Yardım 80 derece ekran kartı için ne yapayim sizce ?

Sirl0th

80+
Reaksiyon skoru
127
iyi forumlar arkadaşlar.

Asus TUF 4070 Tİ ekran kartım var. Sırf iyi model olsun diye Asus'un Tuf serisinden alalım dedik almaz olaydım , kışın 72-73 derece seyrediyordu. Yaz geldi şimdi 80 dereceyi görüyor ,üstelik ekran kartı fanları %100 olmasına rağmen. Yani tehlikeli bir sıcaklık değeri mi bu bilmiyorum size sormak istedim.

Kartı alalı 1 sene oldu. 1 yıl daha garantisi var. İçini kendim açıp da termal macun yenilemek istemiyorum garantisi iptal olacağı için. Servise göndereyim desem 20 gün bekletecekler bilgisayarsız kalacam.

Acaba bunu bu şekilde kullanmaya devam etsem bir sıkıntı olur mu ?

80 derece aslında normal ama fanlar %100 olmasına rağmen o şekilde olması biraz tuhaf. undervolt yapılabilir
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

normalde kaç oluyor peki sıcaklıklar furmark testi atabilir misiniz?

iyi forumlar arkadaşlar.

Asus TUF 4070 Tİ ekran kartım var. Sırf iyi model olsun diye Asus'un Tuf serisinden alalım dedik almaz olaydım , kışın 72-73 derece seyrediyordu. Yaz geldi şimdi 80 dereceyi görüyor ,üstelik ekran kartı fanları %100 olmasına rağmen. Yani tehlikeli bir sıcaklık değeri mi bu bilmiyorum size sormak istedim.

Kartı alalı 1 sene oldu. 1 yıl daha garantisi var. İçini kendim açıp da termal macun yenilemek istemiyorum garantisi iptal olacağı için. Servise göndereyim desem 20 gün bekletecekler bilgisayarsız kalacam.

Sıkıntı yok 80 derece normal.

80 derece aslında normal ama fanlar %100 olmasına rağmen o şekilde olması biraz tuhaf. undervolt yapılabilir

normalde kaç oluyor peki sıcaklıklar furmark testi atabilir misiniz?
Hocam şuan bilgisayar başında değilim , unutmazsam sonra atarım.

Normalde ben bu ekran kartını ilk aldığımda kış dönemiydi ve 72-73 görüyordum en fazla. Yaz geldi 80'i buldu. Kasamın içindeki fanlar da kaliteli yani. Yine de anlamıyorum niye bu kadar ısınıyor bu kart.

Hocam şuan bilgisayar başında değilim , unutmazsam sonra atarım.

Normalde ben bu ekran kartını ilk aldığımda kış dönemiydi ve 72-73 görüyordum en fazla. Yaz geldi 80'i buldu. Kasamın içindeki fanlar da kaliteli yani. Yine de anlamıyorum niye bu kadar ısınıyor bu kart.
hocam 80 derece normal yaz ayları için bu kadar dert etmeyin sadece fanlar %100ken öyle olması tuhaf geldi ama sanmıyorum pek sorun olacağını 85 civarına kadar kullanılabilir

iyi forumlar arkadaşlar.

eger dedıgın sıcaklıklar hotspot ıse normal dıyecegım fanlarıda tam yukte calıstıyormussun

1 sene sorunlu kart kullanmıssın 20 gun beklemıssın ne olucak aklına hıc gelmedı mı garantıye yollamak

asusun servısıne gonder hazır sıstem falansa aldıgın sıtenınkıne gonderme

Sıcaklık fazla gibi.
Hocam o videoda Sensors kısmında dikkat ettiyseniz kart 180 watt güç çekiyor. Yani o arkadaşın kartında sıkıntı var. Benim kart normal olarak 280 watt güç çekiyor. O arkadaşınki de 280 watt güç çekse ve halen 55-60 derece olsa ozaman bende sıkıntı var derdim.

ekran kartını occt testine sokup daha sonrasında oyunlarda birdene bakalım afterburnerla

eger dedıgın sıcaklıklar hotspot ıse normal dıyecegım fanlarıda tam yukte calıstıyormussun

1 sene sorunlu kart kullanmıssın 20 gun beklemıssın ne olucak aklına hıc gelmedı mı garantıye yollamak

asusun servısıne gonder hazır sıstem falansa aldıgın sıtenınkıne gonderme
Sorunlu kart derken anlamadım hocam sıcaklık çok mu kritik seviyede ? Kışın 72 derecede kullanıyordum. Şuan ben adanada yaşıyorum. Yanıyor burası. O yüzden 80'i gördü sanırım.

ekran kartını occt testine sokup daha sonrasında oyunlarda birdene bakalım afterburnerla
occt testinde 280 watt (max tdp) güç çekerken 80 derece hocam. test ettim.

Sorunlu kart derken anlamadım hocam sıcaklık çok mu kritik seviyede ? Kışın 72 derecede kullanıyordum. Şuan ben adanada yaşıyorum. Yanıyor burası. O yüzden 80'i gördü sanırım.
dedigin dereceler yüzde yüz fanda normal degıl o yuzden sorunlu dedim

Hocam o videoda Sensors kısmında dikkat ettiyseniz kart 180 watt güç çekiyor. Yani o arkadaşın kartında sıkıntı var. Benim kart normal olarak 280 watt güç çekiyor. O arkadaşınki de 280 watt güç çekse ve halen 55-60 derece olsa ozaman bende sıkıntı var derdim.
Kasanın hava akışı nasıl? Odanın derecesi bile etkiler ama bir sorun yok gibi. oyundan oyuna bile değişir 80 derece normal.

occt testinde 280 watt (max tdp) güç çekerken 80 derece hocam. test ettim.
o zaman kartta sıkıntı yok afterburner oyunlarda dene fps kısıtla belli olur eğer gene sabit fps de yüksek sıcaklık varsa bakım zamanı gelmiştir birde fan rpmlerine bak

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,152,240
Üyeler
183,251
Son üye
Royce
Geri