Öneri Anakart chipset farkları ne işe yarar

B850m aorus ve b650m aorus
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Pcie gen 4 olması şüphelendiriyor yoksa b650 aorus elitede kararlıyımda
Faz yapısı aynı gibi ikisi de 12 fazlı. m2 slotları da yaklaşık aynı 2 slot var biri Gen4 biri Gen5 şeklinde. Tek göze çarpan ciddi fark B850 de ekran kartının Gen5 diğerinde Gen4 olması. Fiyat farkına göre düşünülebilir ciddi fiyat farkı varsa B650 alınabilir ama fiyat farkı abartı değilse ekran kartında Gen5 olsa iyi olur bence.

Şimdiki Max Bütçen Ne ?
Hocam bütçe değil mesela siz onu anlamadınız. Normalde ben 8k ya b650m aorus elite alacağımda. Pcie gen 4 diye düşündürüyor. Seneye 5070 super geçebilirim diye. Eğer zorla pcie 5 al diyorsanız zorlayıp b850 aorus elite zorlarım

Faz yapısı aynı gibi ikisi de 12 fazlı. m2 slotları da yaklaşık aynı 2 slot var biri Gen4 biri Gen5 şeklinde. Tek göze çarpan ciddi fark B850 de ekran kartının Gen5 diğerinde Gen4 olması. Fiyat farkına göre düşünülebilir ciddi fiyat farkı varsa B650 alınabilir ama fiyat farkı abartı değilse ekran kartında Gen5 olsa iyi olur bence.
4000tl civarı fark var şuan 4060ti var ama seneye 5070 super geçebilirim

Hocam bütçe değil mesela siz onu anlamadınız. Normalde ben 8k ya b650m aorus elite alacağımda. Pcie gen 4 diye düşündürüyor. Seneye 5070 super geçebilirim diye. Eğer zorla pcie 5 al diyorsanız zorlayıp b850 aorus elite zorlarım

Alacaktın Bunu Zamanında :)

Alacaktın Bunu Zamanında :)
Msi almam hocam gigabyte devam

B850 olan atx miş hocam

4 bin çokmuş akakçeden bakınca 1500 gibi bir fark vardı, o durumda B650 alınabilir bence.

Msi almam hocam gigabyte devam

B850 olan atx miş hocam
ATX olanda fazladan bir tane daha Gen4 destekli M2 slotu var toplam 3 tane yani, faz yapısı da biraz daha güçlü 14 fazlı. Bütçe zorlanmayacaksa güzel anakart.

Tam olarak hangi modelleri?

10400 iyi fiyat bu modele, normalde daha pahalıydı.

B850 plus ile karıştırmışım Plus düşse alınır da bu zayıf biraz.
beni ilgilendiren kisimlarinda pek bi zayiflik gotemedim hocam 80A ile 6 faz olsa yine en iyi am5 islemciyi besleyecek Birtek 2ve3. M2sinde pasif sogutma yok bir de wifi 7 yok bence başka da eksigi yok plustan

ATX olanda fazladan bir tane daha Gen4 destekli M2 slotu var toplam 3 tane yani, faz yapısı da biraz daha güçlü 14 fazlı. Bütçe zorlanmayacaksa güzel anakart.
Ya bütçe sıkıntı değilde adam akıllı hiçbir sitede stok yok

Bu b850 plus mu b850 aorus mu peki?

beni ilgilendiren kisimlarinda pek bi zayiflik gotemedim hocam 80A ile 6 faz olsa yine en iyi am5 islemciyi besleyecek Birtek 2ve3. M2sinde pasif sogutma yok bir de wifi 7 yok bence başka da eksigi yok plustan
Bu paralar verilmişken de 8 faz alınmaz bence, yetmeyeceği için değil ama daha ucuz modellerde zaten 8 faz var ortalama 1000 lira fazla verip M2 soğutuculu ve 14 fazlı Plusu almak çok daha mantıklı kalıyor.

Geri