Ramlerimde sorun var

Arif01

80+
Reaksiyon skoru
16
Arkadaşlar dün akşama kadar hiç bir sorun yoktu pcde ben işten geldikten sonra PC açmaya çalıştım açılmadı bende 8+8 ve 16+16 toplam 48gb ram takiliydi sistemde 4 slotta iki slot kullanmak istedim açılmayınca bios resetledim ne yaptıysam PC acilmiyor 1 tam takınca aciliyor

kardom bildiğin silgi ile ram lerin ucunu siler misin bi statiğe binmiş olabilirler kardom

Hocam silgiyle sildim kolonyalı bezle sildim yok olmuyo az kaldı kiricam anakarti
kardom ram leri teker teker takar mısın atıyorum 1i çalışıyorsa yanına diğerlerini tak açılana kadar içlerinden biri bozuk olabilir veya elektrik vs gidip geldiyse ram yuvaları da yanmış olabilir

kardom ram leri teker teker takar mısın atıyorum 1i çalışıyorsa yanına diğerlerini tak açılana kadar içlerinden biri bozuk olabilir veya elektrik vs gidip geldiyse ram yuvaları da yanmış olabilir
Hocam denedim bu seferde örnek 16+16 takip açıldı bu seferde biosa giriyo direk F10 yapıp cikiyom ekran hiç gelmiyor dram isigı yanıyor

bu sorun işlemci yatak sorunu olabiliyor birde anakart kısadevre sorunu olabiliyor işlemciniz modelini bilmiyorum eğer am4 soketse anakarr bozuktur eğer am5 soket ve lga1700 ise işlemcinizi söküp işlemciyi güzelce temizleyip anakart cpu yuvasını fön makinasıyla tozdan arındırın dikkatlice işlemciyi takın ve iki ram takın çalışacaktır sonra 4 slot ram takın çalışır

Geri