Oyuna girince PC kapanıyor

Lokomotif

80+
Reaksiyon skoru
205
Sabahtan beri oyun oynuyordum, az önce Arena Breakout Infinite oynarken birden PC kapandı. Geri açtığımda Wattman hatası verdi. Oyunu geri açtım ancak oyun açılırkenki sinematiği geçince PC kapanmaya başladı. Ya kapanıp açılıyor ya da 1 saniyeliğine ekranın sol yukarısında ''Cihazınız bir sorunla karşılaştı.'' şeklinde kısmi bir mavi ekran verip gene resetleniyor. Başka oyunlarda deneyeyim dedim, Hunt Showdown'da ise menüye girip oyun aratıyorum ve oyun bulup yükleme ekranı geldiğinde PC resetleniyor. 3-4 dakikalık Furmark testi yaptım 76 dereceyi geçmedi. İşlemci testinde de max 81 derece gördü çekirdeklerin biri. İlk Furmark'ı açtığımda hatta 1 dakika sonra gene resetledi bilgisayar kendini ama sonrakinde bir şey olmadı. Ekran kartını 2. el olarak 1 ay önce aldım ve 1 aydır sorunsuz kullanıyordum sistemimde. Önceki ekran kartı sürücüsüne geri dönmeyi ve Powershell'e ''sfc /scannow'' kodunu girmeyi denedim. Birkaç dosyayı düzelttiğini söyledi ama faydası olmadı.

Ayrıca Windows'taki ''minidump'' klasörünün içi boş gözüküyor. Bilgisayarın çökme sebebini nasıl anlayacağım?

Sistemim: i3-12100F, Sapphire RX6600, 8x2 RAM, Aerocool VX Plus 500W PSU, MSI H610M-E anakart, Samsung 970 Evo Plus 1 TB SSD. Windows 10 Home 22H2.

Arkadaşlar format attım ancak sorun hala devam ediyor, oyuna girince PC kapanıyor. Yardımcı olabilecek kimse yok mudur?

Windows'un olay görüntüleyicisinde ''Kernel41'' yazıyor. PSU kaynaklı mı acaba? Ama bu PSU'yu bu sistemde 1 aydır kullanıyorum, sıkıntısızdı. Bu sistemi beslemesi lazım yani.

1755432239377.webp

sadece o oyunda mı oluyor ekran kartını bi stres testine sok

ben sorunun psuda olduğunu düşünüyorum yinede
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

farklı bir prize takıp da deneyebilirsin bazı uzatma kabloları veya prizlerde bozukluk oluyor ağır güç istenince dalgalanma yapıp bilgisayar kapanabılıyor

ben sorunun psuda olduğunu düşünüyorum yinede

farklı bir prize takıp da deneyebilirsin bazı uzatma kabloları veya prizlerde bozukluk oluyor ağır güç istenince dalgalanma yapıp bilgisayar kapanabılıyor
OCCT'de stres testinden daha ağır test yok ki ama. Stres testinde restart atmadı.

1660 Ti ekran kartı taktım, açıldı oyun. Diğer kartla neden böyle yaptığını bilen kimse yok mudur? Yardımcı olabilecek kimse yok mu?

steam'i torrent olan bir pc de bu hatalar normal karşılanır :D

dayı amd ekran kartı ile ilgili yeni video çıktı bi bak
sorun bu galiba bi izle
AMD bir kullanıcı kaybetti, Nvidia bir fanboy kazandı. Ekran kartımı sorununu belirterek ölü fiyattan satacağım ve bundan sonra hayatıma Nvidia ekran kartlarıyla devam edeceğim. AMD bir çöplüktür. Dün sabahtan akşama kadar oyun oynadığım ekran kartı bugün oyunun sinematiğini geçince bilgisayarı restartlıyor.

Ekran kartına Undervolt yapıp denermisin
baska ekran kartı taktım bilgisayara sabahtan beri kimse yardımcı olmayınca..

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Geri