Ekran kartımın kullanımı ve fpsler düşük asla artmıyor

Reaksiyon skoru
15
Merhabalar, direkt konuya gireceğim ekran kartım asus dual rtx 3070 işlemcim intel i5 11400 biliyorum belli bir miktar darboğaz vardır oluyordur (çok detaylı bilgiye sahip değilim) ancak daha yeni ddu bios update disk temizleme vb. şeyler yaptım (yapmadan önce de böyleydi) düzeleceğini düşündüm ama hala aynı gidiyordu kafayı yedim fpsler çok düşük ekran kartım kullanım olarak yüzde 50 nin üstüne çıkmıyor istikrarlı bir şekilde çok araştırdım ama bulamadım çözemedim yardım ederseniz sevinirim.

GPU kullanımı 50 üzerine çıkmadığı zaman CPU kullanımı kaç oluyor?

%50 gpu kullanımı varsa ve aynı zamanda işlemci %100 kullanılıyorsa dar boğaz vardır zaten. onun dışında işlemci için 90 dereceler yazın normal kabul edilir

%50 gpu kullanımı varsa ve aynı zamanda işlemci %100 kullanılıyorsa dar boğaz vardır zaten. onun dışında işlemci için 90 dereceler yazın normal kabul edilir
Hocam evette ne yapmam lazım cpu tam 100 de çalışmıyor zaten o 80 90 arası ama ben bu gpu kullanımını nasıl arttırabilirim

hangi oyunlarda denediniz ve düşük fps dediğiniz kaç fps alıyorsunuz

ne oynuyorsanız ayarları en yuksege cekin lowda oynamayın, dlss acmayın öyle deneyin. yine akıcı bi deneyim elde edemiyorsanız o oyunda darbogaz oluyor sistem. intelde bilmiyorum ama amd de o sıcaklık degerleri frekans kescek kadar cok degil . sorunun sıcaklıktan kaynaklandıgını dusunmuyorum. ayrıca cpu ve gpu kullanımı oyundan oyuna görede degisen bişey oldugu icin birkaç farklı oyun uzerinden yorumlayın durumu

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,157,442
Üyeler
183,837
Son üye
mambaout
Geri