AQ HDR 1440p 2K monitör.
WD Black SN850 1 TB NVMe SSD.
Snowman kule tipi fan kullanıyorum 100TL'lik termal macun ile.
Pro B650M-P anakart.
MSI MAG A650bnl 650W 80 Plus Bronze güç kaynağı.

Sistemim bu şekilde şu an sorunu yaşadıktan sonra tüm parçaları bu hale getirdim ama düzelme olmadı bütün oyunlarda bu sorunu yaşıyorum 144 FPS'den 120 FPS düştüğü anda 30 FPS'lerde oynuyor gibi hissettiriyor anlık bir FPS düşüşü değil sabit 120 olsa bile aynı etkiyi yaratıyor yardımcı olabilecek olursa çok sevinirim.

-V-Sync aç-kapat denedim olmadı.
-G-Sync aç-kapat denedim olmadı.
-DLSS kapatınca 100-110 FPS aralığında kasma hissiyatı oluşturmuyor gibi. Ama dezavantajıda 80-75 FPS'lere kadar düşüyor yine kasma sorunu.
-Spider-Man 2 oyununda oluyor bu arada.
-FPS sabitlemeyide denedim NVIDIA App olsun oyun içi V-Sync olsun.

Benim bildiğim 90 FPS altına düştüğü an kasma hissiyatı oluşur. Mübarek benimki 130'a düştüğü an kasmaya başlıyor.
Monitöründe ghosting olabilir bu da bir ihtimal, Ek olarak monitörünü HDMI ile bağladıysan monitöründen 120hz yararlanabilirsin fps değerini max 120 yaparsan bir ihtimal düzelebilir. Bir de oyunu farklı çözünürlüklerde oynamayı dene.

Dlss swapper ile son sürüm dlss ve son sürüm preset kullan.
Neden 3. parti yazılım öneriyorsun ki Nvidia App den en son .dll sürümü ve preset K ayarlanabiliyor tek tıkla. Swapper oyunun dosyasına müdahale ettiği için online oyunlarda büyük sıkıntı, fakat app dosyayı değiştirmiyor driverdan değiştiriyor çok daha iyi.

Neeeyy 1fps mi kayıp veriyor

Doku 1 FPS etkiliyorsa ne gerek var o kadar Sistem toplamaya zaten 1 FPS fark ediyormuş
Sistem toplamayla alakası yok, sen driver ayarlarından doku kalitesini performansa çek demek istiyorsun ben öyle anladım, bu ayar güncel kartlarda saçmalıktır, yani birkaç fps için görüntüyü çamur yapmaya değmiyor. aksine High quality yaparsan hem oyun daha net oluyor hemde kaybın 1-2FPS oluyor test edebilirsin yada youtubdan bak birsürü videolar var ben kendim test ettim fps düşmedi bile bazı oyunlarda :D

Doku filtresi x16 doku kalitesi Yüksek kalite ayarlıyorum yıllardır sizede öneririm. GTX 1070 kullandığım zamanlarda böyle yapıyodum performans düşmüyordu tarihi eser kartınız yoksa denetim masası ayarlarını boşuna düşürmeyin aksine yükseltin.

Son düzenleme:
İlk zamanlarda çıkar sonra toparlar. Eğer düzelmezse rtss ile de sabitleyin.

Swapperden değiştirdiğin oyunun dosya konumuna girip dlss.dll sürümünü söyler misin bana, eski sürüm destekleyen bir oyun varmı pc de?
Tlou 2 310.1 iken nvidia app ile de açsam daha günceli olmuyor fakat dlss swapper ile 310.3 oluyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,126
Üyeler
183,065
Son üye
gokberkozyurt
Geri