Valorant yeni güncelleme nasıl etkiledi

Tmm Reis bi bakım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Reis kaç fps alıyon
Hocam polgında botlar yokken 1300FPS, botlar varken 900FPS, rankedda 600 max, 450 minimum.

UE4'te de aynıydı şuanda aynı.

tek sorun bendemi . fps 400-500 den. 250 lere düştü ve galiba Coil whine yaptı. Kasadan garip ses geliyor

tek sorun bendemi . fps 400-500 den. 250 lere düştü ve galiba Coil whine yaptı. Kasadan garip ses geliyor
Güncelleme ile CoilWhine biribirinden çok farklı ve alakasız konular, artı olarak fps düştüyse coilwhine zaten olmaz, genel olarak ya güçlü kartlarda olur yada absürt fps alıyorsan olur.

Poligonda yapıyor mesela bende coilwhine ama rankedda yapmıyor.

Kare hızıda önemli bir çok oyunda yükleme ekranı gelince mesela yapar genel olarak çückü kilit koymuyorlar genel olarak, yükleme ekranında kilitli oyunlarda var tabii veya valorant gibi menüde, oyun içinde veya alttabda alacağın kare hızını kendin ayarladığın oyunlarda var.

ayarlar ne reis peki
Hocam işin aslı, Custom OS + Bıos Tweak + Tuned 6000MHz Ram + Morepowertool ıle ekran kartı o.c. + en düşük ayarlar. Bu şekilde 6600'ün benim için şuan yetmediği oyun yok ne online tarafta ne de hikayeli tarafta Şubat'tan bu yana askerden geldiğimden beri, RDR2, Cyberpunk 2077, God of War (2018) ve şimdide Dying Light 2 oynuyorum, oyunlar 1080p yüksek ayarlarda (Ultra değil) rahat kaldırıyor, kaldırmayanda da Dying Light gibi FSR açıyorum, FG'ye ihtiyaç bile duymuyoru. Online oyunlarda ise Valo, Rainbow Six, Apex ve CS gibi zaten en düşükte olduğu için hepsinde min 300 alıyorum, en düşük Apex'te alıyorum 300 o yüzden min 300 dedim, Apex'te de sınır var yoksa daha yüksek alırım biraz daha. Kasımda RX 6600 bende 3.senesine giricek, DDR5 sistemde Kasımda bende 2.senesine girecek, memnunum şuan, aç gözlülük yok GTA 6 PC'ye gelene kadar bu sistemle devam sonrası nasipte ne varsa :D

Bana yeten bir şeyi değiştirmeme gerek yok yani yok 3D işlemci alıyım online oyunlarda 2000fps'im olsun yok 5080 alıyım hikayeli oyunda 150fps olsun vs. ne yapayım hikayeli oyunda 150 fps'yi 80-90 kafi, online oyunda da zaten yeterli fps'in fazlasını alıyorum.

DDR5 sistemede geçmezdim DDR4'te iyi sistemim olsaydı ama 10400F vardı daha çıktığı zaman almıştım hemen ve yetmiyordu, 5600 veya 5700X3D falan olsa DDR4'te kalırdım biraz daha :D

Param var şükür ama doyumsuzluk yok buda güzel bir şey

Şuan tek eksiğim GTA V Enhanced dışında ki oyunlarda RTX açamamak bazen içimi burkuyor nedeni ise 5 fps almak değil, RTX merak edip iyi grafiklerde oynamak istiyorum arada rtx perileri geliyor ama daha zamanı var bu kart biraz daha yorulsun sonra geçeriz yeni nesil amd veya nvidiaya

Son düzenleme:
Hocam işin aslı, Custom OS + Bıos Tweak + Tuned 6000MHz Ram + Morepowertool ıle ekran kartı o.c. + en düşük ayarlar. Bu şekilde 6600'ün benim için şuan yetmediği oyun yok ne online tarafta ne de hikayeli tarafta Şubat'tan bu yana askerden geldiğimden beri, RDR2, Cyberpunk 2077, God of War (2018) ve şimdide Dying Light 2 oynuyorum, oyunlar 1080p yüksek ayarlarda (Ultra değil) rahat kaldırıyor, kaldırmayanda da Dying Light gibi FSR açıyorum, FG'ye ihtiyaç bile duymuyoru. Online oyunlarda ise Valo, Rainbow Six, Apex ve CS gibi zaten en düşükte olduğu için hepsinde min 300 alıyorum, en düşük Apex'te alıyorum 300 o yüzden min 300 dedim, Apex'te de sınır var yoksa daha yüksek alırım biraz daha. Kasımda RX 6600 bende 3.senesine giricek, DDR5 sistemde Kasımda bende 2.senesine girecek, memnunum şuan, aç gözlülük yok GTA 6 PC'ye gelene kadar bu sistemle devam sonrası nasipte ne varsa :D

Bana yeten bir şeyi değiştirmeme gerek yok yani yok 3D işlemci alıyım online oyunlarda 2000fps'im olsun yok 5080 alıyım hikayeli oyunda 150fps olsun vs. ne yapayım hikayeli oyunda 150 fps'yi 80-90 kafi, online oyunda da zaten yeterli fps'in fazlasını alıyorum.

DDR5 sistemede geçmezdim DDR4'te iyi sistemim olsaydı ama 10400F vardı daha çıktığı zaman almıştım hemen ve yetmiyordu, 5600 veya 5700X3D falan olsa DDR4'te kalırdım biraz daha :D

Param var şükür ama doyumsuzluk yok buda güzel bir şey
2. el 6600xt alcam sanırım elimde bosta 12100f varda ona bişey yapıyım diyom bence oda çok kotu olmaz ya 12100f cokta iyi değilde idare eder diye dusunuyom

Hocam ben şuan 6600 ekran kartını morepowertool ile 180 watt'ta çalıştırıyorum bu saydığım oyunlarda 6600xt ve 7600xt ile aynı performansı alıyorum neredeyse sizde 6600xt alırsanız yukarıda anlattığım şekilde oynarsınız oyunları sadece işlemci zayıf kalır biraz o kadar ama iader eder sizi baya BENCE

Hocam ben şuan 6600 ekran kartını morepowertool ile 180 watt'ta çalıştırıyorum bu saydığım oyunlarda 6600xt ve 7600xt ile aynı performansı alıyorum neredeyse sizde 6600xt alırsanız yukarıda anlattığım şekilde oynarsınız oyunları sadece işlemci zayıf kalır biraz o kadar ama iader eder sizi baya BENCE
ben şuan o morepowertulu yapabilirmiyim

Hocam her ekran kartına gidecek bir şey değil ve güç limitlerini ayarlıyoruz karta ciddi hasar verebilir. Bende Sapphire Pulse RX 6600 var, 140W TDP şeklinde tasarlanmış, referans kart ise 130W TDP, fakat AMD Software üzerinden 100Watt +%20 ile de maksimum 120Watt'ta çalışıyor buda aşırı performans ve güç kaybı demek benim için 140Watt kaldıran kartı 120Watt ile sınırlamak ben 180Watt'a ayarladım ama furmark dışında bu güçlere çıkmıyor genelde 140W altında kalıyor buda aslında limitletirini zorlamadığım anlamına gelıyor ama her türlü 120W'tan fazla performans veriyor ve isterse de 180W'ta kadar çıkabiliyor limiti kaldırmış gibi oldum yani

Ama dediğim gibi iyi bir araştırma ve test lazım, yavaş yavaş adım adım giderek fakat sıkıntı olabilir ya driver çöker ya sürekli hata verir yada donanımsal bir sorun olur o yüzden önermiyorum

Bilinçli yspılması ve bilgi birikimi lazım biraz direk güç limitini arttırınca performans artıyor evet ama ısı değerleri, voltaj değerleri ve TDC limit amper max değerleride önemli bu işlemi yaparken

Bu işin sapığı olucaksınız, oynaşmaktan çekinmiceksiniz sonrası zaten ip söküğü gibi geliyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,158,650
Üyeler
184,036
Son üye
Harman
Geri