Ben bayadır kullanıyorum. Kötü bir ürün değil, sadece bazı şeylere karşı zayıf kalabiliyor.
Koku giderme, odadaki havayı tümüyle temizleme falan gibi düşünmeyin. Onu daha büyük cihazlar daha iyi yapıyor. Zaten bu hava temizleyiciler koku giderme görevi üstlenmiyor. Daha çok azaltma veya seyreltme diyelim. Rahatsız olmayacağın dereceye indiriyor.
Neyse bu ürüne gelirsek. Ürünün filtresi altında, o yüzden biraz yüksek ve odanıza havanın girdiği veya yön aldığı konuma yakın koymanız gerek. Oda kapısı ve odanın camı arasında uygun konum bulursanız oraya yerleştirin. Odamda iki kapı ve cam bulunduğundan ortalarına yerleştirdim.
Ürünü cam tamamen açık ve eserken kullanmak çok mantıklı değil, aynı zamanda tümüye kapalı ortamda da çok mantıklı değil. Az hava girişi olan veya arada bir havalandırdığınız odada çok işe yarıyor. Kışın daha iyi bu konuda.
Filtreden geçirdiği havayı üstünden veriyor ve tavan aracılığı ile odaya dağıtıyor. Odanın büyüklüğüne göre hissetmeniz gecikebilir.
Benim gibi alerjik rinit, bahar, polen alerjisi gibi rahatsızlıklarınız varsa az hava alan ortamda ilaç gibi ürün. Normalde bu ürün yokken alerjim tetiklendiğinde hapşırma krizine giriyordum ve burun tıkanıklığım düzelmiyordu çok uzun bir süre. Ciddi anlamda azalttı bu durumları.
Üç modu var, uyku modunu kullanmıyorum çünkü gerçekten çok saçma ve işe yaradığını düşünmüyorum onun. Çok düşük hızda çalışıyor ve efektif değil bence bu hızda. Sadece sessiz. Auto ve Manuel modu iyi. Eğer alerjiniz, astımınız falan tetiklendiyse manuelde hızını arttırıp durumunuz düzelene kadar kullanmanız ve sonrasında Auto modda bırakmanızı öneririm.
Genel olarak memnunum, yedek filtresini Hepsiburada'da Faf filtre mi ne öyle bir yerden alıyorum. Geçen yeniledim, ne kadar götürürse artık. Genelde 6 ay-1 yıl diyorlar kullanıma göre. Kendisinde gelen ilk orijinal filtre de 1.5 sene falan götürüyor sanırsam.