🔥İndirim Koş bir de kupon geldi. Erazer 4060 27.499 TL / 4070 35.499 TL / 5060 44.999 TL

Bu mesajda 105W G870 ile 75W Erazer Deputiy karşılaştırmışsınız. Ne kadar fiyat o kadar köfte, G870 de 28 29K fiyatlara düştü zaten ama 1 sene önce bu da 27K fiyatlara kadar düşmüş ve güncel. Haliyle 75W vermişler tam 4060 peformansı beklememek gerek.
Linke tiklayip baksaydin neyi kiyasladigimi gorurdun.
100w 4070 ile 120 watt 4060i kiyasladim.4060 ocli haliyle bir tik önde.Bu rezilliktir.

valla bu fakir kardeşiniz için çağ atlama oldu bu 4060 li erazer. 2060 lı msi kullanıyorum yıllardır. 28 bin tl ye mis gibi oldu. konuyu açan arkadaşa çok teşekkür ederim. sorun çıkarsa da, o bizim sorunumuz. siz niye bu kadar dertlendiniz 😀
Güzel bir yükseltme olmuş.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

100w 4070 ile 120 watt 4060i kiyasladim.4060 ocli haliyle bir tik önde.Bu rezilliktir.
120W 4060 mı ? 🤣
Siz 4060 laptop oyun testlerine bir bakın 4060'ın 110W 115W'ı gectiği 1 2 oyun harici neredeyse yok. Render için diyorsanız saniye farkı skorlarda da puan farkı yaratabilir. OC değil oc olmayan versiyonlarını karşılaştırdım yani attığınız video zaten konu ile alakasız onu baz almıyorum. 75W Erazer konuşuyor herkes 10 sayfadır sen 100W 4070 120W 4060 diyorsun. 105W Casper, 75 ise erazer. Sen istediğin oc yap o kart 75W ile 100W güç çeken kartla nasıl eşit olacak verdiğin örnek tamamen saçma.

Nvidia w düşürmeye çalışıyor 60 serisinde bunlar yükseltmeye çalışıyor. Adam Acer nitro'nun en baba modeliyle erazer karşılaştırıyor. Erazer 75W ekran kartı ile geliyor. Casper ile karşılaştırsan anlayacağım ama o bile saçma. Millet 4060 aldığını sanıyor diyor bir de, fiyatı baz alarak yorum yaparsak birazda sevinirim. Casper'ın GPU gücü Erazer'den yüksek, dediğiniz nitrolarda piyasadaki çoğu 4060 laptoptan yüksek skor alıyor. Ama o skor farkı 4060 ile 4050 arası kadar yüksek bir fark değil 45W değiller sonuçta.

Paylaştığınız testlerin skor puanları i gpu puanını da içeriyordu sanırım o puanlara işlemci de dahil olabilir. AVG temp. bile skor etkiliyor o testte yanılmıyorsam.

Son düzenleme:
Ben sizin dediğinizi anladım ama masaüstü 4060 bile 115W çekiyor oyun testinde. Ekran kartını en iyi test edebildiğimiz test alanı furmark bence. Haliyle bunu baz alarak konuşuyorum. 120W ve üstünü laptopta çekmek için OC yapmak gerekiyor. OC ise zaten bütçe laptoplarında yapılmaz çünkü soğutmalar buna müsait değil. Bir de bir kişi render yapmak için almıyorsa bu tarz cihazları oyun cihazı olduğundan oyun testleri ilgilendiriyor genelde kullanıcıyı. Haliyle bu yüzden 4060 power per fps için bir ton içerik var ve 90W yeterli diyorlar. Haliyle bunun üstü bana ütopik geliyor zaten masaüstü gpu olan 4060 bile oyunlarda en baba 115W kullanıyor, haliyle 120W çektirmek için OC vs. yapmak lazım diye düşünüyorum laptoplarda. Bu da sizin artık değerlerinizin normal 4060 laptopun üzerinde olduğunu gösteriyor. Yani 75W nasıl 4060 gücüne tam erişemeyecekse 120W'ta fazla bence 4060 laptop için.

Siz bütçe konuşulan konuda mercedes kıyaslaması yapıyorsunuz aslında. Erazer'i gidip Acer Nitro V15, MSI thin GF63, MSI Cyborg, Acer Nitro V16, Victus 15 gibi modeller ile kıyaslamanız lazım. Klasmanı bu, Casper dediğiniz laptopun modeli de G870 105W bu modelin Erazer'ın klasmanı ile markalar harici bir alakası yok. Örnekleriniz çok bağımsız konuyla. Casper g870 180W adaptörle geliyorsa Erazer daha düşük adaptör gönderecek bu adil bir kıyaslama mı ? Şimdi 75W Gpu ile 105W gpu ile kıyaslamak adil mi ? Bu nasıl öneri veya eleştiri. Sırf Casper diye yaptığınız muamele beni benden aldı. Özel bir Casper takıntılığı var. LOQ bile 170W adaptörle geliyor ekran kartı 140W (yersen). LOQ ile G870 kıyaslamasını anlarım ama 75W GPU Erazer'in adaptörünün 180W ve üstü gelme ihtimali bile yok.

Kendinizce bir şeyler düşünüyorsunuz millette olay çıkacak diye size yanıt bile vermekten kaçınıyor. Allah'tan konuda 1 2 kişi dediklerimi söylemiş.

Son düzenleme:
Güzel bir yükseltme olmuş.

120W 4060 mı ? 🤣
Siz 4060 laptop oyun testlerine bir bakın 4060'ın 110W 115W'ı gectiği 1 2 oyun harici neredeyse yok. Render için diyorsanız saniye farkı skorlarda da puan farkı yaratabilir. OC değil oc olmayan versiyonlarını karşılaştırdım yani attığınız video zaten konu ile alakasız onu baz almıyorum. 75W Erazer konuşuyor herkes 10 sayfadır sen 100W 4070 120W 4060 diyorsun. 105W Casper, 75 ise erazer. Sen istediğin oc yap o kart 75W ile 100W güç çeken kartla nasıl eşit olacak verdiğin örnek tamamen saçma.

Nvidia w düşürmeye çalışıyor 60 serisinde bunlar yükseltmeye çalışıyor. Adam Acer nitro'nun en baba modeliyle erazer karşılaştırıyor. Erazer 75W ekran kartı ile geliyor. Casper ile karşılaştırsan anlayacağım ama o bile saçma. Millet 4060 aldığını sanıyor diyor bir de, fiyatı baz alarak yorum yaparsak birazda sevinirim. Casper'ın GPU gücü Erazer'den yüksek, dediğiniz nitrolarda piyasadaki çoğu 4060 laptoptan yüksek skor alıyor. Ama o skor farkı 4060 ile 4050 arası kadar yüksek bir fark değil 45W değiller sonuçta.

Paylaştığınız testlerin skor puanları i gpu puanını da içeriyordu sanırım o puanlara işlemci de dahil olabilir. AVG temp. bile skor etkiliyor o testte yanılmıyorsam.
Alakası yok timespy grafik skoru yazdim link attim açıp incelenebilir. O test oyun testleriyle gayet paralel gpu son gücünü çekiyor gayet tutarlı bir test. 100watt 4070 de indirimde ve gayet konuşuluyor. Piyasadaki g870 ile birlikte en en kötü model daha kötüsü yok.Hicbir savunulacak tarafi yok fiyatınin uygun olmasinin avantaji yok 4070 fiyatindan daha ucuza 34e vatanda 4060 tuf a16 satildi ve kat kat iyi cihaz.
Baska kelime bulamıyorum alanlara saygisizlik olacak ama deputy ve excalibur kesinlikle çöp cihazlar uzak durulmalı.

Alakası yok timespy grafik skoru yazdim link attim açıp incelenebilir. O test oyun testleriyle gayet paralel gpu son gücünü çekiyor gayet tutarlı bir test. 100watt 4070 de indirimde ve gayet konuşuluyor. Piyasadaki g870 ile birlikte en en kötü model daha kötüsü yok.Hicbir savunulacak tarafi yok fiyatınin uygun olmasinin avantaji yok 4070 fiyatindan daha ucuza 34e vatanda 4060 tuf a16 satildi ve kat kat iyi cihaz.
Baska kelime bulamıyorum alanlara saygisizlik olacak ama deputy ve excalibur kesinlikle çöp cihazlar uzak durulmalı.
Alakası olmayan şey sizin karşılaştırma şekliniz. Modelleri kullanmamanıza rağmen sadece skorları baz alarak iyi olup olmadığını anlattığınız aşırı belli oluyor. Benimde yazdığım saygısızlık olacak ama gidip Erazer önerilen konuda Casper ile örnek verene ben takıntılı derim çünkü ne anakart aynı, ne kasa ne de gpu ham gücü aynı. Hiçbir alakaları yok, tek alakası sizin kullanıp yorum yapana çöp diyecek olan çöp takıntınız. Bu tarz model karşılaştıran kişilerden uzak durulmalı. her şey skordan ibaret olsa HP Victus hall sensörü sorununa, LOQ anakart yanma sorununa ve battery drain sorununa kimse takılmazdı bu kadar. İstediğin skoru at o laptop kusurlu ise mutlu etmez kullanıcıyı. Gidip 75W olan laptopu bir ton klasmanına ait Acer Nitro V15, MSI thin GF63, MSI Cyborg, Acer Nitro V16, Victus 15 tonla cihaz varken 105W G870 örneğini vereni ciddiye alamam.

Fiyat olarakta aynı değiller bu indirimlerden sonra zaten.

İnsanlar aynı yanılgıya casperlarda da düşüyolar. Bakıyorlar böyle fiyata 5060 yok direk alıyolar ama aldıkları 5060 değil farkında değiller.
.

Gidip 170W adaptör veren LOQ'a bu kadar takılmadınız sayenizde anakart sorunları battery drain sorunları cirit atıyor. Kötü cihaz klasmanınız o kadar dar görüşlü ki Excalibur ve Erazer pencerenizden daha çıkamamışsınız. Zaten çıkamazsınız da eleştirmesi en kolay markaları seçiyorsunuz.

Son düzenleme:
Ben casperla deputyi kiyaslamadim ki. Deputynin 4070 gösterip 4060oc performansi vermesini, insanlarin bu fiyata 4070 mi olur diye alakasiz gaza gelmemesi gerektiğini kendi kullandığım 4060la direk karsilastirarak gosterdim. Ve ayni gaza gelme olayinin casper 5060ta da yasandigini o cihaza da gereksiz hypelanmamak gerektiğini belirttim.
Tldr cok uzundu okumadim editi: Dandirik zartzurt marka 4070 alacaginiza bilindik kronigi olmayan 4060i HER türlü tercih edin.

Ben casperla deputyi kiyaslamadim ki. Deputynin 4070 gösterip 4060oc performansi vermesini, insanlarin bu fiyata 4070 mi olur diye alakasiz gaza gelmemesi gerektiğini kendi kullandığım 4060la direk karsilastirarak gosterdim. Ve ayni gaza gelme olayinin casper 5060ta da yasandigini o cihaza da gereksiz hypelanmamak gerektiğini belirttim.
Ben karşılaştırdın dedim sonra sizin böyle cevap vereceğinizi anlayınca örnek verdiğiniz deyip mesajımı düzenledim. Model adı dahi vermemeniz zaten gelecek cevaptan veya tartışamadan kaçındığınızı gösteriyor.

Tldr cok uzundu okumadim editi: Dandirik zartzurt marka 4070 alacaginiza bilindik kronigi olmayan 4060i HER türlü tercih edin.
Mantıksız mesaj yazmıyorsunuz ama alakasız modelleri kıyaslıyorsunuz. HP Victus 16 ile Erazer Deputiy tofaş ile mercedes farkı kadar uzak birbirine. Skor paylaştığınız mesajınızdan bahsediyorum burada. Sonra da altına Casper yazmışsınız, Casper'ın kasası metalik alışım bir kere o yüzden kasa benzemiyor, adaptörler aynıymış sanırım (kanıt yok). Gpu ham güçleri farklı, termal sistem tamamen farklı, paneller tamamen farklı. Haliyle bu kadar fazla fark varken örneklerin hepsi bana hatalı geliyor. ya fiyatı yakın diye örnek verdiniz ya da ikisinin de dissini atıyorsunuz. Erazer Lenovo'nun yan markası zaten, Casper yerli marka. İkisi de güzel demiyorum ama alakasız oldukları ortada verdiğiniz örneklerin. 3+3 = 6 Erazer konusunda Casper örneği vermek en az 105W Gpu ile 75W gpu karşılaştırmak kadar saçmaydı. Bahsettiğiniz 100W 4070 modeli içinde olsa böyle bu.

Skorları yazıp laptop karşılaştırmak yanlış değil ama tek başına yeterli de değil. Uzun kullanımda termal tasarımları, ram slotları, ssd slotları, paneli ve panel nit değeri, kronik sorunları, kasanın malzemesi, fanların konumu, gpu ham performansı vs. çok fark eden unusurlar.

Erazer ile karşılaştırabileceğiniz modeller belli. Victus 15, MSI Cyborg, Nitro V15 vs. onların skorları ile karşılaştırın veya örnekler verin daha mantıklı.

Son düzenleme:
HP Victus 16, Casper G870 satılırken Erazer zaten piyasada yoktu Türkiye'de. Sonradan gelen bir marka, haliyle karşılaştırmanız bana garip geliyor. Bırakın kullanıcılar bu konuda rahatlıkla konuşsun önersin, marka daha Türkiyede çok yeni. Yurt dışında çoktandır var biliyorum oradaki kaynaklardan kalite konusunda endişeler var ama ülkemizde bir süre kullanılsın kronik sorunu çıkınca o zaman eleştirinizi yaparsınız. Dandirik zarzut marka alın almayın bu sizin özgürlüğünüze kalmış kimse bu ürün ucuz olmasa almaz merak etmeyin. Bu marka için Türkiyede bu kadar sert konuşmak bana halen erken geliyor.

Casper takıntınız var zaten o belli, ona da bir şey diyemeyeceğim yukarıda dediklerim yeterlidir, o marka bayadır var.

İndirimi kaçırmışız, şu anki fiyatları oldukça tatsız.

üretici firma medion medionda lenovonun alt kuruluşu
Alan arkadaşlar sakın yanlış anlamasın bende diyorum ki Erazer markası Medion un Medion Alman markası ama Erazer Alman malı kadar kaliteli değil meğersen işin içinde Lenovo varmış. Bilgilendirme için teşekkür ederim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,750
Üyeler
183,159
Son üye
Wyrox35
Geri