Am5 sistem toplama ve öneri

gavanoz

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
221
Bütçe
70000
Merhaba arkadaşlar am5 sisteme geçmeyi düşünüyorum ve şuana kadar almayı düşündüğüm parçalar bu şekilde. Önerebileceğiniz başka bişey var mı? Ekran kartımı idarelik rx6800xt kullanmayı düşünüyorum bir süre. Ekran kartı değiştirirken psu değiştirmeyi düşünüyorum. Elimde olan psu
Cooler Master MWE 700W 80+

Ekler

• IMG_2373.webp
    IMG_2373.webp
    38 KB · Hit: 44
Güzel sistem toplamışsın. Ekran kartına göre PSU değiştirirsin dediğin gibi. Almışken PSU yu yüksek W al ki ileride upgrade yaparsın.

Güzel sistem toplamışsın. Ekran kartına göre PSU değiştirirsin dediğin gibi. Almışken PSU yu yüksek W al ki ileride upgrade yaparsın.

Benim aklımdaki psu da bu hocam artık milli psu muz da bu oldu sanırım. Hocam birde bu anakart yeterli olur mu aynı fiyat bandında daha iyi olabilecek anakart var mıdır pek emin olamadım.

B850 de alınabilir bildiğim üzere soket harici x870 ile aralarında çok da bir fark yok ama bütçeniz varsa tabii daha uygun olur, işlemci zaten güncel en iyi oyun işlemcisi bu sisteme bir 5080 yakışır

Benim aklımdaki psu da bu hocam artık milli psu muz da bu oldu sanırım. Hocam birde bu anakart yeterli olur mu aynı fiyat bandında daha iyi olabilecek anakart var mıdır pek emin olamadım.
Bunu alabilirsin.

B850 de alınabilir bildiğim üzere soket harici x870 ile aralarında çok da bir fark yok ama bütçeniz varsa tabii daha uygun olur, işlemci zaten güncel en iyi oyun işlemcisi bu sisteme bir 5080 yakışır
Aynı marka sadece b850 mi hocam ileride işlemci/ram vs yükseltmek istersem sıkıntı yaşamak istemem ve bir süre de thermalright phantom spirit 120 kullanacağım gibi görünüyor sıvı soğutucu almadan yeterli olur mu?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bunu alabilirsin.
6000mhz destek diyor ramlerde sorun çıkarır mı?

Aynı marka sadece b850 mi hocam ileride işlemci/ram vs yükseltmek istersem sıkıntı yaşamak istemem ve bir süre de thermalright phantom spirit 120 kullanacağım gibi görünüyor sıvı soğutucu almadan yeterli olur mu?

850 chipsetler eski değil hocam yeni jenarasyon emin olun sizi de uzun süre götürür arı olarak mhz konusunda 6000mhz den sonra fark yaratıcak mhz 7400 seviyesidir o da aman aman bir fark yaratmıyor bence B850 Tuf alabilirsiniz

görüntü seviyorsanız akvaryum kasalar uygundur yok ben serinlik performansı istiyorum diyorsanız mesh kasalar iyidir asus tavsiyem, lianli ler gereksiz pahalı

sıvı soğutucu almadan gayet yeterli olur phantom spirit 120'lerin çok güzel modelleri var, siyah, gri, beyaz ve lcdleri olan istediğinizi seçebilirsiniz. Sıvı soğutucu alacaksanız minimum 360mm alın ki fark yaratsın ama phantom spirit 120 kaliteli bir soğutucudur bu da işinizi görür, sıvı tercih edecekseniz artic veyahut thermalte tavsiyemdir.

sıvı soğutucu almadan gayet yeterli olur phantom spirit 120'lerin çok güzel modelleri var, siyah, gri, beyaz ve lcdleri olan istediğinizi seçebilirsiniz. Sıvı soğutucu alacaksanız minimum 360mm alın ki fark yaratsın ama phantom spirit 120 kaliteli bir soğutucudur bu da işinizi görür, sıvı tercih edecekseniz artic veyahut thermalte tavsiyemdir.
Hocam zaten sabah bu soğutucuyu değiştirirken elimde olan ddr4 sistem çöp oldu eski soğutucuyu çıkarıp yenisini yani thermalright ı takacakken işlemciyle beraber çıktı yamuldu pinler düzelttim fakat anakarttaki işlemci yuvası kırıldı iyice gitti bende işlemciyide çöpe attım o kadar uğraştıktan sonra 😅 yani en azından diyorum daha hiç kullanmadım zaten hem bütçeden biraz kısıp kasa için fanlara yönelirim ödemesi bitincede hepsinin ekran kartı psu sıvı soğutma alırım

Merhaba arkadaşlar am5 sisteme geçmeyi düşünüyorum ve şuana kadar almayı düşündüğüm parçalar bu şekilde. Önerebileceğiniz başka bişey var mı? Ekran kartımı idarelik rx6800xt kullanmayı düşünüyorum bir süre. Ekran kartı değiştirirken psu değiştirmeyi düşünüyorum. Elimde olan psu

yakın zamanda hemen hemen aynı sistemi topladım çok da memnunum ama güç kaynağı konusunda imkanın varsa +80 plat tavsiye ederim malum Türkiye şartları parçalar hiç de ucuz değil ve güç kaynağı sistemin en öneli parçası bana göre

yakın zamanda hemen hemen aynı sistemi topladım çok da memnunum ama güç kaynağı konusunda imkanın varsa +80 plat tavsiye ederim malum Türkiye şartları parçalar hiç de ucuz değil ve güç kaynağı sistemin en öneli parçası bana göre
Hocam bende aynı şeyi düşünüyorum fakat aniden olan bir durum olduğu için bi yönden bütçem kısıtlı ve gidipte giriş seviye bileşenler de almak istemiyorum. Bu yüzden en azından 3-5 ay idare edip devamını da ondan sonrasında almayı düşünüyorum. Zaten baktığımda 700w psu da fazlasıyla yeteceğini düşünüyorum ekran kartım 6800xt olarak devam edeceğim bir süre ekran kartı değiştireceğim zaman onuda değiştirmeyi düşünüyorum

870 ile ekstra gelen usb portları falan kullanmayacaksan ona 15k vereceğine şunu alman daha mantıklı olur
PCIE 5.0 zaten butun 850/870 lerde var, VRM soğutucu bloğu, m2 soğutucuları, faz ve yeterli m2 slotları olduktan sonra kullanmayacağın özelliklere 3-4 bin fazla vermeye gerek yok bence

Geri