- Reaksiyon skoru
- 5
yok kesin dolandırıcılar. Benim eft yaptığım adam İbrahim Şirvan , sizin havale yaptığınız adam Mehmet Gündoğdu . IBAN Çözümleme diye bir site var. https://hesapno.com/cozumle_iban buraya yazın EFT Yaptığınız hesabın hesap bilgilerine ( Banka şube vs. ) ulaşabilirsiniz.Eski sahibi de mi bu adamlarmış yani dolandırıcı olmama ihtimalleri var mı
Bu hesap sahipleri genelde müptezel , sabıkalı tipler. Ama üç beş kuruş önden yemleyerek , ama tahsilatla birlikte bunlara bir kısım komisyon veriyorlar. Kartı kendileri kullanıyorlar. Kredi kartı kısmı bunların alanı değil. Bunlar daha amatör . Kart bilgilerini ele geçirseler , sanal pos ile orayı da patlatabilirler. Nakit seviyorlar. Google da bu başlıkların öne çıkmasını sağlamak , yeni mağdurların oluşmaması için önemli. Siteleri içerik itibari ile ciddi emek verilmiş bir e-ticaret sitesi görünümünde. Ama yukarıda da yazdım :
Çağrı Merkezi olarak yazılmış olan 90 537 342 80 13 numaralı telefon aramalara yanıt vermiyor.
Sitede vergi numarası olarak yazılmış 45250853204 numaraları MERSİS sorgulamasında karşılığı olmayan numaralar.
Kayıtlı Elektronik Posta Adresi olarak yazılmış olan [email protected] adresi tanınmıyor.
Genel Merkez olarak tanımladıkları Kayseri OSB, 17. Sk. No:10, 38070 Melikgazi/Kayseri, Türkiye adresinin doğrulamasına esas olmak üzere 0352 321 11 00 numaralı telefondan Organize Sanayi Bölgesi ile iletişime geçtim , ancak Tulparoto diye bir üyelerinin olmadığı bilgisini aldım.
İnternet site adresinin whois sorgulaması neticesinde 04.08.2025 günü tescil edilmiş ve 1 seneliğine alınmış bir site olduğunu gördüm. (Hiç bir köklü işletme, hele ki site içeriğinde düşündürülmek istendiği gibi bu kadar mal ve ürün satmak niyetinde olan bir işletme 1 yıllığına domain satın almaz) .