Ryzen 5 7600 1080p çözünürlükte ekran kartı önerisi

B4HADİR

80+
Reaksiyon skoru
2
Bütçe
25000
Sistem özellikleri
Anakart: Asus PRIME B650M-R DDR5
İşlemci:Ryzen 5 7600
Ram:XPC LANCER 16gb DDR5 6000MT/s
Sıvı soğutma:CORELIQUID A13 240
PSU:550w
bu sistemde 1080p de valorant csgo rainbowsix ve apex oynamayı planlıyorum öneri ekran kartı ve m2ssd önerir misiniz

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
9060xt alıp kalanla psu ve m2 ssd alırdım ben olsam.
5070 de alınabilir ama bütçenin tamamını harcaman gerekir.
Belirttiğin bütçe ile hepsini almak zorundaysan en mantıklısı 9060xt

9060xt alıp kalanla psu ve m2 ssd alırdım ben olsam.
5070 de alınabilir ama bütçenin tamamını harcaman gerekir.
Belirttiğin bütçe ile hepsini almak zorundaysan en mantıklısı 9060xt
dediğim gibi sadece fps uyunları oynuyorum genel olarak belki gta6 cıkarsa onu oynarım hikayeli oyun max 6 7 tane oynarım birde benim kasa dar 2 fanlı kart olursa daha iyi olur 3 fanlı ile 2 fanlı ekran kartları aradsın de ne fark var

dediğim gibi sadece fps uyunları oynuyorum genel olarak belki gta6 cıkarsa onu oynarım hikayeli oyun max 6 7 tane oynarım birde benim kasa dar 2 fanlı kart olursa daha iyi olur 3 fanlı ile 2 fanlı ekran kartları aradsın de ne fark var
Sadece soğutma farkı var. Ama örnek asusun 2 fanlı ekran kartı gigabytenin 3 fanlı ekran kartından daha iyi soğutabiliyor. Markada önemli biraz. İnternette kesin karşılaştırması vardır. Ama tek farkı sıcaklık. Birde ses farkı oluyor da önemsiz.

Sadece soğutma farkı var. Ama örnek asusun 2 fanlı ekran kartı gigabytenin 3 fanlı ekran kartından daha iyi soğutabiliyor. Markada önemli biraz. İnternette kesin karşılaştırması vardır. Ama tek farkı sıcaklık. Birde ses farkı oluyor da önemsiz.
peki hocam hangi markaları önerirsiniz psu m2 ekran kartı olarak

kesinlikle 9060xt alınmalı bu bütçede kalan paraya da ben olsam bi güç kaynağı yükseltmesi yapardım.
ortalam bi 16gb 9060xt'yi 15-18k arası bulabilirsiniz geriye 7k gibi bir bütçe kalıyor o bütçe için de ben ssd olarak https://www.amazon.com.tr/dp/B09MJN...333&creativeASIN=B09MJN35SL&linkCode=asn&th=1
güç kaynağı olarak da en kötü ihtimalle bi 650w fsp öneririm
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

kesinlikle 9060xt alınmalı bu bütçede kalan paraya da ben olsam bi güç kaynağı yükseltmesi yapardım.
ortalam bi 16gb 9060xt'yi 15-18k arası bulabilirsiniz geriye 7k gibi bir bütçe kalıyor o bütçe için de ben ssd olarak https://www.amazon.com.tr/dp/B09MJN...333&creativeASIN=B09MJN35SL&linkCode=asn&th=1
biraz daha harcamak istersen 750w 80+ gold sertifikalı bu psu'yu baya övüyorlar ve kullanıcı yorumu olarak da çok iyi ben de kasayı toplarken şuanki güç kaynağımla arasında kalıp moduler olmasından dolayı msi'yı seçmiştim ancak bu da gayet iyi bir güç kaynağı.

biraz daha harcamak istersen 750w 80+ gold sertifikalı bu psu'yu baya övüyorlar ve kullanıcı yorumu olarak da çok iyi ben de kasayı toplarken şuanki güç kaynağımla arasında kalıp moduler olmasından dolayı msi'yı seçmiştim ancak bu da gayet iyi bir güç kaynağı.

peki hocam hangi markaları önerirsiniz psu m2 ekran kartı olarak
Ekran kartı markası olarak da sapphire'in nitro+ modelleri asus'un prime ve tuf modellerini önerebilirim uygun fiyata bulunduğu takdirde 2 fanlı modeller de tercih edilebilir sapphire'in pulse modelleri gibi bugün 16gb'i 15000₺ seviyesine kadar düşmüştü yanlış hatırlamıyorsam vatan'ın %20 indirim kodu kampanyasında. Böyle kampanyalar kovalanıp güzel bir 9060xt alınabilir bu bütçede

Son düzenleme:
aynı psu'yu xpg'nin kasasıyla almak da istersen şöyle de bir şey buldum bu arada

Ekran kartı markası olarak da sapphire'in nitro+ modelleri asus'un prime ve tuf modellerini önerebilirim uygun fiyata bulunduğu takdirde 2 fanlı modeller de tercih edilebilir sapphire'in pulse modelleri gibi bugün 16gb'i 15000₺ seviyesine kadar düşmüştü yanlış hatırlamıyorsam vatan'ın %20 indirim kodu kampanyasında. Böyle kampanyalar kovalanıp güzel bir 9060xt alınabilir bu bütçed
Öncelikle uzun mesajın için teşekkür ederim 2.el SAPPHIRE RX770XT NITRO PLUS buldum eğer kasayı değiştirip bu kartı kullansam nasıl olur 9060xt sıfırı ile aynı fiyatta kutusu yok garantisi devam etmektetmiş 14.500 yazmış fiyatına sizce nasıl?

Son düzenleme:
Sistem özellikleri
bu sistemde 1080p de valorant csgo rainbowsix ve apex oynamayı planlıyorum öneri ekran kartı ve m2ssd önerir misiniz
550w ile olmaz güncel bir psu çözümü + ekran kartı daha mantıklı olacaktır
9600xt + 750w psu ile yola devam edebilirsiniz.

Sistem özellikleri
5060Tİ öneririm

Öncelikle uzun mesajın için teşekkür ederim 2.el SAPPHIRE RX770XT NITRO PLUS buldum eğer kasayı değiştirip bu kartı kullansam nasıl olur 9060xt sıfırı ile aynı fiyatta kutusu yok garantisi devam etmektetmiş 14.500 yazmış fiyatına sizce nasıl?
9060xt 7700xt ile ayni performansta hem sifir hem guncel almakta her zaman fayda var 14500 ikinci el bi karta verilmez bence 16gb 9060xt indirimlerle 16 civarina bulunuyorken. edit:hatta bazi oyunlarda 9060xt daha da performansli.

9060xt 7700xt ile ayni performansta hem sifir hem guncel almakta her zaman fayda var 14500 ikinci el bi karta verilmez bence 16gb 9060xt indirimlerle 16 civarina bulunuyorken. edit:hatta bazi oyunlarda 9060xt daha da performansli.
Anladım hocam çok teşekkürmederim sistemi 2 3 aya anca dizerim borçlarım var onlar olmasa şimdi alırdım ama insallah param olduğunfa indirime girer hem kasada değişmek istiyorum benim kasa dar metretle ölçtüm 30cm uzunluğu Ekran kartı modeli olarakta 9060xt asus tuf cok güzel duruyor ama nitro+ aralarında fiyat farkı yok ondan nitro+ olan modeli alıcağım yardımınız için teşekkür ederim son olarak kasa önerir seniz cok sevinirim hocam

Geri