durum nedir hocam ben de klima bakıyorum fikir alabilirim
Hocam net bir karar veremedim açıkçası ya.
Klima işi tamamen şans muhabbeti anladığım kadarıyla. 70 bin liralık bir klima bile alsan sıkıntı yaşayabilirsin ve bulunduğun bölgedeki servis kalitesi düşük ise sorun yaşama ihtimali daha da yüksek oluyor.
15 yıldır Beko klima takılı evin salonunda. Beko almayı düşünüyorum şu anda.
İnternetten baktığımda 35-45k arasında bir çok 18000 BTU klima var ama işte önemli olan servis kalitesi.
İstanbul dayım ben, çevremdeki bayileri gezdim, nakite 40, taksitliye 44-45 bin fiyat veriyorlar.
Bu araştırma sürecinde de Instagram önüme reklamlar çıkardı, bazı Beko bayileri peşin fiyatına 7 taksit seçeneği sunuyormuş.
Şu anda aklımda Beko Ekolojik almak var 40bine 7 taksitle. En azından bir sorun yaşadığımda direk ilgili bayi ile iletişime geçip çözüm arayışına girebiliyorum. Neredeyse internet fiyatına yakın oluyor.
Bu süreçte 2.el den de klima baktım. Fiyat olarak cazip geliyor bulabildiklerim ama şu da var ki demonte edildikten sonra garanti kapsamı dışında kalma ihtimali, nasıl kullanıldığı ne gibi bir ortamda kullanıldığı bilinmediğinden de kısa vadede sorun çıkarma ihtimali 2.elden uzaklaştırdı beni klima konusunda. Bir de nerdeyse sıfır fiyatına yakın hale geliyor. Mesela airfel klima buldum 1 sene garantisi varmış daha temiz görünüyor ama işte 23 bine veriyor, bölgemdeki tanıdık servislerden montaj fiyatı aldım 4 bin de o 27 ye geliyor. Aynı klima 35-37 ye bulunabiliyor. 10 bin için mesela bu tarz durumlarda riske girmek gereksiz geldi. O yüzden şuan sıfır bayiden almayı tercih ediyorum.
İstanbul da iseniz Gülmar Beko bayileri kampanya yapmış.
WhatsApp üzerinden iletişime geçip detaylarını sordum. Ekolojik klimalar malzeme kalitesi olarak çok kaliteli olmasa da 3 yıl cihaz garantisi 10 yıl kompresör garantisi veriyormuş aynı LG gibi. Zaten dış ünite deki kompresör de LG den temin ediliyormuş, aynı şekilde benzer ürünler Arçelik Ekolojik gibi aynı zaten birebir. Böyle bir şeye yönelmeni tavsiye ederim. Servis ağı yaygın, bir sorunda bekleme süresi düşüyor. Hızlı çözüm sağlanabiliyor.