🔥İndirim Xg2431 blur busters 2.0 sertifikalı 240hz İPS monitör 10.950 TL

XG2431 zaten renk kalitesi açısından vasat bir model. Bunun için almamalıydınız.

Var olmayan donanımsal bir özelliği yazılımla elde etmeye çalışıyorsunuz. O ayarla bir şeyi arttırırken pek çok şeyi bozarsınız. Kalibrasyonlar cihazla yapılır ki yaptığınız kalibrasyon bile değil.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Öyle zaten. Ancak Zowie'nin esprisi o özelliği en iyi yapmasıydı. Ve son yıllarda onun kadar iyi yapıp ondan ucuz veren bir sürü model çıktı. Viewsonic'in, Asus'un vs. Dolayısıyla çoğunlukla önermiyoruz, özellikle de alt bütçede.

Ayrıca bahsettiğiniz netlik ile çözünürlüğün uzaktan yakından alakası yok. O ayarın yaptığı şey hareket bulanıklığını gidermektir. Ekrandaki hareketli nesneleri bulanık görürsünüz monitörün ve gözünüzün çalışma şeklinden dolayı. O ayar ise bu bulanıklığı kaldırır. Detay için şu konuyu okuyunuz:
Tamam kardeşim en iyi sensin en bilgili sensin tavırlara bak sanarsın stephan hawking.

:D
Açıkla bakalım nedenmiş. 3-4 yıllık monitör ve düzenli olarak strobe ile ilgilenenler tarafından alınır. Ben ilk defa duyuyorum 3 yıldır bu monitörü bilmeme rağmen. Öyle kronik diyip yazıp gitme yok. Açıklamazsan yanlış bilgilendirme yiyeceksin.
Foruma beğenmeme tepkisi bu yüzden gelmeli. Ben buna kızgın tepkisi mi atacağım şimdi?
2024 yılında alıp 6 ay süreçde kullandım ardından ekrandan karıncalama vs yapmaya başladı. Amazon ve servis sağolsun kırmayıp iade kabul ettiler. Servis kağıdında kronik arıza diye belirttiler . Evde olmadığım için servis kağıdı atamıyorum fakat geçince atarım.

Reddit ve şikayetvarda benzer şikayet bulunuyor

Uyarı yiyip yemem umrumda değil tavrını düzelt .d
2841.webp

Ekler

• 2841.webp
    2841.webp
    21.9 KB · Hit: 14
360hz oled bile hareket halinde bulanık gözüküyor. Yani 1ms ve daha düşük tepki süresine sahip oledlerde bile hareket halinde bulanık bir görüntü görüyorsunuz. Gtg değeri griden griye tepki süresini ifade ederken mprt de hareket bulanıklığını ifade ediyor. Ne kadar düşük mprt o kadar iyi. Hareket bulanıklığını azaltmanın 2 yolu var. Birincisi yüksek hz değerine sahip monitör almak, ikincisi backlight strobing teknolojisi iyi çalışan bir monitör almak.

Ayrıca eğer tepki süresi kötüyse yüksek hz monitörlerde bulanık gözükebiliyor.

540hz olmasına rağmen olması gerekenden biraz daha bulanık.
Alıntıyı görüntüle

Backlight strobing teknolojisi monitör türüne bağlı olarak, arka ışığına titreşim ekleyerek veya gerçek karelerin arasına siyah kareler ekleyerek hareket bulanıklılığını azaltır. Dyac, pure xp, aim stabilizer, ulmb, elmb, MBR vb isimlendirmelere sahiptir fakat amaç aynı, hareket bulanıklığını azaltmak.
Bu videoyu bu yüzden izlemedim. Bu tarz monitörler çok çok az. Böyle dandirik markaların şu anki teknolojiyle ucuza yapabileceği bir şey değil. Başlığa baktığım an modelin iyi olmadığını anladım zaten.

Millet sanıyor ki 1ms yazıyor oo, 540Hz ooo. Öyle bitmiyor işte o iş. 540Hz demek 2ms'den düşük yenileme döngüsü demek. Yani doğru düzgün 540Hz'de kullanabilmek için en kötü tepki sürelerinin aşağı yukarı 4-5ms olması lazım ki bu da çok çok çok hızlı demek. IPS ile elde edilemeyecek derecede. Asus ya da Zowie sa lak değidli 500Hz modellerini TN çıkardı. Adam 540Hz yapmış, ne ona yetecek kadar hızlı tepki süresi var ne strobe var. Tepki süresi o kadar yetersiz kalmış ki 540Hz için, sanki VA panel gibi simsiyah ghosting yapmış. Sonra sanıyorlar ki aynı modeli ucuza aldık... Şu tarz saçma sapan incelemeler olmamalı.
Tamam kardeşim en iyi sensin en bilgili sensin tavırlara bak sanarsın stephan hawking.
Ben başlatmadım bunu:
yazdığınız şeyleri bilmediğimi düşünmene sebep olan nedir anlamadım. yazdığınız şeyleri biliyorum ve yanlış konuşup yanlış yönlendiriyorsunuz.
Bilmemesine rağmen aldığı ürünü savunmak için yanlış bilgilendirme yaptığımı, yanlış yönlendirdiğimi söylemiş. Ben de gayet de uygun bir üslupla, testleri ve mantıklı açıklamasıyla söylediğinin doğru olmadığını gösterim. Türkiyede 40 kanal 40 forum gezsen bulamayacağınız bilgileri veriyorum.

Konuya katkı yapmayacaksanız susun. Gereksiz mesaj ve uygunsuz üsluptan rapor edyorum.

konudaki monitörü iki yıldır kullanıyorum gayet güzel bir monitör fakat arada rusta girerken ekran karıncalanıyor aynı kabloyu diğer monitöre taktım bi sorun olmadı sorun kabloda da değil

2024 yılında alıp 6 ay süreçde kullandım ardından ekrandan karıncalama vs yapmaya başladı. Amazon ve servis sağolsun kırmayıp iade kabul ettiler. Servis kağıdında kronik arıza diye belirttiler . Evde olmadığım için servis kağıdı atamıyorum fakat geçince atarım.

Reddit ve şikayetvarda benzer şikayet bulunuyor

Uyarı yiyip yemem umrumda değil tavrını düzelt .d
Alıntıyı görüntüle
Her panel bu arızayı verebilir. Çizgi çıkma, noktalanma, görüntü gitmesi sorunları için interneti dolaşırsanız her modelden 50 tane bulabilirsiniz. Kronik demek üretilen ürünlerin çok büyük çoğunluğunda ortaya çıkan sorun demek. Ve bu modelde öyle bir şey yok. Servis "kronik" kelimesini o anlamda ve XG2431 özelinde kullanmamıştır. Standart panel arızası.

360hz oled bile hareket halinde bulanık gözüküyor. Yani 1ms ve daha düşük tepki süresine sahip oledlerde bile hareket halinde bulanık bir görüntü görüyorsunuz. Gtg değeri griden griye tepki süresini ifade ederken mprt de hareket bulanıklığını ifade ediyor. Ne kadar düşük mprt o kadar iyi. Hareket bulanıklığını azaltmanın 2 yolu var. Birincisi yüksek hz değerine sahip monitör almak, ikincisi backlight strobing teknolojisi iyi çalışan bir monitör almak.

Ayrıca eğer tepki süresi kötüyse yüksek hz monitörlerde bulanık gözükebiliyor.

540hz olmasına rağmen olması gerekenden biraz daha bulanık.
Alıntıyı görüntüle

Backlight strobing teknolojisi monitör türüne bağlı olarak, arka ışığına titreşim ekleyerek veya gerçek karelerin arasına siyah kareler ekleyerek hareket bulanıklılığını azaltır. Dyac, pure xp, aim stabilizer, ulmb, elmb, MBR vb isimlendirmelere sahiptir fakat amaç aynı, hareket bulanıklığını azaltmak.
Daha iyi örnek ekleyeyim hocam (@arseyus):
1753365368515.webp

Soldaki strobe + 540Hz LCD iken sağ taraftaki 480Hz OLED. Gördüğünüz üzere LCD olan, OLED olmamasına rağmen daha net yani hareket bulanıklığı daha az. Yani sağ taraftaki 480Hz OLED bile hareket bulanıklığına sahip.

Tabii bu bu kadar basit bir iş değil. OLED'de hareket bulanıklığı var evet ama hiçbir ayar yapmadan açıp bu netliği elde edebiliyorsunuz. Normal monitör yani. LCD + strobe'da ise pek çok ayardan fedekarlık yapıyorsunuz, görüntü kalitesi leş gibi oluyor, parlaklık düşüyor vs. Dolayısıyla gerçekten strobe'a ihtiyaç yoksa (e-spor, ileri düzey oyun) OLED çok daha mantıklıdır.

Son düzenleme:
Her panel bu arızayı verebilir. Çizgi çıkma, noktalanma, görüntü gitmesi sorunları için interneti dolaşırsanız her modelden 50 tane bulabilirsiniz. Kronik demek üretilen ürünlerin çok büyük çoğunluğunda ortaya çıkan sorun demek. Ve bu modelde öyle bir şey yok. Servis "kronik" kelimesini o anlamda ve XG2431 özelinde kullanmamıştır. Standart panel arızası.

Daha iyi örnek ekleyeyim hocam:
Alıntıyı görüntüle

Soldaki strobe + 540Hz LCD iken sağ taraftaki 480Hz OLED. Gördüğünüz üzere LCD olan, OLED olmamasına rağmen daha net yani hareket bulanıklığı daha az. Yani sağ taraftaki 480Hz OLED bile hareket bulanıklığına sahip.

Tabii bu bu kadar basit bir iş değil. OLED'de hareket bulanıklığı var evet ama hiçbir ayar yapmadan açıp bu netliği elde edebiliyorsunuz. Normal monitör yani. LCD + strobe'da ise pek çok ayardan fedekarlık yapıyorsunuz, görüntü kalitesi leş gibi oluyor, parlaklık düşüyor vs. Dolayısıyla gerçekten strobe'a ihtiyaç yoksa (e-spor, ileri düzey oyun) OLED çok daha mantıklıdır.

@arseyus
Bu yüzden zamanında AW2725DF aldım, parlaklık haricinde kayda değer bir eksisini (QD oled dezavantajları hariç) göremedim. Bu sorunlarda zaten düz LCD'den daha az yıpratıcı ve diğer alanlarda bariz üstünlük sağlıyor.

Monitör fiyatı altcoin gibi dalgalı. Alacak olan düşmesini beklesin şaun fiyat yüksek.

Bu yüzden zamanında AW2725DF aldım, parlaklık haricinde kayda değer bir eksisini (QD oled dezavantajları hariç) göremedim. Bu sorunlarda zaten düz LCD'den daha az yıpratıcı ve diğer alanlarda bariz üstünlük sağlıyor.
B en iyi bir MiniLED'i tercih ediyorum OLED'den ziyade. OLED hem çok pahalı hem parlaklık sıkıntı hem ömür sıkıntı hocam. Bende XV272U KV var. İmkan olsa da MiniLED'e geçsek. uygun ama iyi modelleri de var MiniLED'in. "Nedense" Türkiye'ye getirmiyorlar...
Ya da en kötü G6 G65B gibi bir FastVA'ya geçmek istiyorum ama üste çok para gerekiyor işte.

B en iyi bir MiniLED'i tercih ediyorum OLED'den ziyade. OLED hem çok pahalı hem parlaklık sıkıntı hem ömür sıkıntı hocam. Bende XV272U KV var. İmkan olsa da MiniLED'e geçsek. uygun ama iyi modelleri de var MiniLED'in. "Nedense" Türkiye'ye getirmiyorlar...
Ya da en kötü G6 G65B gibi bir FastVA'ya geçmek istiyorum ama üste çok para gerekiyor işte.
Miniled bende düşündüm ama Neo G7 ve Neo g8 hariç TR de düzgün miniled göremedim. 4k da sistemi fazla zorluyor, 32inç desen fazla büyük geliyor bana. El mecbur aw2725df aldım fakat XG27AQDMG'nin fiyatı dell alırken 34k idi. Ben aldıktan 1 ay sonra falan XG27AQDMG 26k bandına düştü ya o çok zoruma gitti.

Birde G6 oled öğrenci indirimiyle 16k civarına satıldıya heralde dedim ben oled aldım ya diğer modeller beleş olacak bu gidişle. :D

Şimdilik böyle devam, eğer 4 yıl gözle görülür yanma olmadan dayanırsa yine oled den devam ederim. 3 yıl zaten yanma garantisi var. Dell de servis konusunda iyi diye biliyorum. Baktım monitör dayanmıyor o günün şartlarına göre başka bir monitöre geçerim.

Şimdilik oledle devam.

bilmiyosan ogren kendi kendine triplere girme adam duzgunce aciklamis ukalalik yapmak yerine dogruyu ogrenip tesekkur edebilirsin
Hocam bu tarz arkadaşları yağlayıp yüzlemezsen diyecekleri hep sen çok biliyorsun, kendini bir şey zannediyor ıvır zıvır oluyor. Hep aynı terane. Ben kendi ağzımla söylüyorum benim aldığımın yarı fiyatına aynı segment monitör satıldı pişmanım diye. Şimdi aynı durum bu arkadaşa olduğu için kabullenemedi heralde.

Ha bende diyebilirim dell Glosy kaplama, renk doğruluğu daha iyi, servis konusunda daha iyi, 3 yıl yanma garantisi var vs ama bunlar yeterli sebepler değil. Aşağı-yukarı aynı seviyedeler ki G6 ve aw2725df deneyip G6'yı daha çok beğendim diyenler görüyorum, parlaklıktan ötürü olsa gerek. Kendimi kandıramam, bu bana ters geliyor.

bilmiyosan ogren kendi kendine triplere girme adam duzgunce aciklamis ukalalik yapmak yerine dogruyu ogrenip tesekkur edebilirsin
Kardeşim taklitmi yapıyorsunuz yoksa gerçekmisiniz zaten monitör renk doğruluğu ile öne çıkan bir monitör değil olayı blur busters peki bu nerde kullanılabilir ? Mesela cs de evet doğru duydun cs de çok iyi işe yarar. Ben ne yazmışım dedimki vibrance verince hafif siyahlar pixelleşiyor daha önce elimden birçok monitör geçti yaşamadım hiçbirinde bu durumu bu monitörüde ucuza arkadaştan aldım fırsat diye yani ana montörüm olduğundan değil. adam yazmışkı bunun için almamalıydınız. adam düzgünce açıklamış diyor adam sorduğum soruya cevap bile vermemiş sen ne anlatıyorsun sanırsan avukatı elemana bak

Aşağı-yukarı aynı seviyedeler ki G6 ve aw2725df deneyip G6'yı daha çok beğendim diyenler görüyorum, parlaklıktan ötürü olsa gerek. Kendimi kandıramam, bu bana ters geliyor.
O kadar para veriyorsam ufak tefek seyler icin de o farki veririm sahsen. bana gore glossy olmasi, en az 5000-6000 TL verilebilecek kadar buyuk bir etken. Direkt olarak deneyimi etkiliyor. Evet ne kadar G6 iyi bir monitor olsa da high-end IPS veya high-end VA bakanlara az daha ekle deyip onerdigimiz entry-level bir OLED monitordur G6. Parasi olana gidip de F/P diye G6 onermem yani. Gercekten OLED butcesi olan adama gider XG27AQDMG veya herhangi bir glossy coatinge sahip muadil OLED modeli oneririm.

Bu arada OLED G6 sogutma olarak da cok iyi bir model degil.

Vibrance verince hafif siyahlar pixelleşiyor daha önce elimden birçok monitör geçti yaşamadım hiçbirinde bu durumu bu monitörüde ucuza arkadaştan aldım fırsat diye yani ana montörüm olduğundan değil.
Vibrance ayarini degistirince zaten bu tur problemler gorulebilir. Kaldi ki monitor arayuzundeki vibrance ayari falan o kadar kurcalanmamasi gereken ayarlar. Var diye illa ellemen gerekmiyor. Parlaklik, kontrast, overdrive ve R-G-B ayari haric hicbir ayar kurcalanmamali.

O kadar para veriyorsam ufak tefek seyler icin de o farki veririm sahsen. bana gore glossy olmasi, en az 5000-6000 TL verilebilecek kadar buyuk bir etken. Direkt olarak deneyimi etkiliyor. Evet ne kadar G6 iyi bir monitor olsa da high-end IPS veya high-end VA bakanlara onerdigimiz entry-level bir OLED monitor. Parasi olana gidip de F/P diye G6 onermem yani. Gercekten OLED butcesi olan adama gider XG27AQDMG veya herhangi bir glossy coatinge sahip muadil OLED modeli oneririm.

Bu arada OLED G6 sogutma olarak da cok iyi bir model degil.
Hocam dell de %100 parlaklık bile yapsam görüntü gözlerimi yorarken veya iyi durmazken samsung g6 da 50'ye kadar parlaklık ayarı var ve 20 de bile daha parlak duruyor diye yorumlar yapılıyor. Bu çok garibime gitti. Arada max 40 nit farklılık var fakat %100 parlaklıkta bile samsung'un stok ayarlarından veya daha düşük parlaklığa ayarladığınızda bile nasıl kötü gözüküyor çözemedim. Dell de srgb modu hariç otomatik parlaklık ayarlayıcı var, bunu kapatamıyoruz. Bundan mı kaynaklı bilmiyorum ama millet G6'yı dell'den daha çok beğeniyor, hatta beğenmeyi geçtim dell kullananlar beğenmediğini söyleyip iade ediyor. Monitöre özgü ayrı bir sorun falan mı var diyeceğim internette bununla alakalı bir sorun göremedim.

Psikolojik olarak bekleyip XG27AQDMG alsaydım çok mu farklı olurdu diye düşünüyorum bu yüzden.

G6 için birde şöyle bir kullanıcı yorumu gördüm. Çinli bir arkadaş g6 ve aw2725df'nin içini açmış, soğutma olarak G6 sıvı soğutmadan ötürü daha iyi soğutma çözümüne sahipmiş ve hareket olarak en net bu model gösteriyormuş. Kaynak paylaşmasını istedim de kendi de hatırlamıyor. İlginç ilginç yorumlar görüyorum aklımı karıştırdı, beğenmeyenlerin monitör bilgisi zayıf ama önemli olan göz sonuçta. Direkt kullanıp beğenmiyorlar.

Rtings de tepki süresi kıyaslamasına baktığımda dell daha iyi gözüküyor ama neye göre daha iyi dedi bilmiyorum, belkide yabancı video olduğu için yanlış anladı arkadaş.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,154,114
Üyeler
183,526
Son üye
doresondesu
Geri