Sistem tek seferde boot etmiyor

3d adaptive gel üstteki 1 saati 10 dk yap start
Hocam kusura bakmayın hava baya bozdu şimşek fln çakıyor alt yapımdan dolayı modem yanmasın diye fişi söktüm her şeyi ama teste herhangi. Bir sorun oluşmadı 365w civarı çekti ara ara ama ekran kartını kullanmadı gibi sanki

Ekler

• IMG_1697.webp
    IMG_1697.webp
    902.8 KB · Hit: 19
Hocam kusura bakmayın hava baya bozdu şimşek fln çakıyor alt yapımdan dolayı modem yanmasın diye fişi söktüm her şeyi ama teste herhangi. Bir sorun oluşmadı 365w civarı çekti ara ara ama ekran kartını kullanmadı gibi sanki
365 çektiğine emin misin? Sağ altta 70,5 yazıyor

En üstte 365 civarları gördü bir kaç defa ama yanlıştır diye düşünüyorum
Sistem çökmediğine göre kartta Sorun yok bios postta takılıyorsun en son ne zaman format attın?

hiç hatırlamıyorum hocam internetten dolayı atasımda gelmiyor scannow fln yapsak acaba işe yarar mı ?
İşe yaramaz sen bios post atarken vgada takılı kalıyorsun

Bios post dediğiniz tam olarak ne oluyor hocam tekrar bios update yapsak yada sıfırlasak fln düzelme ihtimali var mı ?
Bios post sen kasadaki tuşa bastığın anda pcnin windowsu açana kadar geçen sürede yaptığı işlemlere deniyor Önce bios ışığı yanıp biosu boot ediyor o sırasıyla ram vga depolama check edip sistemi açıyor ez debug ledde var 4 led zaten sırayla geçer en son söner pc açılır. Son sürüm demiştin sanmıyorum sorunu ben anlayamadım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

@Armi3067 baksana bi Belki yakalarsın Sen sorunu

İlkel yöntemler ile beraber biosta bir kaç ayar değişikliği ile çözülür. Ekran kartını sök slotu üfle, ekran kartı girişinide silgi ile sil tekrar düzgünce tak, slota oturduğundan emin ol, güç kablolarınıda sağlam tak basıtrmaktan korkma daha sonra BİOS'a gir Integrated Graphic ayarını devre dışı bırak ve ınıtial Display Output ayarınıda PCIe X16 Slot 1 olarak seç doğrudan ve zorla VGA'dan başlatsın bakalım düzelecek mi? Düzelmez ise BİOS'u 1 sürüm downgrade ederek güncelle sonra tekrar buraya son durumu rapor et. Bence bunlarla düzelir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hatta sana en kritik bilgiyi veriyim mi önce bilgisayarını aç 10 saniye sonra falan ekranı aç bakalım düzelecek mi düzelmez ise bu dediklerimi yap, YADA sen zaten böyle yapıyorsun ve ekran uyanmadığı için algılamayıp uyku moduna giriyor ve VGA ışığı yakıyor önce ekranı açıp daha sonra PC açman daha mantıklı çünkü 2. boot'u ederken ekranın açık oluyor ve hata vermeden boot ediyor. İkinci dediğim daha mantıklı gibi.

Son düzenleme:
@DA-Tech Allah seni kahretmesin adamı niye boşa süründürdün :D

@Armi3067 hocam haklı. Eğer monitör DP kablosu ile bağlıysa anakarta ekran gelmedi sinyali gidiyor. First boot o yüzden yemiyor. Sistem çalıştırmadan önce monitörü aç.

@DA-Tech Allah seni kahretmesin adamı niye boşa süründürdün :D

@Armi3067 hocam haklı. Eğer monitör DP kablosu ile bağlıysa anakarta ekran gelmedi sinyali gidiyor. First boot o yüzden yemiyor. Sistem çalıştırmadan önce monitörü aç.
Bende bunu yaşıyordum ama sonra düzeldi. Ne olduda düzeldi anlamadım fakat söyle bir durum var bazen delilik iste monitörü açmadan biosa giriyorum unutuyprum açmayı o zaman işte ekranı açarsam algılamıyor no signal diyor.

Bende bunu yaşıyordum ama sonra düzeldi. Ne olduda düzeldi anlamadım fakat söyle bir durum var bazen delilik iste monitörü açmadan biosa giriyorum unutuyprum açmayı o zaman işte ekranı açarsam algılamıyor no signal diyor.
Emin değilim ama bence BIOS EDID bilgisini monitörden çekemiyor. Display Port kablosu yüzünden yaşanıyor bence, HDMI kullanırsan bu sorun olmuyor.

@Armi3067 Ha şöyle de olabilir, eğer sistemde birincil gpu belirsizse, sistem kararsızlığa uğruyorda olabilir. İster işlemcide gpu olsun olmasın BIOS'tan bilgi bir şekilde okunmuyor. Bence GPU her zaman pci-e zorlanmalı.

Aynen sadece bios'a girersem yapıyor onun dışında vardı bu sorun ama düzeldi pc masaüstüne gelse bile ekranı açsam sonradan görüntü geliyor, bios updateler düzeltti galiba.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,188,106
Üyeler
188,525
Son üye
Van6566
Geri