Steamda bissürü oyunum var ama fifadan başka oyun oynamıyorum ??

kanka biraz açıl yeni dünyaya
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

kanka sen ne tarz oyunlar seviyorsun beraber oynayalım
7 days to day aslında tam benim kafa oyunum o tarz olan açık dünyada özgür oyunlar daha ilgimi çekiyor pubg vb

Dopamin bağımlılığı dediğim şey aslında beyninin ödül sistemine fazla yüklenmesi. FIFA’da gol attığında ya da bir oyunda kazandığında beynin dopamin salgılıyor ve bu sana “başardım” hissi veriyor. Bunu sürekli tekrar ettiğinde beynin o yüksek seviyeye alışıyor ve artık normal şeylerden keyif alamıyorsun.

Sadece FIFA değil, rekabetçi oyun oynayan çoğu kişi böyle. Sürekli aynı şeyi yapıp neden sıkılmadığını sanıyorsun? Çünkü kazanmak egonu besliyor. 5v5 ya da 1v1 fark etmez, maç kazandığında sadece oyunu değil, kendine "onlardan iyiyim" mesajını veriyorsun. Kaybedince de suç sende değil; kol bozuktur ya da takım kötüdür. Ama bu döngü bir süre sonra seni yiyor. Kazanmak artık yetmiyor, kaybettiğinde öfke ve intikam hissiyle yanıyorsun. Bu seni zincir gibi oyuna bağlıyor.

Ve diyelim ki egonu bastırdın, yine de hikayeli oyunlara ilgin yok. Çünkü beynin hızlı tüketime alıştı. Insta, TikTok, X... Sürekli kısa içerikler tüketiyorsun. Oyunlardaki hikaye anlatımına katlanamıyorsun. Çünkü sonucu görmek yeterli, yolun kendisi sıkıcı geliyor. Tutorial atlanıyor, cutscene geçiliyor, diyalog okunmuyor; çünkü beynin tek bir şey istiyor, Ödül!

Bir noktadan sonra bu sadece oyunla kalmıyor. Kitap okuyamıyorsun, filmde sahne atlıyorsun, bir şeye odaklanamıyorsun. Çünkü dopamin barın hep yüksek. Normal hayattaki küçük zevkler bile sana yavan geliyor. Sonra diyorsun ki: “Oyunlardan sıkıldım, hiçbir şey tat vermiyor.” E tabii vermez. Sürekli zirvede yaşarsan düz yol sana çukur gibi gelir.

Bir tek ben mi böyleyim diye düşünme, bir çok kişi seninle aynı durumda. Birazı bunu kabul ediyor, bir çoğu ise reddediyor. Oynadığı oyunda en iyi olduğu düşünmek, bu aciz durumdan daha havalı çünkü. Hayatımın 14 yılından fazlasını rekabetçi oyunlarla hibe etmiş birisi olarak söylüyorum. Eğer bu durumdan para kazanılmayacaksa, rekabetçi oyunlar seni, kendi halinin en kötü versiyonuna dönüştürüyor. Umarım mesajımı sonuna kadar okumayı başarmışsındır. Eğer satırları atladıysan ya da doğrudan cümlenin sonuna baktıysan mesajdaki haklılık payım sence de 2 katına çıkmaz mı?
Kral özet gecsene dopamin yetmiyor 😁😁

Valla 9 yıldır Warframe oynuyorum, keyif almadığım an yok tabi oynarsam, bazen hiç giresim yok. O da oyun içeriği kalmadı veya böyle raid fln yok. Destinity 2 oynasam en kötü raid atardım herhalde ama o da ayrı para tuzağı fln herhalde

Geri