İşlemcimi kısıp ekran kartını arttırmam daha mı mantıklı ?

Hocam işlemci kullanan oyunlar için 5600g düşük kalıyor gunumuzde.Vramın önemi yok diye biliyorum o konuda kas gücü onemli kas gucünede tam yetemiyor fazla bir darbogaz olmuyor ancak dedigim gibi işlemci agirlikli oyunlarda fps degerlerim çok iyi degil.O yuzden islemciyo yüksek tutun bence
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Igpu nun driverlerini sildim herhalde 9060i kullaniyordur pc zannetmiyorum islemcininkini kullandiğinı
Biostan kapatmak daha sağlıklı bir çözüm ben konu sahibi değilim :D bende 7500f var yeteceğini düşünüyorum zaten

hocam Ryzen 5 9600x ya da ryzen 7 7800x3d alıp 9070 xt çekicem.
Bütçeye göre karar vereceğim.
Yüksek ihtimal 9600x alırım.Saolun.

Harici kart takınca devre dışı kalmaya ayarlı oluyor genelde default olarak. Görev yöneticisinde veya aygıt yöneticisinde dahili kartı görmüyorsan zaten devre dışı kalmıştır.
Görüntü bağdaştırıcılarda sadece 9060xt gözüküyordu olmus mu demek bu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Videosu vardır internette marka modeli nedir
Ascrok B550M

Harici kart takınca devre dışı kalmaya ayarlı oluyor genelde default olarak. Görev yöneticisinde veya aygıt yöneticisinde dahili kartı görmüyorsan zaten devre dışı kalmıştır.
Sürücüsünü sildiyse aktifte olabilir gerçi o zaman görüntüyü vermemesi gerek dediğin gibi de bakalım yine de çözüme

Sürücüsünü sildiyse aktifte olabilir gerçi o zaman görüntüyü vermemesi gerek dediğin gibi de bakalım yine de çözüme
Sürücü olmasa bile aygıt yöneticisinde temel bağdaştırıcı olarak gözükür. Sürücü silme ihtimali de pek yok AMD sürücüsü kuracağı için iki kartı da görür o sürücü.

Sürücü olmasa bile aygıt yöneticisinde temel bağdaştırıcı olarak gözükür. Sürücü silme ihtimali de pek yok AMD sürücüsü kuracağı için iki kartı da görür o sürücü.
Hala gözükmüyor diyor ama yapsın ya bir şey olmaz zaten kapalı

Hala gözükmüyor diyor ama yapsın ya bir şey olmaz zaten kapalı
Daima kapalı, daima açık ve sadece başka GPU yoksa açık şeklinde 3 ayar oluyor genelde, son dediğim de default olarak seçili oluyor ama anakartta default olarak daima açık seçiliyse başka GPU yoksa açık moduna alınabilir, daima kapalıyı önermem.

Daima kapalı, daima açık ve sadece başka GPU yoksa açık şeklinde 3 ayar oluyor genelde, son dediğim de default olarak seçili oluyor ama anakartta default olarak daima açık seçiliyse başka GPU yoksa açık moduna alınabilir, daima kapalıyı önermem.
Hocam şimdi göruntu bağdaştiricılarda sadece 9060xt gözüküyor olmuş mu demek yani

Yorumlar fena bağırttı :kekw:

Yok neymiş 9600x den 7600x e düşme 9070 XT ile devam et, yok 9070 XT de 5070 Ti ile kapışıyor, yok Ryzen 7 serisi al :DDDD

Yahu cidden herkes her konuda bilgi sahibi olmamalı ya cidden.

Arkadaşım gerekirse git 7500F e düş ama 9070 XT den 5070 Ti a mutlaka geç. Bak elinde 9070 XT Aorus elite olan biri olarak söylüyorum bunları evet güçlü kart ama kesinlikle bir 5070 Ti değil, teknoloji fakiri.

Hiç bir halt bilmeyen çoluk çocuğun 9600x lafına bakıp gidip de 5070 Ti den vazgeçme, 9600x dediğin işlemci 7600X i geçtim düz 7600 ile neredeyse birebir aynı işlemciler. Techpowerup ın incelemesinde 4090 gibi bir GPU ile dahi 9600x ve 7600 arasında 2K da 4 fps anca oynuyor kaldı ki sen 4090 kullanmıcan. Ryzen 7700x yada 9700x de aynı şekilde senin setup ın için aşırı gereksiz CPU lar boşa masraf, israf.

Senin o çözünürlükte yapacağın en ama en mantıklı senaryo 7500F yada 7600 + 5070 Ti. İşlemciden 2-3 fps kazanacam diye 5070 Ti dan 9070 XT ye düşen adama gülerler.

average-fps-2560-1440.webp

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,728
Üyeler
183,882
Son üye
Lee Asperseas
Geri