Kasadan çıt sesi geliyor

Reaksiyon skoru
3
Bugün yeni bir sistem topladım, ekran kartım RX 6800 XT. Karttan belirli aralıklarla tık diye bir ses geliyor. Bu ses bilgisayar kapalıyken bile devam ediyor, tüm kabloları çektikten sonra da 10–20 dakika boyunca ara ara geliyor ve sonra kesiliyor. Ses kasanın içinden, doğrudan ekran kartı tarafından geliyor. Daha önce bu kartı farklı bir sistemde denemiştim, o zaman hiç böyle bir ses çıkarmamıştı. Ayrıca Furmark açınca bu ses çok daha fazla geliyor. Bu normal midir, yoksa kartta bir sorun mu var?

Bugün yeni bir sistem topladım, ekran kartım RX 6800 XT. Karttan belirli aralıklarla tık diye bir ses geliyor. Bu ses bilgisayar kapalıyken bile devam ediyor, tüm kabloları çektikten sonra da 10–20 dakika boyunca ara ara geliyor ve sonra kesiliyor. Ses kasanın içinden, doğrudan ekran kartı tarafından geliyor. Daha önce bu kartı farklı bir sistemde denemiştim, o zaman hiç böyle bir ses çıkarmamıştı. Ayrıca Furmark açınca bu ses çok daha fazla geliyor. Bu normal midir, yoksa kartta bir sorun mu var?
Nasıl bir ses hocam cızırtı gibiyse nornal ama pc kapaliyken de geliyor demişsiniz psunuzda da olabilir sirun farkli bir e.kartinda deneyin

dostum muhtemelen kasanın bir yerinde elektrik kaçağı var kasa yüklenince bir yerde çat diye boşaltıyordur yükünü kablo vs değiyor mu kasaya bir bak

Isınıp soğumaya bağlı genleşmeden kaynaklı çıkartıyor olabilir .

Sesin ekran kartından geldiğine emin misin? PSU olabilir mi? Tekrar dinler misin?
sankı psu fanından gelen bı cızırtı gıbıme geldı banada
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

benım eskı psu fsp h3 650 watt onunda fanı bozulunca boyle bır ses gelıyodu ama pc kapalı olunca neden geldignı bilmiyorum pc kapalıykende video atabılırmısın kapanınca belki kalan statik elektirigin sesidir benım suankı bilgisayarımda da var kapatınca 1 2 dk gelıyor cızırtılar

Son düzenleme:
sankı psu fanından gelen bı cızırtı gıbıme geldı benımde
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

benım eskı psu fsp h3 650 watt onunda fanı bozulunca boyle bır ses gelıyodu ama pc kapalı olunca neden geldignı bilmiyorum pc kapalıykende video atabılırmısın kapanınca belki kalan statik elektirigin sesidir benım suankı bilgisayarımda da var kapatınca 1 2 dk gelıyor cızırtılar
Eğer arkadaş PSU olduğunu teyit ederse kesin röle sesidir. Bilgisayarda bu sesi yapacak başka bir şey yok.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,152,657
Üyeler
183,321
Son üye
z1mparator
Geri