Evrim bunu nasıl açıklar?

samuraikek

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
711
Evrim renkleri ve sanatsal desenleriyle göze çok iyi gelen böcekleri kuşları hayvanları nasıl açıklıyor? İnsanlar için şirin olarak algılansa da diğer canlılar için bir şey ifade ettiğini sanmıyorum aksine daha çok ilgi çekip avlanmalarını kolaylaştırabilir.

Ek olarak genetik bu desenleri oluştururken nasıl işliyor?

GylSeEqWoAAONbR.webp

tavus kuşları gibi olabilir dişiyi etkilemek için kullanıyorlar
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

yapay zekaya danıştım bu da mantıklı geldi

1755602878944.webp

Ben durumu şöyle izah edeyim, bir yaratılışçıya evrim teorisini anlatmak, akvaryumdan çıkmamış bir balığa açık denizi anlatmaktan farksız. Hele ki Amazon'da yaprak kıpırdasa anında haberimiz olduğu bir çağda, kasıtlı olarak öğrenmek istemediklerine eminim.

tavus kuşları gibi olabilir dişiyi etkilemek için kullanıyorlar

yapay zekaya danıştım bu da mantıklı geldi

Alıntıyı görüntüle

Sadece bu konu için değil genel olarak yazıyorum. Sitedeki yardım ve soru amaçlı konuların 10'da 9'u yapay zekaya ya da Google asistanı (Copilot) olarak çalışan uygulamalara danışarak çözülebilecek şeyler.

Son düzenleme:
Mantıkla bakarsan illaki bir sebebi var dersin.

Düşünceyi durdurmayı seçersen tanrı der geçersin.

İkisi de bambaşka bir felsefi bakış açısı.

Mantıkla bakarsan illaki bir sebebi var dersin.

Düşünceyi durdurmayı seçersen tanrı der geçersin.

İkisi de bambaşka bir felsefi bakış açısı.
Mantıkla bakıyorum ve atomların bunu yapabilecek bilinçlerinin olmadığını görüyorum inanç kavgasına gerek yok

Ben durumu şöyle izah edeyim, bir yaratılışçıya evrim teorisini anlatmak, akvaryumdan çıkmamış bir balığa açık denizi anlatmaktan farksız. Hele ki Amazon'da yaprak kıpırdasa anında haberimiz olduğu bir çağda, kasıtlı olarak öğrenmek istemediklerine eminim.

Sadece bu konu için değil genel olarak yazıyorum. Sitedeki yardım ve soru amaçlı konuların 10'da 9'u yapay zekaya ya da Google asistanı (Copilot) olarak çalışan uygulamalara danışarak çözülebilecek şeyler.
Onlar ezber cevap veriyor benim sorum atomlar bunu nasıl başarabilir? Yoksa herkes niçinini biliyor nasılını bilmiyor

Picasso böceği (konu başlığındaki) ve onun gibi birçok renkli böceklerin (direkt canlılar da diyebiliriz), gerçekte onlardan daha güçlü olan canlılara ve avcılarına karşı kendilerini tehlikeliymiş gibi göstermek için bu tarz şekilli ve parlak bir görüntüye sahip oldukları söz konusudur. Aynı şekilde böyle yaparak avcılarını korkutabilirlerken, aynı zamanda da konunun başında sorduğunun cevabı olarak yanına av çekip onlarla beslenebilmesini sağlıyor. Yani renkli ve parlak bir kabuğa sahip oluşları aslında onların doğal seçilim ile yok olup gitmesini değil de aksine hayatta kalma becerisini arttırabildiği senaryolar bulunuyor.

Bu konuda gelip "Ee, neden tam olarak bu şekilde renklere ve şekillere sahip?" tarzında bir soru sormak biraz mantıksız olur. Bizim ten rengimiz nasıl krem/koyu gibi demeye benziyor.

Cevaplarım seni tahmin etmediyse ornitoloji ve entomoloji gibi dallardaki canlıları inceleyebilirsin. Bu iki dalda da fazlasıyla ilginç renklere ve görünümlere sahip canlılar bulunuyor.

Son düzenleme:
Geri