Vatandaki kasanın fiyatı baya iyi mi yoksa bana mı öyle geliyor?

Anakartı z serisi falan.
Kasa da kötü değil galiba.
Fırsat mıdır?

İyi sistem, konusu açılmıştı. Almayı düşünürsen soğutucuyu 200TL farkla kule tipi yap ve isteğe bağlı olarak RAMi de 1500TL farkla 2x16 yap.

Anakartı z serisi falan.
Fırsat mıdır?

İyi sistem alayım uzun yıllar parçadını değiştirmeyeyim sistemi çünkü işlemci değişmek için falan yeni anakart lazım ama bu işlemci de gayet güçlü ramleri değiştirmek lazım ölü ramler var ve bu işlemciui soğutmak içinde iyi bir kule fan

İyi sistem alayım uzun yıllar parçadını değiştirmeyeyim sistemi çünkü işlemci değişmek için falan yeni anakart lazım ama bu işlemci de gayet güçlü ramleri değiştirmek lazım ölü ramler var ve bu işlemciui soğutmak içinde iyi bir kule fan
kreatif iş yapanlar için intel güzel seçenek.
ben de 14600k aldım. ilerde de değiştirirsem komple anakartla değiştiririm dedim dandik bir anakartla birlikte hazır sistem aldım.
multicoreda eşdeğeri 9700x çünkü.

Anakartı z serisi falan.
Fırsat mıdır?

başlıyorum eleştiriye o koydukları beş para etmez soğutucu o işlemciyi imkanı yok soğutamaz bu bir ikincisi z790 kouyoyursun ram 32 gb olmuyor üstüne 6000mhz koyup cl48 koyuyorsun bu iki üçüncüsü ssd de DRAM DE yok böyle
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Anakartı z serisi falan.
Fırsat mıdır?

kısaca bu sisteme 2k soğutucu parası ekle güzel bir ram ile değişse iyi olur özelleştirmeden ssd bence artık dramsiz olmamalı en azından bu seviye sistem için

b
Anakartı z serisi falan.
Fırsat mıdır?

birde 14. nesil işlemciler fırın gibi çalışıyordu bu dahil mi bilmiyorum ama

Anakartı z serisi falan.
Fırsat mıdır?

chatgptye göre

❓i5-14600KF Bu Sorunlu Serilerde mi?

✅ Cevap:

• i5-14600KF, aslında i5-13600KF'nin çok hafif frekans artırılmış versiyonudur (refresh).
  • Aynı mimari, aynı TDP, aynı güç sınırları
  • Bu yüzden soğutmaya dikkat edilmezse yük altında 90°C+ sıcaklıklar görebilir

🔍 Sonuç:

i5-14600KF'nin kendisi bir "skandal" işlemci değil, ama Intel’in genel yaklaşımının parçası. Yani:

“Yeni nesil” diye tanıtılsa da, ısınma ve güç tüketimi açısından eski sorunları taşıyor.

Eğer bu işlemciyi kullanıyorsan veya almayı düşünüyorsan:

• Güçlü bir soğutucu şart
  • BIOS’tan PL1/PL2 güç sınırlarını elle ayarlamak faydalı olabilir
  • Gerekirse hafif undervolt yapılabilir
O ısınan işlemciler arasında varmış

başlıyorum eleştiriye o koydukları beş para etmez soğutucu o işlemciyi imkanı yok soğutamaz bu bir ikincisi z790 kouyoyursun ram 32 gb olmuyor üstüne 6000mhz koyup cl48 koyuyorsun bu iki üçüncüsü ssd de DRAM DE yok böyle

kısaca bu sisteme 2k soğutucu parası ekle güzel bir ram ile değişse iyi olur özelleştirmeden ssd bence artık dramsiz olmamalı en azından bu seviye sistem için
Bu 16gb ram koyma olayını yapmayan site yok deliriyorum.
Bir de ikincisini mecbur alacaklar diye 1x16gb koyuyorlar. Madem 16gb yeter diyosun o zaman 2x8 koy bak bakalım satabiliyo musun.

Vatan da H serisi kartlardan palet palet getirtti her sisteme takıyor heralde diyordum Z görünce şaşırdım. Bu sistemin falsoları sonradan kolayca değiştirilebilir şeyler sanki.

Bu 16gb ram koyma olayını yapmayan site yok deliriyorum.
Bir de ikincisini mecbur alacaklar diye 1x16gb koyuyorlar. Madem 16gb yeter diyosun o zaman 2x8 koy bak bakalım satabiliyo musun.

Vatan da H serisi kartlardan palet palet getirtti her sisteme takıyor heralde diyordum Z görünce şaşırdım. Bu sistemin falsoları sonradan kolayca değiştirilebilir şeyler sanki.
e yani ama sonradan masraf ederim dersen olur bu arada 360 mm almak dha sağlıklı o soğutucuya sanki ağır işler yapacaksa

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,509
Üyeler
183,847
Son üye
bexonway
Geri