Steamda bissürü oyunum var ama fifadan başka oyun oynamıyorum ??

tabii canım dolar kurundan aldım hesabı doldurdum koçum ben bu hesap geçen yıl bomboştu 11 sene önce açtığım hesap gezerken buldum doldurdum içini paşam bak işine sen aklın ermiyor boş boş konuşma beleş oyun olduğu kadar sağlam oyunda dolu paşam istersen gel birde lol ve valorant hesabımı göstereyim kaç tane 5090 parası basmışım görelim oyunlara ?
Tamam anime profili yegenim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

valorant hesabımı göstereyim
Valorant oynayan çocuksun işine kardeşim

Kardeşim ben 9060xt ile 700 oyunun 600 ünü beleş digerlerini 3 dolar max 25 30 dolara aldıgı oyunlarla hava atan kardeşlerimle oynamıyorum

Görüntülü gelsene minik sevimli kardeşim seni uyutayım
ayrıca 2500-3000 oyun olsa ne olacak koçum napayım 5090 alıp hepsini mi oynayayım paşam ? Sana mı sorcam hangi ekran kartı alıp kullancamı koçum ?

Dopamin bağımlılığı dediğim şey aslında beyninin ödül sistemine fazla yüklenmesi. FIFA’da gol attığında ya da bir oyunda kazandığında beynin dopamin salgılıyor ve bu sana “başardım” hissi veriyor. Bunu sürekli tekrar ettiğinde beynin o yüksek seviyeye alışıyor ve artık normal şeylerden keyif alamıyorsun.

Sadece FIFA değil, rekabetçi oyun oynayan çoğu kişi böyle. Sürekli aynı şeyi yapıp neden sıkılmadığını sanıyorsun? Çünkü kazanmak egonu besliyor. 5v5 ya da 1v1 fark etmez, maç kazandığında sadece oyunu değil, kendine "onlardan iyiyim" mesajını veriyorsun. Kaybedince de suç sende değil; kol bozuktur ya da takım kötüdür. Ama bu döngü bir süre sonra seni yiyor. Kazanmak artık yetmiyor, kaybettiğinde öfke ve intikam hissiyle yanıyorsun. Bu seni zincir gibi oyuna bağlıyor.

Ve diyelim ki egonu bastırdın, yine de hikayeli oyunlara ilgin yok. Çünkü beynin hızlı tüketime alıştı. Insta, TikTok, X... Sürekli kısa içerikler tüketiyorsun. Oyunlardaki hikaye anlatımına katlanamıyorsun. Çünkü sonucu görmek yeterli, yolun kendisi sıkıcı geliyor. Tutorial atlanıyor, cutscene geçiliyor, diyalog okunmuyor; çünkü beynin tek bir şey istiyor, Ödül!

Bir noktadan sonra bu sadece oyunla kalmıyor. Kitap okuyamıyorsun, filmde sahne atlıyorsun, bir şeye odaklanamıyorsun. Çünkü dopamin barın hep yüksek. Normal hayattaki küçük zevkler bile sana yavan geliyor. Sonra diyorsun ki: “Oyunlardan sıkıldım, hiçbir şey tat vermiyor.” E tabii vermez. Sürekli zirvede yaşarsan düz yol sana çukur gibi gelir.

Bir tek ben mi böyleyim diye düşünme, bir çok kişi seninle aynı durumda. Birazı bunu kabul ediyor, bir çoğu ise reddediyor. Oynadığı oyunda en iyi olduğu düşünmek, bu aciz durumdan daha havalı çünkü. Hayatımın 14 yılından fazlasını rekabetçi oyunlarla hibe etmiş birisi olarak söylüyorum. Eğer bu durumdan para kazanılmayacaksa, rekabetçi oyunlar seni, kendi halinin en kötü versiyonuna dönüştürüyor. Umarım mesajımı sonuna kadar okumayı başarmışsındır. Eğer satırları atladıysan ya da doğrudan cümlenin sonuna baktıysan mesajdaki haklılık payım sence de 2 katına çıkmaz mı?
Hocam en baştan sonuna kadar okuduk ve o kadar haklı ve güzel söylemişsinizki hayran kaldım. Günümüzün özeti gerçekten. Neyse ki hiç rekabetçi oyun oyna(ya)mıyorum internetten dolayı. En azından artışı var. :) dediğiniz gibi ig tiktok falan odak süresini aşırı kısaltıyor. Bunu def etmek aşmak için ne önerirsiniz? Tam tersine uzatmak için? Hayatımızı nasıl düzene sokup bu kilit döngüden kurtulabiliriz?

ayrıca 2500-3000 oyun olsa ne olacak koçum napayım 5090 alıp hepsini mi oynayayım paşam ? Sana mı sorcam hangi ekran kartı alıp kullancamı koçum ?
Evet yegenim 9060xt ile 3k oyun diyorsun gördük zaten oyunlarıda 3k oyun diye hava atma birdaha rezil olursun yegenim hepsi boş beleş oyunlar😄

Tamam anime profili yegenim

Valorant oynayan çocuksun işine kardeşim
yok hala neyin kafasını yaşıyorsun paşam sen onu anlamış değilim millet buraya hava atmayamı yazıyor bir şeyleri ? benden kat be kat zengin dolu sisteme ve hesaplara sahip insanlar var. Herkesin kendi keyfi bu benim 6. setup dostum boş boş konuşma bana geçen seneden beri 6 sistem değiştirdim kafama göre

Evet yegenim 9060xt ile 3k oyun diyorsun gördük zaten oyunlarıda 3k oyun diye hava atma birdaha rezil olursun yegenim hepsi boş beleş oyunlar😄
5090 almasakta olur hani dostum unlost gibi fps rekorumu kıralım illa çok oyun var diye ?

yok hala neyin kafasını yaşıyorsun paşam sen onu anlamış değilim millet buraya hava atmayamı yazıyor bir şeyleri ? benden kat be kat zengin dolu sisteme ve hesaplara sahip insanlar var. Herkesin kendi keyfi bu benim 6. setup dostum boş boş konuşma bana geçen seneden beri 6 sistem değiştirdim kafama göre
Tamam yegenim canım 3k oyun yazan sendin zaten tamam canım tamam cigerim tamam yegenim?

yaşça ufaksın hala efeleniyorsun be kardeşim boş boş konuşmaktan başka bir şey yapmıyorsun bak işine devam et

Tamam yegenim canım 3k oyun yazan sendin zaten tamam canım tamam cigerim tamam yegenim?
3 k oyun var da hangi birini oynucam kardeşim kafan mı iyi senin ömür mü yeter bana kerameti max 10 oyun yetiyor ama koleksiyon yapmacağım anlamına gelmiyor bu can sıkıldıkça başka oyuna geçiyorum

Oğlum gel diyorum istediğin platformda görüntülü konuşalım😄
ya bak koçum işine ağzımı bozdurcan boş boş konuşuyorsun sallayıp duruyorsun daha çocuksun bak işine

ya bak koçum işine ağzımı bozdurcan boş boş konuşuyorsun sallayıp duruyorsun daha çocuksun bak işin
Valorant oynayan çocuksun burada atar yapıyorsun oglum etiketleme eger konuşacaksan adam gibi platformu ve hesabı söyle oradan konuşalım koçum

Valorant oynayan çocuksun burada atar yapıyorsun oglum etiketleme eger konuşacaksan adam gibi platformu ve hesabı söyle oradan konuşalım koçum
sen git roblox oyna paşam hadi

Geri