Ankart Seçimi Tavsiye ve Öneri

santi1905

80+
Reaksiyon skoru
0
Selamlar herkese,

Uzun zaman sonra kendime bir sistem toplamaya başladım. İşlemci olarak 7800X3D kullanacağım. Ekran kartı olarak 5070 Ti — belki biraz daha bekleyip super alabilirim. Anakart seçimi konusunda çok kararsız kaldım. Bundan önceki PC’im i5-8400 / GTX 1060 kombinasyonuydu. Anlayacağınız, uzun yıllardır kullanıyorum. Burada kafama takılan şu: %90 oyun oynayacağım bir PC’de anakarta ne kadar bütçe ayırmalıyım? Fazla para vermek istemiyorum ama görsel olarak tatmin etmesini istiyorum. Chipset olarak B850’ye karar verdim. X870 yüksek, B650 biraz düşük kalıyor. Sizce anakarta 10–12k vermek benim için overpay mi?
Düşündüğüm modeller:
  • MSI MAG B850M Mortar
  • GIGABYTE B850 AORUS ELITE WIFI7 (B850M Modelide olabilir)
  • ASUS TUF Gaming B850M-PLUS
Ne alacağımı bilmiyorum, kafam çorba oldu :) Tüm bu B850 chipset’li modelleri bırakıp B650 mi almalıyım? Tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum, iyi forumlar :)

Bak şimdi anakartta dikkat etmen gerekenleri söyleyim ona göre seç. Vrm faz sayısı. 10-20 arası iyidir. 20 overkilldir ama işlemci yükseltmeye açıktır. Vrm ve diğer yerlerdeki soğutma blokları. Bloklar önemli, anakart daha stabil çalışır. Toplam m2 slot sayısı, en az 2 olmalı. 3 olursa çok iyi. M2 slotlarından biri gen 5 olursa iyi olur olmasa da olur. 4 ram slotu olmalı. Toplam fan ve argb pin sayısı önemli. Bana kalırsa 5 fan 2 argb pini olmalı. Son olarak biraz da seksi olmalı ama o kişisel zevke girer. Bios flashback özelliği olursa da iyi olur. Herhangi bir sorunda kart çöp olmaz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bence senin senaryoda 7-10 k arası 10-15 fazlı, soğutma bloğu fena olmayan 2 m2 slotu olan herhangi bir kart işini rahat görür. İşlemci yükseltme de yapabilirsin ilerde.

Bak şimdi anakartta dikkat etmen gerekenleri söyleyim ona göre seç. Vrm faz sayısı. 10-20 arası iyidir. 20 overkilldir ama işlemci yükseltmeye açıktır. Vrm ve diğer yerlerdeki soğutma blokları. Bloklar önemli, anakart daha stabil çalışır. Toplam m2 slot sayısı, en az 2 olmalı. 3 olursa çok iyi. M2 slotlarından biri gen 5 olursa iyi olur olmasa da olur. 4 ram slotu olmalı. Toplam fan ve argb pin sayısı önemli. Bana kalırsa 5 fan 2 argb pini olmalı. Son olarak biraz da seksi olmalı ama o kişisel zevke girer. Bios flashback özelliği olursa da iyi olur. Herhangi bir sorunda kart çöp olmaz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bence senin senaryoda 7-10 k arası 10-15 fazlı, soğutma bloğu fena olmayan 2 m2 slotu olan herhangi bir kart işini rahat görür. İşlemci yükseltme de yapabilirsin ilerde.
Çok güzel özetlemişsin hocam, teşekkür ederim

peki hocam sizce hangisi ben yine seçemedim :) gigabyte hakkında iyi şeyler okumadım pek ama kağıt üzerinde iyi duruyorlar baya
  • MSI MAG B850M Mortar

Merhabalar anakart alırken özellikleri en üst seviyede almanı tavsiye ederim. Uzun süreli kullanımlarda ufak upgreda lerle daha ıyı performanslar alabilirsin.

Merhabalar anakart alırken özellikleri en üst seviyede almanı tavsiye ederim. Uzun süreli kullanımlarda ufak upgreda lerle daha ıyı performanslar alabilirsin.
En üst seviyeden kasıt ne? Mesela ASUS’ta ROG, Gigabyte’ta Aorus ya da MSI’da MEG gibi mi?

peki hocam sizce hangisi ben yine seçemedim :) gigabyte hakkında iyi şeyler okumadım pek ama kağıt üzerinde iyi duruyorlar baya
  • MSI MAG B850M Mortar

Ben gigabyte alırdım. Donanım olarak daha iyi. Tipi de daha iyi. Yazılıma laf etmişler argb kullanmak için o konuyu bilmiyorum. Rgb sevmiyorum ben kasamda.

Bunun seçimini kendin yap .Ben msı tercih ediyorum. Asusun ürünleride iyi. Marka sana kalmış ve kullanıcı yorumlarını dikkate alırsın.
Markayı sormadım aslında, marka içerisindeki en üst segmenti mi al demek istedin onu sormak istedim

Geri