Arkadaşlar selam.
Çok tartışma konusu olan bu 2 kart hakkında artık 1 açıklığa kavuşmak istedim sizce hangisini seçmeliyim?
Şöyle diyeyim genellikle rekabetçi oyun oynayan ama arada da hikayeli oyun giren biriyim.
9060XT ne kadar güç konusunda 5060 Ti ile eşit olunca işin içine teknoloji giriyor FSR, DLSS, MFG, AFMF ne kadar AMD taraftarı olsam da burada NVIDIA daha önde fakat başta amacımı dile getirmiştim. Rekabetçi oyunlar öncelikli, arada sırada hikayeli oyunlar. NVIDIA sanırım DLSS teknolojisi ne kadar iyi olsa da gecikme yapıyor diye biliyorum. Bu da rekabetçi oyunlarda sıkıntı yaratabilir. AMD'nin 1 kötü yanı ise fazla VRAM kullanımı ve güç tüketimi diyebilirim. Tam olarak ince ayrıntılı 1 bilgim yok fakat duyumlarım bu yönde fiyat farkınıda katmak iyi olur sanırım 4, 5K civarı 1 fark var.
Sizden ricam 9060XT yazıp geçmeyin, sebebiyle birlikte söylerseniz hem ben hem de okuyucular bilgilenmiş olur.
Eklemeyi unuttum hangisi daha dayanıklı ve beni uzun süre götürür onun bilgisini de söylerseniz mutlu olurum.