Bf 6 Steam'den 605 Bin Ön Sipariş Aldı!

Yılların BF cisi olarak gözlemlediklerim :

Karakter çok ağır gidiyor hantallaşmış.
UI rezalet ötesi kime yaptırtmışlarsa kovmaları şart.
Vuruş hissiyatı önceki serilere göre dandikleşmiş özellikle kill alınca sizi tatmin eden o vurucu duygu yok.
UI rezalet ötesi rezalet yine söylüyorum inanılmaz kötü.
Oyunun renk paleti rezalet kesinlikle değişmesi lazım.
Işıklandırmaya abanmışlar karanlıktan ışığa bakmak ya da tam tersi sizi kör ediyor.
Renk paleti yüzünden adam seçmek çok zor.
Classların dengesizliğine ne demeli? Assaulta ekstra pompalı koymak kim düşündüyse kovun. O kendine şırınga basma olayı tamamen bf 42 den alınma rezalet yine devam ediyor.
Aynı şekilde engineer sınıfına hem RPG hem stinger aynı anda taşımak resmen taşıtları öldürmekten ibaret böyle bir saçmalık yok.
Yıkılabilirlik klasik bf serisinde olduğu kadar hatta bir tık geri gitmiş. Binanın yarısı yıkılıyor halbuki komple yıkılabiliyordu eski serilerde.
Sniperlar ayna gibi parlıyor böyle bir saçmalık olamaz bu kadar değil yani.
Minimapı öldürmüşler ne yakınlaştıralabiliyor ne değişim yapılıyor. Ekrandaki simgeler inanılmaz kötü bunların hepsi UI ekibine yazar tazminatsız kovun. Silah geliştirmeleri ve seçimleri için 30 tane tık yapıyoruz şaka gibi ayrıca puanla attachment seçmeyi kim söylediyse yine aynı şekilde işsiz kalmalı.

Bu oyunun bu kadar hype olmasının sebebi bir önceki oyun yüzünden insanların BF açlığıdır. Kesinlikle abartıldığı kadar iyi değil ama piyasada alternatifi yok bf 2042 bile oynamış biri olarak oynarım ama eski BF4 BF1 tadı maalesef yok.

Hikaye tabanlı oyun olsa anlayabilirim de online oyunsun sonuçta , aktif oyuncular sayesinde kendini döndürüyorsun. Senin her kesimden erişilebilir olman gerek. Yurt dışını bilmem de herkesin erişebileceği bir fiyat değil bana göre , markanın ekmeğini yiyorlar birazda.
Tam tersi düşünüyorum. Bence hikayeli oyunlar 70$'ı hak etmiyor.
20-30 saat üstü gameplay veren oyunlara lafım yok ama 10 saat gameplay veren oyuna 70$ verilmez.
Online oyunda ise saat sınırı yok. Sen zaten 4 senede 20 saat bile oynayamayacak isen bf senlik bir oyun demektir.
Şöyle bir örnek vereyim. Geçen ay rust alan arkadaşım şuan 167 saati devirmiş oyunda. 1 ayda 167 saat.
Şuan bf6 açık olsa günde en az 1 saat oynarim.
Bu da yılda benim için en az 300 saat yapar. 4 yılda 1200 saat yapar.
1200 saat oynayacağım bir oyun için 70$ bedava.

Vuruş hissiyatı önceki serilere göre dandikleşmiş özellikle kill alınca sizi tatmin eden o vurucu duygu yok.
Işıklandırmaya abanmışlar karanlıktan ışığa bakmak ya da tam tersi sizi kör ediyor.
Classların dengesizliğine ne demeli? Assaulta ekstra pompalı koymak kim düşündüyse kovun. O kendine şırınga basma olayı tamamen bf 42 den alınma rezalet yine devam ediyor.
Aynı şekilde engineer sınıfına hem RPG hem stinger aynı anda taşımak resmen taşıtları öldürmekten ibaret böyle bir saçmalık yok.
Yıkılabilirlik klasik bf serisinde olduğu kadar hatta bir tık geri gitmiş. Binanın yarısı yıkılıyor halbuki komple yıkılabiliyordu eski serilerde.
Minimapı öldürmüşler ne yakınlaştıralabiliyor ne değişim yapılıyor. Ekrandaki simgeler inanılmaz kötü bunların hepsi UI ekibine yazar tazminatsız kovun. Silah geliştirmeleri ve seçimleri için 30 tane tık yapıyoruz şaka gibi ayrıca puanla attachment seçmeyi kim söylediyse yine aynı şekilde işsiz kalmalı.

Bu oyunun bu kadar hype olmasının sebebi bir önceki oyun yüzünden insanların BF açlığıdır. Kesinlikle abartıldığı kadar iyi değil ama piyasada alternatifi yok bf 2042 bile oynamış biri olarak oynarım ama eski BF4 BF1 tadı maalesef yok.
Katılıyorum oyun çok iyi değil ama son on yılın en iyisi.
Bf4 güzel oyun ama artık eskidi.
Bf1 hala oynanır ama modern savaş tadını vermiyor.
2042 zaten facia. Hadi oyunu geçtim oyundaki taş nasıl kötü gözükebilir ya.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Atmosfer ve grafiği varda hiç sevmedim
Valodan iyidir 😉

Bf1 üstü oynamış olarak bf1 hissiyatı bu oyun verdi bf5 ortalama 2042 çeyrek sevdim ama bf6 sevdim biraz fazla abarttın hikaye oynamıyorsun fps bu bide beta sorunlar olur yıllarca firmaya kötü oyun baskı verirdi gene iyi bile oyun

Bf1 üstü oynamış olarak bf1 hissiyatı bu oyun verdi bf5 ortalama 2042 çeyrek sevdim ama bf6 sevdim biraz fazla abarttın hikaye oynamıyorsun fps bu bide beta sorunlar olur yıllarca firmaya kötü oyun baskı verirdi gene iyi bile oyun
Bu firmayı çok iyi bilirim dostum bunların betası buysa oyunda budur. Genelde oyunlar hep yarım yamalak sorunlu çıkar. 1.5 yıl sonra anca adam olur. BF1 dediğin gibi bu işin top noktasıdır şu an ona yaklaşan oyun yok. Zaten eski DICE ekibi çoktandır dağınık bütün seniorlar gitmişti. BF6 yı geliştirmeyi 4 stüdyo birden yapıyor. 2042 in kötü olmasının bir sebebi işte bu ekibin dağılmasıydı.

Oyuncuların istediği BF1 oynanışlı modern savaş teması bu kadar basit ama illa COD'a şuna buna benzeyip onlardan oyuncu çalmaya çalışacaklar BF ye ihanet etmektir bu. Oyun kötü değil oynanabilir evet ama biz her zaman daha iyisini istemeliyiz yoksa 2042 gibi garabetler daha çok çıkar. BF5 dediğin oyunda zaten BF1 in skin yemiş haliydi.

BF6 ile ilgili tek sevincim şu adamı geri çekerek revive olayıdır. Biraz daha melee ye özen göstermeleri lazım. 2042 de takedownlar vardı mesela onun gibi ama daha iyisi. BF1 deki süngü olayı mesela müthiş bir şey o tarz bir mekanik eklemeleri gerekiyor.

Tam tersi düşünüyorum. Bence hikayeli oyunlar 70$'ı hak etmiyor.
20-30 saat üstü gameplay veren oyunlara lafım yok ama 10 saat gameplay veren oyuna 70$ verilmez.
Online oyunda ise saat sınırı yok. Sen zaten 4 senede 20 saat bile oynayamayacak isen bf senlik bir oyun demektir.
Şöyle bir örnek vereyim. Geçen ay rust alan arkadaşım şuan 167 saati devirmiş oyunda. 1 ayda 167 saat.
Şuan bf6 açık olsa günde en az 1 saat oynarim.
Bu da yılda benim için en az 300 saat yapar. 4 yılda 1200 saat yapar.
1200 saat oynayacağım bir oyun için 70$ bedava.
Saat hesabı biraz göreceli , dediğin gibi fiyatına oranla gameplay süresi önemli. Hikayeli oyun hap gibi tüketiyorsun ve bitiyor , sürdürülebilir olmadığı için fiyatın yüksek olmasını anlayabiliyorum. Ama online oyun her kesimden ulaşılabilir olmalı bence.

bir yerde ukraynaya vpn ile bağlanıp bin küsür TL'ye alınabileceği söyleyen biri vardı bunun doğruluğu nedir hesap ban yer mi?

Valla beta denedim ama hype olduğu kadarlık bir oyun değil bence. BF1 hala çok daha iyi hissettiriyor.

oyunun özel bir yanı yok, bu hype nereden geliyor anlamadım bf1 bf5 bf2042 çok daha başarılı bu oyundan bu oyunun extra kattığı bir şey yok öncekilere göre

Saat hesabı biraz göreceli , dediğin gibi fiyatına oranla gameplay süresi önemli. Hikayeli oyun hap gibi tüketiyorsun ve bitiyor , sürdürülebilir olmadığı için fiyatın yüksek olmasını anlayabiliyorum. Ama online oyun her kesimden ulaşılabilir olmalı bence.
Bedava olup her ay skin falan satarsa bu seferde oyun coda dönüyor.
Sırf sattirmak için garip garip skinler gelir. Bu da savaş ortamını bozar.
Kimse Savaş ortamında pembe veya Disney skinli tank görmek istemez. Bu sebeple senden skin satarak alacağı parayı başta alıyor.
Bizim ülkemizde insanlar çok bunlara para harcamaz ama yurtdışında cod veya fortnite için yüzlerce dolar harcayan insanlar var.
Bizde bile bedava CS2 için 70$'dan fazla skin alanlar var.
Online oyunlar genelde bedava olup micro ödeme ile hayatta kalır.
70$'a satmayip 35$'a satarsa kaliteden ödün vermesi veya battle pass gibi şeylere yönelmesi lazım.
Çünkü bu gibi projelerde çok insan çalışıyor.
Çünkü şuan böyle büyük çaplı oyunların hepsi 70-60$ bandına çıkıyor.
Telefon örneği mesela. En hızlı ve en güçlü telefon her zaman en pahalı telefondur.
Ya Apple gibi kaliteden ödün vermeden 1000$ istersin telefona.
Ya da Samsung gibi 100 model çıkarıp her kulvarda oynarsın.

oyunun özel bir yanı yok, bu hype nereden geliyor anlamadım bf1 bf5 bf2042 çok daha başarılı bu oyundan bu oyunun extra kattığı bir şey yok öncekilere göre
İnsanlar sıkıldı eski silahlar ve araçlar ile oynamaktan. Bf oyunlarin en iyi yani bir yandan silah oynarken bir anda tanka gecmendir. Açıkçası bf1 ve 5 güzel olsa da modern tank ve uçaklar ile savaşmayı özledim.
2042'ye hiç katılmıyorum o bir facia. 1 map haricî güzel map yok. Texture'lar desen cidden kötü. Silah hissiyatı boncuk tabanca.

bir yerde ukraynaya vpn ile bağlanıp bin küsür TL'ye alınabileceği söyleyen biri vardı bunun doğruluğu nedir hesap ban yer mi?
Evet alınıyor ban yiyen görmedim ben şahsen.

Geri