Binaya Fiber çektirme yardımı

Reaksiyon skoru
13
arkadaşlar selamlar, 25 senelik bir apartmanda oturuyorum apartmanın altyapısı çok eski 16 dairelik apartmanda 10 tane port var ve hepsi dolu bu portlardan biriside bana ait.
Ancak diğer daireler bağlatamamakta bağlatmayı denediklerindede tüm binanın interneti gidiyor.
10 metre yanımıza 2 sene önce bir bina yapıldı ve bu bina yapılırken tüm mahalleyi kazıp fiber kabloları döşediler (bu süreçte kıbrısta yaşıyor olduğum için işi çok ciddiye almadım) ancak türkiyeye kalıcı olarak döndüm.
Bahsettiğim binada 200mbps fiber altyapısı bulunuyor. 16 dairenin tamamı fiber çektirme konusunda birlik olmayı başardık. Şuanda binada aktif internet kullanan 10 kişiden 8 tanesi türktelekom 2 taneside netspeed kullanıyor. Eğer altyapı verilirse diğer 6 dairede internet bağlatacak.
Fiber internet altyapı başvurusunu nasıl yapabilirim nasıl yapmalıyım fikirlerinize ihtiyacım var desteklerinizi bekliyorum hocalarım.

Aradaki mesafe bu şekilde

Ekler

• IMG_5358.webp
    IMG_5358.webp
    281.2 KB · Hit: 111
Bütün kat maliklerinden imza alıp fiber istediklerine dair telekoma başvuru yapacaksın ama devamlı gitmen lazım + linkedin sosyal medya aracılığı ile telekom patronuna ulaşacaksın yoksa planlamada yoksa çok zor

Hocam hangi şehir? Sebebini bilmiyorum ama bu aralar baya sıkı çalışıyorlar. Ben zamanında desteğe çok yazmıştım fiber için yıllarca getirmediler, geçen ay herkesin kapısına kadar çektikler. Sosyal medyada da sürekli görüyorum. Hatta başvuru formu gibi bişey açmışlardı insta reklamda çıkmıştı hatırlıyorum. Şansınızı deneyebilirsiniz.

Aradaki mesafe bu şekilde
Fiberde yandan bağlatma yapılamaz normalde fakat kat malikleri ile birlikte toplu başvuru yapacaksınız ancak öyle tabii planlama varsa gelir yoksa geçmiş olsun gelmeyecektir. Yada kendi imkanlarınla kazdırıp çekeceksin benim arkadaşım öyle yapmak zorunda kaldı fiber optik kablo aldı fiber bağlantı noktasına kadar kabloyu kendi çekti anca bağlandı

Hocam hangi şehir? Sebebini bilmiyorum ama bu aralar baya sıkı çalışıyorlar. Ben zamanında desteğe çok yazmıştım fiber için yıllarca getirmediler, geçen ay herkesin kapısına kadar çektikler. Sosyal medyada da sürekli görüyorum. Hatta başvuru formu gibi bişey açmışlardı insta reklamda çıkmıştı hatırlıyorum. Şansınızı deneyebilirsiniz.
Hocam sosyal medyada yaptıkları fiberleri hangi hesaptan paylaşıyorlar? Başvuru formu var mı fiber için?

Hocam sosyal medyada yaptıkları fiberleri hangi hesaptan paylaşıyorlar? Başvuru formu var mı fiber için?
Belirli bir hesap yok, kayseride yaşıyorum ben bu aralar dediğim gibi burda çalışmalar yoğun. Bölgesel reklam veriyorlardı, ben takip etmiyorum normalde ama önüme çıktı birkaç defa.

Osmaniye / Kadirli
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yaşadığım ilçenin telekom müdürü biraz göbek büyütmeyi seven birisi. Açık kapı üzerinden bir dilekçe gönderdim geri dönüşe göre 16 daireden imza toplayıp paşa hazretlerine götüreceğim gelişmelerden haberdar ederim

Bütün kat maliklerinden imza alıp fiber istediklerine dair telekoma başvuru yapacaksın ama devamlı gitmen lazım + linkedin sosyal medya aracılığı ile telekom patronuna ulaşacaksın yoksa planlamada yoksa çok zor
Buna hakimim hocam yani şunu söylemek istiyorum yaşadığım mahalle eski biryer bu binaya yakından çekebilecekleri bir saha dolabı yoktu. Geçen sene kazı yaptılar hatta birazdan fotoğrafınıda ekleyeceğim mahalleye boydan boya yerin altından fiber kablo çekildi. Bu demek oluyorki yandaki yeni yapılan bina için de olsa şuanda mahallemde fiber döşeli ve saha dolabı bulunuyor. Tek yapılması gereken binaya kutu takılması. Bu işlerden biraz anlayan birisiyim binaya kutu takıldıktan sonra bina içi kablolamayı vs. kendim yapacağım.

İşaretle gösterdiğim parke taşlarında göreceğiniz üzere daha önce bunların tamamı sökülüp yerin altından kablo geçirildi.
Burası tam araç kapımızın önü

Ekler

• IMG_5360.webp
    IMG_5360.webp
    334.3 KB · Hit: 41
Son düzenleme:
Arkadaşlar bu arada çok yazıyorum biliyorum ama bizim kendi mağazamız var mağazanın üzerinede 4 kat iznimiz var. Gelecek seneye oraya ev yaptırıp taşınmayı düşünüyoruz. Türk telekom hiç altyapı olmayan binalara fiber çekiyor. Artık yeni binalara vdsl çekilmiyor gibi bir bilgi okudum forumda. Biz bu ev inşaat aşamasındayken ve izinleri tamken başvuru yapsak telekom fiber getirirmi sizce? Şanslıyımki mağazanında 10mt yanında bir binada fiber var ve saha dolabı bizim mağazanın önünde

arkadaşlar selamlar, 25 senelik bir apartmanda oturuyorum apartmanın altyapısı çok eski 16 dairelik apartmanda 10 tane port var ve hepsi dolu bu portlardan biriside bana ait.
Ancak diğer daireler bağlatamamakta bağlatmayı denediklerindede tüm binanın interneti gidiyor.
10 metre yanımıza 2 sene önce bir bina yapıldı ve bu bina yapılırken tüm mahalleyi kazıp fiber kabloları döşediler (bu süreçte kıbrısta yaşıyor olduğum için işi çok ciddiye almadım) ancak türkiyeye kalıcı olarak döndüm.
Bahsettiğim binada 200mbps fiber altyapısı bulunuyor. 16 dairenin tamamı fiber çektirme konusunda birlik olmayı başardık. Şuanda binada aktif internet kullanan 10 kişiden 8 tanesi türktelekom 2 taneside netspeed kullanıyor. Eğer altyapı verilirse diğer 6 dairede internet bağlatacak.
Fiber internet altyapı başvurusunu nasıl yapabilirim nasıl yapmalıyım fikirlerinize ihtiyacım var desteklerinizi bekliyorum hocalarım.
Şöyle bir dilekçe örneği ile başvuru yapabilirsiniz

[Apartman/Site Adm1] Yönetimi
TAdres: Mahalle, Sokak, No, "ice,
Tarih: [gg.aa.yyyyl

Konu: Fiber Internet Altyapmsm Talebi Hakkmnda

Saymn Yetkili,

[Adres bilgisi] adresinde bulunan [Apartman/Site Ad#) olarak, binamn izda halihaz rda
VDSL (bak#r kablo) altyap"is= bulunmakta olup, yüksek hlz ve stabilite ihtiyac lm"zM
karmmlamakta yetersiz kalmaktadmr. Apartman sakinlerimizin büyük çomunlumu uzaktan
emitim, evden çallmima, çevrim içi toplant m lar, diital yaymin platformlar ve dimler vüksek
bant genillii gerektiren hizmetleri etkin biçimde kullanmak istemektedir.

Bu nedenle, binam za fiber internet altyap s in₩ n (FTTH/FTTB) getirilmesini talep
etmekteyiz. Apartman yönetimi olarak bu altyap in₩in kurulmas için gerekli tüm izinleri
vermeye haz₩ir olduMlumuzu bildiririz. Ortak alanlarda yap lacak kablolama i llemleri
için teknik ekibinizin binam zda ke if yapmas in rica ederiz.

Gerelinin yap lmas Wn₩ arz ederiz.

Sayg larlm=zla,
TApartman/Site Adm] Yönetimi

mletimlim:

. Yönetici Adm: [Ad Soyad]
- Telefon: [Telefon Numarasm]
- E-posta: [E-posta Adresi]

"mza:

[Apartman/Site Yöneticisi]

Şöyle bir dilekçe örneği ile başvuru yapabilirsiniz

[Apartman/Site Adm1] Yönetimi
TAdres: Mahalle, Sokak, No, "ice,
Tarih: [gg.aa.yyyyl

Konu: Fiber Internet Altyapmsm Talebi Hakkmnda

Saymn Yetkili,

[Adres bilgisi] adresinde bulunan [Apartman/Site Ad#) olarak, binamn izda halihaz rda
VDSL (bak#r kablo) altyap"is= bulunmakta olup, yüksek hlz ve stabilite ihtiyac lm"zM
karmmlamakta yetersiz kalmaktadmr. Apartman sakinlerimizin büyük çomunlumu uzaktan
emitim, evden çallmima, çevrim içi toplant m lar, diital yaymin platformlar ve dimler vüksek
bant genillii gerektiren hizmetleri etkin biçimde kullanmak istemektedir.

Bu nedenle, binam za fiber internet altyap s in₩ n (FTTH/FTTB) getirilmesini talep
etmekteyiz. Apartman yönetimi olarak bu altyap in₩in kurulmas için gerekli tüm izinleri
vermeye haz₩ir olduMlumuzu bildiririz. Ortak alanlarda yap lacak kablolama i llemleri
için teknik ekibinizin binam zda ke if yapmas in rica ederiz.

Gerelinin yap lmas Wn₩ arz ederiz.

Sayg larlm=zla,
TApartman/Site Adm] Yönetimi

mletimlim:

. Yönetici Adm: [Ad Soyad]
- Telefon: [Telefon Numarasm]
- E-posta: [E-posta Adresi]

"mza:

[Apartman/Site Yöneticisi]
Çok teşekkürler hocam. Ben kendi adıma bir dilekçe göndermiştim eğer olumsuz sonuç çıkarsa bu şekilde yapacağım.
Ayrıca sitemiz 2 apartmandan oluşuyor onlarda aynı durumdan muzdarip. Onların binasınıda işin içine katıp dilekçede yaklaşık 25-30 imza toplayabilirim sizce mantıklı bir seçenek mi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,163,285
Üyeler
184,763
Son üye
murattatoglu
Geri