🔴30 Euro'luk Gümrük Sınırı Kaldırılması Haberi Yalanlandı🔴

Öyle olsa zaten herşeyden önce dediğim gibi ticaret biter buna da müsade etmezler. Devlet zaten firmalardan daha çok kazanıyor ve onlarda fiyatı düşük gösterme ihtimali de yok konteyner bazında geldiği için ve vatandaş gibi hızlı kargo ile gelmediği için. KDV vs zaten onlardan alıyorlar üstüne gelir vergisi, stopaj vb bir sürü para daha alıyorlar şirketlerden. Neden aksi durumu istesinler.
Bence ticaret bitmez yine de sadece bu fahiş satanlar patlar gibi. Çünkü burada düzgün fiyatlı satandan almak yine daha kârlı olacak bizim için. Üstüne garantisidir, servisidir vs. yine faydalanabileceksin.

Firmalar da eskisi gibi değil artık zaten çoğu vergi kaçırıyor. Boş fatura basmalar mı dersin, vergi muafiyeti için ürün alıp iade etmeler mi dersin bir ton sorun var çözülmeyen.

Ondan dolayı bence devlet daha fazla kendine almak istediğinden böyle yapmak istedi ve firmaların fahiş satma şikayetlerinden de baymış gibiler. Hatta belki de üsttekilerden birileri bu sorunları yaşadığından bile bu düşünülmüş olabilir :kekw:

Bence ticaret bitmez yine de sadece bu fahiş satanlar patlar gibi. Çünkü burada düzgün fiyatlı satandan almak yine daha kârlı olacak bizim için. Üstüne garantisidir, servisidir vs. yine faydalanabileceksin.

Firmalar da eskisi gibi değil artık zaten çoğu vergi kaçırıyor. Boş fatura basmalar mı dersin, vergi muafiyeti için ürün alıp iade etmeler mi dersin bir ton sorun var çözülmeyen.

Ondan dolayı bence devlet daha fazla kendine almak istediğinden böyle yapmak istedi ve firmaların fahiş satma şikayetlerinden de baymış gibiler. Hatta belki de üsttekilerden birileri bu sorunları yaşadığından bile bu düşünülmüş olabilir :kekw:
Valla kanka pekte iyi niyetimizi düşündüklerini söyleyemem vatandaş tarifesinden çıkarıp 1 tane bile alsan ticari sayacaklar. Kafalarına göre vergi kesmek içinde sabit vergi muhabbetini kaldırıp yol yapıyorlar 😀
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Banada inandırıcı gelmedi ama heryerde var aynı haber.

30 Dolar altı için gümrüğü ve vergisi peşinde koşmak astarından pahalıya geldiği için öyle yaptılar zaten. Sizin iyiliğiniz için değil.
İyiliğimize bir şey yapmazlar zaten de ürünün hiç gelmemesi veya satıcılar ile aşırı kazık fiyatlarla gelmesinden iyi gibi duruyor. Zaten iddia daha resmi bir açıklama vs. yok.

Valla kanka pekte iyi niyetimizi düşündüklerini söyleyemem vatandaş tarifesinden çıkarıp 1 tane bile alsan ticari sayacaklar. Kafalarına göre vergi kesmek içinde sabit vergi muhabbetini kaldırıp yol yapıyorlar 😀

Banada inandırıcı gelmedi ama heryerde var aynı haber.
Öyle öyle, daha rahat kitleyebilmek istiyorlar, zaten o yüzden dedim ya muhtemelen kaldırma sebepleri de o hani sıkıysa buyur al ben bir bu kadar da sana kitleyecem misali :kekw:

İyiliğimize bir şey yapmazlar zaten de ürünün hiç gelmemesi veya satıcılar ile aşırı kazık fiyatlarla gelmesinden iyi gibi duruyor. Zaten iddia daha resmi bir açıklama vs. yok.

Öyle öyle, daha rahat kitleyebilmek istiyorlar, zaten o yüzden dedim ya muhtemelen kaldırma sebepleri de o hani sıkıysa buyur al ben bir bu kadar da sana kitleyecem misali :kekw:
Muhtemelen öyle bi fiyat yapacaklar ki sadece mecbur o şeyi almak zorunda olan bulamadığı için alacak. Diğer ürünler Türkiye'de yine daha ucuz kaçacağı için kalanlar burdan almaya devam edecek. Maksat insanlarda yasak olmama psikolojisini bırakmak. Aha bak yasak değil ama alamıyorsunuz ben napayım falan.

Muhtemelen öyle bi fiyat yapacaklar ki sadece mecbur o şeyi almak zorunda olan bulamadığı için alacak. Diğer ürünler Türkiye'de yine daha ucuz kaçacağı için kalanlar burdan almaya devam edecek. Maksat insanlarda yasak olmama psikolojisini bırakmak. Aha bak yasak değil ama alamıyorsunuz ben napayım falan.
Aynen öyle. Birebir böyle düşünüyorum ben de hocam. Yoksa maksatları bizim almamızı rahatlatma falan değil.

Ne düşünüyorsunuz? Bana göre daha üstten kitleyecekler artık ucuz ürünler için bile ama bu fiyatını ucuz yazdırdığımız ürünler belki hala ucuza gelebilir.

Neyse en azından her ürünün Türkiye topraklarına gelişinin önü açılacak. O konuda biraz mutluyum.
Bi haber sitesi bunu da eklemiş. İstersen konuya ekle.

Güncelleme:Ticaret Bakanlığı kaynaklarının CNBC-e’ye yaptığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Sektörün bu yönde uzun süredir bir çalışması var. Ancak Ticaret Bakanlığı’nın limitlerin düşürülmesine ya da sıfırlanmasına ilişkin bir çalışması yok. Bu yönde atılmış bir adım da yok.”]

30 euro üstü diye bir vergi dilimi yoktu zaten her üründen sabit %60 alıyorlardı ve sınır 30 Euroydu. Eğer olursa sabit vergi olmayacak örneğin ne aldın gamepad? İşte bizde vergisi ne kadar gümrükte bilmiyorum örneğin yüzde 30 +20 kdv varsa ÖTV. Eğer bunu gümrük sınırı olmaksızın açarlarsa en azından ihtiyacımız olan ürünleri fırsatçılara 3x ödemeden alabiliriz ama ben sınırsız şekilde biz ithal ediyormuşcasına bunu yapacaklarını sanmıyorum.
Vergi dilimi dediğimi anlamışsın işte aynı şeyi kast ediyoruz. Sonuçta 30 u geçince ek bir ton masraf giriyor. Oydu demek istediğim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,162,477
Üyeler
184,633
Son üye
Zgoen32
Geri